Ο θρυλικός κιθαρίστας Eddie Van Halen, συνιδρυτής του συγκροτήματος Van Halen, άφησε την τελευταία του πνοή στα 65 του χρόνια, έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με πηγές άφησε την τελευταία του πνοή στο St. John’s Hospital της Santa Monica. Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, ενώ οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και σε άλλα ζωτικά όργανα. Ο Eddie διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του.

Παρόλο που ήταν δεινός καπνιστής, ο ίδιος πίστευε ότι εμφάνισε καρκίνο στον οισοφάγο από μια μεταλλική πένα που έβαζε στο στόμα του, για περισσότερο από 20 χρόνια.

Παρόλα αυτά συνέχιζε να συμμετέχει σε συναυλίες των Van Halen, στις οποίες συμμετείχε και ο γιός του Wolfgang, ο οποίος έγινε μπασίστας στο συγκρότημα το 2006.

https://www.instagram.com/p/CGA4YQmlmSr/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο Eddie δημιούργησε το συγκρότημα το 1972 στην Pasadena μαζί με τον αδερφό του Alex στα ντραμς, τον Michael Anthony στο μπάσο και τον David Lee Roth στα φωνητικά, ενώ ήταν ο βασικός στιχουργός του ομότιτλου άλμπουμ τους, το οποίο εκτόξευσε τη φήμη του συγκροτήματος στα ’80s.

Και ενώ το συγκρότημα άλλαξε διάφορα μέλη ο Eddie και ο Alex παρέμειναν σταθεροί, με την κιθάρα του Eddie να αποτελεί εμβληματικό ρόλο στη φήμη του συγκροτήματος.

Το 2012 ο Eddie ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου.

Μπορεί λοιπόν να σίγησε η κιθάρα του μεγάλου βιρτουόζου, αλλά η μουσική του θα είναι πάντα εδώ για να μας θυμίζει το ξεχωριστό μουσικό έργο του.

Nancy von X

Μοιρασθείτε το: