Έκθεση στη Νέα Υόρκη για τον πρωτοπόρο κινηματογραφιστή Jonas Mekas

Για πρώτη φορά αμερικανικό μουσείο φιλοξενεί έκθεση για τον πρωτοπόρο κινηματογραφιστή, ποιητή και καλλιτέχνη Jonas Mekas, με το έργο του οποίου το αθηναϊκό κοινό έκανε γνωριμία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το 2017, στο πλαίσιο της documenta 14

Date:

Για πρώτη φορά αμερικανικό μουσείο φιλοξενεί έκθεση για τον πρωτοπόρο κινηματογραφιστή, ποιητή και καλλιτέχνη Jonas Mekas, με το έργο του οποίου το αθηναϊκό κοινό έκανε γνωριμία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το 2017, στο πλαίσιο της documenta 14.

Tιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Mekas, τo Jewish Museum της Νέας Υόρκης παρουσιάζει μια εγκατάσταση 11 ταινιών από την εβδομηντάχρονη πορεία του πίσω από την κάμερα, μαζί με φωτογραφίες και αδημοσίευτο αρχειακό υλικό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Jewish Museum (@thejewishmuseum)

Πέραν των σχεδόν 100 ταινιών και βίντεο που έκανε, ο Jonas Mekas υπήρξε συνιδρυτής πολυάριθμων καλλιτεχνικών κοοπερατίβων· μεταξύ άλλων, της Film Makers’ Cooperative, ενός από τους πρώτους οργανισμούς για παραγωγή, προβολή και διανομή σε μεγάλη κλίμακα πειραματικών ταινιών και των Anthology Film Archives, που έγιναν και παραμένουν το επίκεντρο της πειραματικής κινηματογραφικής σκηνής.

Εγκαινίασε τη στήλη κινηματογραφικής κριτικής «Movie Journal» στο Village Voice και, σε συνεργασία με τη Film Makers’ Cooperative, διοργάνωσε τη σειρά «Avant Garde Tuesdays» στο Jewish Museum.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked