Οι Desert Monks παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά “Sympan”

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ, οι Desert Monks παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την Just Gazing Records

Date:

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ, οι Desert Monks παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από την Just Gazing Records. Το “Sympan”, όπως είναι ο τίτλος, περιέχει 11 τραγούδια που κινούνται ανάμεσα σε alternative rock μελωδίες και ξεσπάσματα ενώ περιλαμβάνει πλήθος άλλων μουσικών στοιχείων του ενώνονται ιδανικά μέσα από τις ενορχηστρώσεις.

Δείτε το Lyric Video για το single “It Should Have Been Left Unattended”

 

Με απόλυτη γλωσσική απλότητά, η λέξη Σύμπαν περιγράφει το σύνολο του χώρου, του χρόνου, της ύλης, της πληροφορίας και της ενέργειας που μας περιβάλλει και μας περιέχει. Είναι η συγκλονιστική και ανεξερεύνητη απεραντοσύνη που εκτείνεται από τους γαλαξίες έως τα υποατομικά σωματίδια, αγκαλιάζοντας και συνδέοντας τα πάντα εντός της αέναης κίνησής της. Η εύθραυστη ισορροπία μεταξύ χάους και τάξης. Ένα σύνολο από άπειρα στιγμιότυπα, μαγευτικά συνδεδεμένα μεταξύ τους με τρόπους που ξεπερνούν την αντίληψή μας.

Ο δίσκος αυτός χρωματίζει τους δεσμούς που διέπουν κάθε τέτοιο στιγμιότυπο της ίδιας του της ύπαρξης. Αποπειράται να εκπέμψει πίσω την ενέργεια όλων των ανθρώπων και των πραγμάτων που εμπλέκονται μαζί του,  συνειδητά ή υποσυνείδητα, με έναν χρονικά ασυσχέτιστο τρόπο. Μέσα από ιστορίες, αφηρημένες συνθέσεις ή λεπτομερή ηχοτόπια, θέλει να προσελκύσει τον ακροατή στο βαρυτικό του πεδίο, ώστε παρατηρήσουν τη συνέχεια όλων των πραγμάτων από την κοινή τους τροχιά. Καταστρώνει ένα πλέγμα συναισθημάτων χωρίς όρια, μέσα στο οποίο ο καθένας μπορεί να κινείται ελεύθερα και αβίαστα.

Έχοντας δημιουργηθεί με άνευ όρων αγάπη σε όλες της εκφάνσεις της, σε μια περίοδο αμφίβολων περιστάσεων, το “Sympan” θέλει να προσεγγίσει και να θαυμάζει μια και μοναδική συνθήκη: Την μεγαλειώδη συνύπαρξη των Πάντων.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Few Studios το καλοκαίρι του 2021 και η παραγωγή έγινε από τους Desert Monks, τον Γρηγόρη Μάγο και τον Στέλιο Προβή. To artwork και την έκδοση επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου.

Το “Sympan” είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και CD, ενώ το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό βινύλιο από την Just Gazing Records.

 Official Website | Bandcamp | Facebook | YouTube | Instagram | Spotify


 Desert Monks:

Ανδρέας Ντρούλιας: Κιθάρα, Φωνή

Βαγγέλης Μπουγιατιώτης: Κιθάρα

Θάνης Παρασκευόπουλος: Μπάσο, Φωνητικά

Κώστας Αμαργιανιτάκης: Τύμπανα, Φωνητικά

Κωνσταντίνος Χαϊάουι
Κωνσταντίνος Χαϊάουι
I am disinclined to acquiesce to your request....

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked