Greek Τσοντέξ: ‘Ενα αφιέρωμα στον παλιό, ελληνικό “εναλλακτικό” κινηματογράφο

Σήμερα έχουμε ελληνικό κινηματογράφο μεν, αλλά τον ενήλικο. Ξέρετε τις ταινιούλες εκείνες που όταν βγαίνανε, εμείς ήμασταν ακόμη dumplings στα chopsticks των πατεράδων μας. Ταινιούλες που άμα τις έβλεπες, ήσουν το alpha male

Date:

Κατ’ αρχάς δεν πρόκειται να μιλήσω για τις “κλασσικές” ταινίες, σήμερα έχουμε ελληνικό κινηματογράφο μεν, αλλά τον ενήλικο. Ξέρετε τις ταινιούλες εκείνες που όταν βγαίνανε, εμείς ήμασταν ακόμη dumplings στα chopsticks των πατεράδων μας. Ταινιούλες που άμα τις έβλεπες, ήσουν το alpha male στο σχολείο και έτρωγες φάπες και αποβολές από τους καθηγητές (ή το δεκάκις χειρότερο “παίρνω τηλέφωνο την μαμά σου”).

Πριν μπω κανονικά (wink) στο αφιέρωμα, να τονίσω πως δεν έχω ιδέα τι να γράψω και πώς να το γράψω για εκείνη την περίοδο, οπότε για να δούμε τι θα παιχτεί…

Λοχαγέ καλή ερώτηση και εγώ αυτό ρωτάω τον εαυτό μου, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (μ***νί καπέλο θα γίνουμε, το βλέπω).

ΤΙΝΑ ΣΠΑΘΗ

Εκείνα τα χρόνια τα παλιά είχαμε την Τίνα Σπάθη, μια αθώα πωλήτρια που απλά από σπόντα έτυχε να κάνει ένα διαφημιστικό και μετά έγινε πορνοστάρ (that escalated quickly). Ναι μιλάω για την punk γυναικάρα στα αριστερά και όχι τον ήρωα στα δεξιά (Ήρωας ναι, γιατί για να έχεις δίπλα μια Τίνα Σπάθη και να μην έχεις το παντελόνι τρύπΧιο, θέλει αρ***δια σαν το Grond του Lord of the Rings).

Μετά άρχισε ο Χρυσούς Αιών της ελληνικής τσ@ντας. Μόνο που εγώ δεν είμαι V**e (η γνωστή σελίδα) για να τα περιγράψω σαν είδος τέχνης που η νεοφιλελέ πλέμπα δεν καταλαβαίνει. Όχι, τότε οι τσ@ντες ήταν για τον π***σο και τις βλέπαμε για να κλ@νουμε στα γέλια. Πάρτε μάπες από κάτω και πείτε μου ότι έχω άδικο, ρε μ@λ@κες!

ΤΕΛΗΣ ΣΤΑΛΟΝΕ

Ο άνθρωπος απ’ την ώρα που ξύπναγε είχε το μόνιμο αγελαδινό βλέμμα (με 2% λιπαρά, αφού ήταν σαμιαμίδι) και η μόνη του ομοιότητα με τον Σταλόνε ήταν η καθυστερημένη του φωνή. Ο Σταλόνε τουλάχιστον είχε παραλυμένο νεύρο ρε μ@λ@κ@! Εσύ τι είχες; Μικρόβια στην αρ***σακούλα σου;

ΜΠΟΚΟΛΗΣ

Ο pimp της οθόνης. “Η πρώτη ψ***ή της Ελλάδος. Νάμπερ Ουάν, δεν υπάρχει δεύτερος”, που λέγανε και στις ταινίες του (και κάπου εδώ ο Δάσκαλος χάνει νεφρό απ’ τα γέλια). Ήθελε να είναι ο αρχιγ@μι@ς της ψαραγοράς, αλλά πιο πιθανό ήταν να σηκωθούν οι τρίχες στο στήθος του και να δείρουν τον Τσακ Νόρις, παρά να σηκωθεί ο π***ος του. Ακουγόταν και σαν Γκρέμλιν-αρχιτσέλιγκας.

ΖΩΡΖ ΤΣΑΠΕΛΑΣ

Η εικόνα τα λέει όλα, τέλος. Η μορφάρα που σε κάνει να αναφωνείς “Ρε μ@λ@κες, ο Καλυβατσης!!!!”

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, Ο ΠΑΛΙΟΣ, Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΒΑΛΤΕΤΟΝΥΜΝΟΤΗΣΠΑΣΟΚΑΡΑΣΝΑΠΑΙΖΕΙΡΕΓ@ΜΗΜΕΝΟΙ!!!! Ο άνθρωπος που μπήκε σε μπαρμπέρικο και βγήκε με μωβ καράφλα! Ο Μέγας Μάγιστρος που μίλησε για “ωραία χρόνια, αγνά και ηθικά, με τσ@ντα βασισμένη στην ελληνοχριστιανική παράδοση και ιδεώδη”! Ο τύπος έμοιαζε με διασταύρωση Ορκ με σαυράνθρωπο των υπονόμων, αλλά εξ’ αιτίας του αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση γιατί αφού γ@μ@ει αυτό το “πλάσμα”, μπορούμε να γ@μήσουμε και εμείς. R.I.P. ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΕ! ΒΓΑΛΤΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΡΕΓΓΕΣ!! ΑΞΙΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!

Το πιο επικό βέβαια δεν ήταν οι (γκουχγκουχ) επίμαχες σκηνές με “sheksh”, αλλά το dubbing. Βλέπετε τότε τα ηχητικά μέσα δεν ήταν ότι καλύτερο (κοινώς ήταν για τον π***σο καβάλα, για να μείνουμε και στο πνεύμα του άρθρου). Το αποτέλεσμα ήταν να γυρνάνε τις σκηνές και μετά να πηγαίνουν στο στούντιο και να ηχογραφούν ξανά τις ατάκες. Έλα όμως που το μοντάζ ήταν κι αυτό γ@μησέ τα και καταλήγαμε σε ένα σκηνικό να ακούς ατάκες γεμάτες ερωτισμό που τώρα ακούς μόνο κατά τη διάρκεια online gaming, ενώ στα χείλη του πορνοστάρ διάβαζες “ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ, ΜΠΑΜΠΟΥ…”. Λίγο αυτό και λίγο οι ατάκες, άντε μετά να συγκεντρωθείς και να μαστιγώσεις το “μονόφθαλμο φίδι σου”. Για του λόγου το αληθές, πάρτε ατάκες και dubbing και σημαδευτείτε για πάντα!!! ΝΙΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΦ@ΛΕΕΕΕΣ!!

Ελπίζω να σας έφτιαξα τη βδομάδα, ανωμαλιάρικα μου minions. Να πάτε να φάτε φακές που είναι ωραίο φαΐ, θρεπτικό και διεγερτικό (ΜΗΝ ΤΟ ΦΑΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ) και μετά να ρίξτε και καμια δεκαπενταριά “παχιές”.

Άντε βρε! Γιου αρ γουέλκαμ!

Jimmy Tsolakis

Jimmy Tsolakis
Jimmy Tsolakis
Αν περιμένεις άρθρα που δένουν αρμονικά με τα υπόλοιπα του site, καλές 32 Φλεβάρη, μάστορα ή μαστόρισα. Εδώ μέσα θα πιάνουμε από ταινίες, μέχρι και το τι χρώμα θες να βάψεις τις πατάτες σου για το Πάσχα (ναι ρε πατάτες, υπάρχει πρόβλημα;). Όλα θα είναι γραμμένα σε ύφος να σου πέφτουν τα μαλλιά και αν δεν έχεις και πολλά μαλλιά εξ' αρχής, προσκύνα με προκαταβολικά, θα σε κάνω ομοιόμορφο/ομοιόμορφη. (Insert maniacal laugh)

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked