Blood Ties Project: Οι γίγαντες την διπλανής πόρτας που σπάνε τη σιωπή

Καθημερινά τα θύματα σιωπούν, σκύβουν το κεφάλι, μαζεύουν ότι έχει μείνει από την αξιοπρέπεια τους και φεύγουν

Date:

Η ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, από μία σοκαριστική είδηση. Ένας πατέρας στην Κάρπαθο έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί οι συγχωριανοί του έκαναν καζούρα για την ύπαρξη ερωτικού βίντεο του γιου του με ένα άλλο άντρα.

Η ελληνική κοινωνία (ή πιο σωστά μέρος αυτής) επιμένει να συγκλονίζεται από τα αποτελέσματα των δικών της συμπεριφορών χωρίς φυσικά ποτέ να αποδέχεται το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Καθημερινά, αγόρια που χαρακτηρίζονται διαφορετικά επειδή απλά και μόνο δεν τους αρέσει να παίζουν με στρατιωτάκια, κακοποιούνται βάναυσα. Αλλα σωματικά, άλλα ψυχολογικά, άλλα και με τους δύο τρόπους. Είτε από “φίλους” είτε από συγγενείς.

Καθημερινά, κορίτσια αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα ή κτήμα ή τρόπαιο κάποιου. 

Καθημερινά τα θύματα σιωπούν, σκύβουν το κεφάλι, μαζεύουν ότι έχει μείνει από την αξιοπρέπεια τους και φεύγουν.

 

Ντρέπονται για ότι του συνέβη αντί να ντρέπονται εκείνοι που τους πλήγωσαν.

Ντρέπονται οι άνθρωποι γιατί τα κτήνη δεν ξέρουν αυτό το συναίσθημα.

Σκληρή λέξη το “κτήνος”;

Μπορεί. Αλλά δεν πλησιάζει καν την σκληρότητα που αντιμετώπισαν αυτά τα παιδιά.

Και μέσα από τα όσα έζησαν, ή πιο σωστά αναγκάστηκαν να ζήσουν, αποφάσισαν να ορθόσουν το ανάστημα τους. Γενναία παιδιά που ποζάρουν με την γραβάτα ως σύμβολο καταπίεσης αλλά δεν την αφήνουν να τα φιμώσει. Λένε την ιστορία τους. Όχι εύκολα. Με πόνο ψυχής. Για να λυτρωθούν τα ίδια και να στείλουν μήνυμα και στα άλλα παιδιά ότι δεν είναι ούτε μόνα ούτε τα μόνα.

Όλα αυτά τα παιδιά που πέρνουν μέρος στο Blood Ties project μας παραδίσουν μαθήματα ζωής και θάρρους. Είναι οι γίγαντες την διπλανής πόρτας που σπάνε τη σιωπή και στερούνε τη δύναμη από κάθε κακοποιητή.

Αυτά τα θαυμάσια παιδιά τιμούν αυτό το φωτογραφικό-δημοσιογραφικό λεύκωμα.

‘Ελενα Φάκου

Έλενα Φάκου
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked