Eίχα τόση μυωπία που όταν ξυπνούσα δεν έβλεπα που είναι τα γυαλιά μου: πλέον η όρασή μου αγγίζει το 10/10

Eίχα τόση μυωπία που όταν ξυπνούσα δεν έβλεπα που είναι τα γυαλιά μου: πλέον η όρασή μου αγγίζει το 10/10

Συνειδητοποίησα ότι δεν βλέπω καλά τα γράμματα στον πίνακα όταν πήγαινα στην Τετάρτη Δημοτικού. Πήγα στον οφθαλμίατρο, με εξέτασε και διέγνωσε ότι έχω κάποιους λίγους βαθμούς μυωπίας και αστιγματισμού. Έτσι αρχικά έπρεπε να φοράω τα γυαλιά μου όταν δεν έβλεπα καλά μακρυά, δηλαδή στον πίνακα και στην τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι δεν διέκρινα ούτε τι γράφουν οι πινακίδες στο δρόμο από απόσταση, έπρεπε να φτάσω πιο κοντά ή να κλείσω τα μάτια μου κάνοντας αυτή τη χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν όσοι έχουν μυωπία, ώστε να τις κοιτάξω μέσα από τη χαραμάδα που απέμενε και να μπορέσω να τις ψιλοδιαβάσω. Γενικά η ζωή μου άλλαζε, γινόταν η ζωή ενός ατόμου που δεν έβλεπε καλά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στη συνέχεια όσο μεγάλωνα, μαζί μου μεγάλωνε και η μυωπία μου και αναγκαζόμουν να φοράω τα γυαλιά μου περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα κι ας δεχόμουν bullying από τους συμμαθητές μου. Καμια φορά προτιμούσα να μην βλέπω καλά παρά να τσακώνομαι επειδή κάποιος με κορόιδευε επειδή φοράω γυαλιά. Τώρα σκέφτομαι πόσα πράγματα θα μπορούσα να είχα δει πιο καθαρά εάν φορούσα περισσότερο τα γυαλιά μου και δεν ντρεπόμουν γι αυτά, αλλά όταν είσαι έντεκα χρονών προτιμάς καμια φορά να μη βλέπεις ένα αξιοθέατο σε μια εκδρομή παρά να σε κοροϊδεύουν.
3a0fb041481839effb5c57b493a7af32Άλλαξα σκελετό  μυωπίας μήπως καλυτερέψουν τα πράγματα αλλά τελικά,  δεν έφταιγε το σχέδιο, οπότε περίμενα λίγο ακόμα κυκλοφορώντας στο δρόμο με 5 βαθμούς μυωπίας και χωρίς γυαλιά με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζω κανέναν με τον οποίο διασταυρωνόμουν  άρα να μην τον χαιρετάω, επομένως μέσα σε τρεις μήνες όλοι νόμιζαν πως τους μισώ, ενώ εγώ απλώς δεν τους έβλεπα, αν και τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους μισώ γιατί αυτοί με είχαν οδηγήσει στο να μην θέλω να φοράω τα γυαλιά μου με συνέπεια να μην τους βλέπω, ούτε αυτούς αλλά ούτε και πολλά άλλα πράγματα γύρω μου.

Στα 14 μου χρόνια ο οφθαλμίατρος συμφώνησε πως μπορούσα να φορέσω φακούς επαφής και η αλήθεια είναι ότι αναπτερώθηκε το ηθικό μου. Φόρεσα φακούς και περιόρισα τη χρήση των γυαλιών μου για μέσα στο σπίτι. Ωστόσο και οι φακοί είχαν την ταλαιπωρία τους όπως μολύνσεις και αλλεργίες ενώ διαπίστωσα ότι και πάλι δεν μπορούσα να κάνω τα πάντα φορώντας τους, όπως να ανοίξω τα μάτια μου στο βυθό της θάλασσας. Επίσης με ενοχλούσε ο δυνατός άνεμος και το μακιγιάζ των ματιών. Υπήρχαν περιορισμοί και πολλά αναλώσιμα.

girl-with-glasses-artistic-portrait-4k-bh

Η επέμβαση κράτησε μόλις μερικά λεπτά και έγινε χωρίς ολική αναισθησία, παρά μόνον με κάποιο τοπικό αναισθητικό αν κατάλαβα καλά από το κολλύριο που μου έριξαν στο κάθε μάτι. Μου είχαν δώσει και ένα ηρεμιστικό πριν για να χαλαρώσω αλλά το πήρε η μητέρα μου η οποία μάλλον είχε περισσότερο άγχος από εμένα. Τώρα βέβαια την καταλαβαίνω. Τότε πράγματι εγώ δεν είχα καθόλου άγχος σε σχέση με εκείνη που κόντευε να τρελαθεί από την αγωνία της μήπως κάτι πάει στραβά. Όταν τελείωσε η ολιγόλεπτη επέμβαση έπρεπε να έχω τα μάτια μου κλειστά και φόρεσα μια ειδική μάσκα η οποία θύμιζε αυτή του snowboard για να επιστρέψω σπίτι μου όπου πράγματι πήρα ηρεμιστικά για να κοιμάμαι κανα δυο ημέρες μέχρι και να μπορώ επιτέλους να ανοίξω τα μάτια μου και να δω τι είχε γίνει.

Δεν ξέρω αν σήμερα, 18 χρόνια μετά από τότε που έκανα εγώ αυτή την επέμβαση έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η τεχνική και έχει γίνει ευκολότερη η διαδικασία για τον ασθενή, υποθέτω πως όσο προοδεύει η επιστήμη είναι πιθανότατο, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι 18 χρόνια μετά από την πρώτη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου μετά από αυτή την επέμβαση η όρασή μου άγγιξε το τέλειο: έβλεπα και βλέπω πλέον 10/10. Θυμάμαι ακόμη πως κοιτούσα τους ανθρώπους και τα αντικείμενα γύρω μου με τόσο θαυμασμό σαν να τα έβλεπα για πρώτη φορά, ενώ στο δρόμο μπορούσα και διάβαζα μέχρι και τα τηλέφωνα στα ενοικιαστήρια από τα τρία μέτρα. Είχε αλλάξει η ζωή μου.

beautiful-girls-with-glasses-wallpaper-1Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία βελτιώνει την ποιότητα της ζωής. Δεν έχει κάτι απαραίτητα κακό το να μην βλέπεις καλά, έχει όμως πάρα πολλά καλά το να βλέπεις τέλεια. Επομένως αν πραγματικά δεν είσαι ο τύπος του ανθρώπου που δεν έχει πρόβλημα με την αναγκαία χρήση των γυαλιών μυωπίας ή με την χρήση των φακών επαφής, αυτή είναι η τέλεια εναλλακτική. Πριν χειρουργηθώ, για πάρα πολλά χρόνια ξυπνούσα και δεν έβλεπα που είναι τα γυαλιά μου αν δεν ήξερα που τα είχα αφήσει, γι αυτό και έπρεπε να τα αφήνω σε συγκεκριμένο μέρος. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μικρά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα που δεν συμβαίνουν πλέον στην καθημερινότητά μου από τότε που έπαψα να έχω μυωπία.

Δεν αντιμετώπισα ποτέ έκτοτε κανένα απολύτως πρόβλημα με την όρασή μου και τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην άριστη όραση που απέκτησα μετά από το laser διόρθωσης της μυωπίας μου. Δεν προέκυψε καμια παρενέργεια από την επέμβαση. Ο λόγος που ήθελα να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μου είναι ότι κάθε φορά που σε μια παρέα συναντώ κάποιον με μυωπία και του λέω ότι κάποτε είχα κι εγώ θέλει να μάθει τα πάντα για αυτή τη διαδικασία, άρα θεωρώ πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκεί έξω για μια βιωματική εμπειρία. Και μου είναι πολύ ευχάριστο να μοιράζομαι τη δική μου καθώς ήταν από τις πιο σωστές αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Με βοήθησε να δω πραγματικά τη ζωή με άλλο μάτι.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

 

72799434 420308848631097 9053083313782128640 n
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LATEST

Νέο Βίντεο κλιπ από τους Unverkalt

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε το "Les Fleurs de la Vanité" το τέταρτο κατά σειρά επίσημο βίντεο κλιπ της μπάντας, από το δίσκο...

MUSTS

Οι Metallica επανακυκλοφορούν το “Black Album” σε remasterd έκδοση με αρκετό σπάνιο υλικό

Στις 12 Αυγούστου 1991 η πιο πετυχημένη μπάντα στην ιστορία της Metal μουσικής οι Metallica κυκλοφόρησαν το ομώνυμο τους άλμπουμ ή "Black Album" όπως...

Το σοκ που προκαλεί η υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα, ενώ ακόμη γίνεται χαμός με το θέμα της γυναικοκτονίας της Caroline

Είναι πραγματικά σοκαριστικό το γεγονός ότι ενώ ολόκληρη η Ελλάδα είναι ακόμη μουδιασμένη με τις εξελίξεις στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της Καρολάιν και παρακολουθεί...

Νέος δίσκος και νέο single για τους Bullet For My Valentine

Οι Bullet For My Valentine ανακοίνωσαν πως στις 22 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν το νέο τους ομώνυμο άλμπουμ, ενώ η μπάντα μας παρουσιάζει και το...
Punked