Επειδή αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, απόλαυσέ το λένε κάποιοι, οπωσδήποτε θα το βιώσεις διαβάζοντας το τρίτο κατά σειρά αριστούργημα της Μαρίας Παπαιωάννου, η οποία μετά το «Rebound» και τις «Συζυγίες» επανήλθε με ένα τρομακτικά αληθινό ψυχεδελικό πρελούδιο που αποτελεί ωδή στις στάχτες της ζωής. 17 αυτοτελείς ιστορίες που διαδραματίζονται στο κέντρο καύσης νεκρών της Ριτσώνας θα σε κάνουν να σοκαριστείς, να κλάψεις, να γελάσεις, να σκεφτείς και σίγουρα να αναθεωρήσεις τη ζωή.

130254154-3830501376968775-4017572796369592756-nΠριν από πέντε μήνες έχασα τον πατέρα μου τον οποίο κήδεψα με την κλασσικό τρόπο ταφής σε ένα νεκροταφείο. Τότε δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα τον ενοχλούσαν τα μέχρι σήμερα άγνωστα σε εμένα γεωχταπόδια. Επίσης σκέφτηκα πως όταν ξεκινούσε γι αυτό το τελευταίο του ταξίδι δεν έπρεπε να σκεφτώ εγωιστικά και να επιμένω να τον κρατήσω εδώ. Ίσως έπρεπε να είχα διαβάσει νωρίτερα το Burn Out, όμως δεν έφταιγα εγώ: κυκλοφόρησε μετά το θάνατό του. Ευτυχώς όμως, τώρα ξέρω πως θα διαχειριστώ την επόμενη απώλεια κάποιου αγαπημένου μου προσώπου όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει τον σκοτεινό αυτό τύπο που δεν θα χαριστεί ποτέ σε κανέναν από εμάς.

130141273-833062387483848-9157098701889041094-nΟι πρωταγωνιστές του Burn Out τα βάζουν με το Χάρο και χάνουν, αν εξαιρέσεις μία και μοναδική, την δική μου, την δική σου και την κάθε μάνα. Κάποιοι αγαπούν παθολογικά τα αδέρφια τους, άλλοι περπατάνε με τα χέρια και ορισμένοι από εμάς γινόμαστε κανίβαλοι χωρίς να το ξέρουμε. Ένα είναι βέβαιο: δεν θα αποκαλύψω περισσότερα γιατί είμαι πολύ ανίκανη να κάνω spoiler στο πιο plot twist μυθιστόρημα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα το Burn Out, κάντο γρήγορα και ζωή σε μας. Ευτυχώς η μητέρα μου, ζήτησε να αποτεφρωθεί και να σκορπίσω τη στάχτη της στο Αιγαίο. Ριτσώνα, θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε, Μαρία συνέχισε να γράφεις.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΤο Cobra Kai επέστρεψε με το trailer της τρίτης σεζόν
Next articleCinemaκιγιάζ #10: Blade Runner
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.