“Δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη σκύλα από μια γυναίκα συγγραφέα”: αυτή είναι η φράση την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ από την πιο εμπνευσμένη σειρά εποχής που έχω παρακολουθήσει.

Στο Λονδίνο του 1800, η Βασίλισσα είναι μαύρη, ο Βασιλιάς είναι τρελός, τα κορίτσια της καλής κοινωνίας γεννιούνται και πεθαίνουν με μοναδικό σκοπό της ζωής τους να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά και οι άντρες κάνουν οικογένειες, μεθοκοπάνε και παίζουν τζόγο, αλλά κατά τα άλλα είναι ευγενείς και έχουν τίτλους. Ο κίτρινος τύπος ζει και βασιλεύει, όντας περισσότερο ισχυρός και από την ίδια την αυτού μεγαλειότητά της, η συγγραφέας υπογράφει με ψευδώνυμο και τα γραφόμενά της έχουν σκοπό να βγάζουν στη φόρα όλα τα άπλυτα δημιουργώντας κυρίως πρόβλημα, αλλά ενίοτε και λύνοντάς το.

bridgerton-ending-1609352793

Τα σκάνδαλα δίνουν και παίρνουν, μια κυρία δεν φοράει ποτέ το ίδιο φόρεμα για δεύτερη φορά, τα ανύπαντρα κορίτσια ανακαλύπτουν πως μένει μια γυναίκα έγκυος μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους – ή και αρκετά αργότερα – και το αγαπημένο χόμπι όλων είναι η ίντριγκα. Όλοι απολαμβάνουν να μαθαίνουν τα μυστικά των άλλων, κάποιοι αναρωτιούνται αν η αγάπη αποτελεί προϋπόθεση για έναν γάμο και μέσα σε όλα αυτά η Lady Whistledown τυπώνει το tabloid της το οποίο γίνεται ανάρπαστο. Αν είσαι όμορφη και έχεις προίκα, έχεις λόγο ύπαρξης. Αν είσαι όμορφη αλλά δεν έχεις προίκα, μάλλον καταλήγεις μια ανύπαντρη σοπράνο που έχει εραστές αλλά όχι σύζυγο. Αν είσαι άσχημη και έχεις προίκα θα παντρευτείς κάποιον λιγάκι ζαβό. Αν είσαι άσχημη και δεν έχεις και προίκα, τότε μπορείς να τους εκπλήξεις όλους.

bridgerton-charlotte-1609275169Στην εικονική πραγματικότητα του 1800 οι μαύροι είναι Δούκες και οι λευκοί υπηρέτες, οι γκέι είναι παντρεμένοι και συναντούν τους εραστές τους στα κρυφάκαι η εμμονή των ανδρών είναι να αποκτήσουν διάδοχο. Στημένοι αγώνες πυγμαχίας, στοματικό σεξ στις σκάλες των παλατιών και μαντζούνια που υποτίθεται ότι προκαλούν αποβολή είναι μόνο μερικά από τα highlights της σειράς που αν δεν έχεις δει τότε αφιέρωσε 8 ώρες από τη ζωή σου για να την απολαύσεις. Ήταν το ωραιότερο πράγμα που μου συνέβη τα φετινά χριστούγεννα. Ok, και ο Δούκας Simon Basset καλός ήταν.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spot, www.rebelchic.gr

Instagram: www.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΟι Skybinder μας παρουσιάζουν το καινούριο τους single Mirage
Next articleΟ Till Lindemann των Rammstein μας παρουσιάζει την νέα του εταιρεία με την επωνυμία “Doctor Dick”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.