“Blossoms to Blossoms” – Από 26 Σεπτεμβρίου σε αποκλειστική Α’ προβολή στο cinobo.com

Αν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τοποθετούσε τη mumblecore τριλογία του «Πριν» στο Πάρκο Τρίτση, το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι σαν το χειροποίητο και τρυφερό φιλμ του Γιώργου Αθανασίου που έκανε τις indie καρδιές του κοινού να σκιρτήσουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2022 και στα θερινά σινεμά της επόμενης σεζόν.

Αν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τοποθετούσε τη mumblecore τριλογία του «Πριν» στο Πάρκο Τρίτση, το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι σαν το χειροποίητο και τρυφερό φιλμ του Γιώργου Αθανασίου που έκανε τις indie καρδιές του κοινού να σκιρτήσουν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2022 και στα θερινά σινεμά της επόμενης σεζόν.

Σύνοψη

Την τελευταία μέρα του στην Αθήνα πριν φύγει για το εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντά τη Σοφία στο πάρκο. Νιώθοντας την πίεση του χρόνου, οι δυο όχι-τόσο-καλοί φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι και να πουν όσα δεν έχουν πει τόσο καιρο. Περνούν τις επόμενες ώρες μιλώντας, πίνοντας και καπνίζοντας, αποκαλύπτοντας αποσπασματικά κομματια του εαυτού τους. Μέχρι να έρθει το βράδυ και η ώρα του αποχωρισμού.

Σημείωμα σκηνοθέτη Γιώργου Αθανασίου

Τα Άνθη Στα Άνθη είναι μια ταινία που επιχειρεί να παρουσιάσει δυο ζωντανούς χαρακτήρες στο κοινό βάζοντας τον θεατή ανάμεσά τους την ώρα της συζήτησης. Είναι μια ταινία για την αξία της επικοινωνίας και θέτει υπαρξιακά ερωτήματα για την ίδια την ανάγκη των ανθρώπων για σύνδεση. Παράλληλα προσπαθεί να δημιουργήσει μια αφήγηση βασισμένη στο διάλογο αντί για τις παραδοσιακές δομές πλοκής του κινηματογράφου. Ανοίγει ένα παραθυράκι σε μια άλλη πραγματικότητα οπου ο θεατής είναι ενεργός συνομιλητής. Ο Κωνσταντίνος και η Σοφία έχουν μια ημέρα για να επικοινωνήσουν τα πάντα μέχρι να αποχωριστούν. Μέσα από ένα παιχνίδι που παίζουν προσπαθούν να φανερώσουν τον εαυτό τους ο ένας στην άλλη. Καθώς οι ώρες περνούν μιλώντας, καπνίζοντας και πίνοντας, τους βρίσκει το βράδυ κάπου στο κέντρο της Αθήνας.

BLOSSOMS TO BLOSSOMS CINOBO POSTER GR WEB

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Ο Γιώργος Αθανασίου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, βιντεογράφος και μοντέρ σε εταιρείες όπως οι Wearebright, DK Productions, White Room. Έχει γυρίσει τις μικρού μήκους ταινίες Δήλεσι (2014), NOZIA (2014), Forever Never (2015), Ευχαριστώ για το Σεξ (2021). Τα Άνθη στα Άνθη είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Blossoms to Blossoms Screenshot 14

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αθανασίου

Σενάριο: Γιώργος Αθανασίου, Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασίου

Μοντάζ: Γιώργος Αθανασίου

Ήχος: Αλίκη Λευθεριώτη

Μουσική: DEFTERA

Color Grading: Δημήτρης Καρτέρης

Παραγωγή: Γιώργος Αθανασίου

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Διάρκεια: 76’

Χώρα, Έτος Παραγωγής: Ελλάδα, 2022

 Από 26 Σεπτεμβρίου σε αποκλειστική Α’ προβολή στο cinobo.com


Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 8.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Στο Νο1 το “Rockin’ Around the Christmas Tree” της Brenda Lee

Η θρυλική χριστουγεννιάτικη επιτυχία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Brenda Lee “Rockin’ Around...

Οι Rammstein προτείνουν ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

Αν αυτά τα Χριστούγεννα είστε ακόμα αναποφάσιστοι για το...

Οι KK’s Priest κυκλοφόρησαν νέο μουσικό βίντεο για το single “Sons Of The Sentinel”

Οι KK's Priest κυκλοφόρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου την δέυτερη...

Έντονη κριτική στον Ridley Scott στη Γαλλία για την ταινία “Napoleon”

Παρά την έντονη κριτική που δέχεται στη Γαλλία ο...
Punked