Black Bird – Μια ανατριχιαστική, αληθινή ιστορία στο AppleΤv+

Το "Black Bird" έχει 6 επεισόδια και είναι βασισμένο στο βιβλίο του James Keene (In with the Devil), το οποίο με την σειρά του βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα

Date:

Ένας καταδικασμένος έμπορος ναρκωτικών στρατολογείται από το FBI για να μπει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, ώστε να αποσπάσει πληροφορίες από έναν serial killer. Το αντάλλαγμα αυτού όμως, θα είναι η ελευθερία του.

Το “Black Bird” έχει 6 επεισόδια και είναι βασισμένο στο βιβλίο του James Keene (In with the Devil), το οποίο με την σειρά του βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Στις ημέρες μας είναι γεγονός ότι υπάρχει ένας κορεσμός του είδους “true crime” και συγκεκριμένα στο είδος των documentaries. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε μια true crime ιστορία, η οποία ξεχωρίζει από όλες τις άλλες για το πέπλο της “μυθοπλασίας” που τυλίγεται γύρω από την υπόθεση.

Η σειρά κάνει εξαιρετική δουλειά, ώστε να μπορέσει να σε βάλει στο κόσμο της. Από τα αυτοκίνητα μέχρι το ντύσιμο των ηθοποιών, όλα είναι άκρως αυθεντικά για την εποχή που διαδραματίζονται τα γεγονότα.

Η σκηνοθεσία είναι μια χαρά και άκρως διεκπεραιωτική. Η σειρά περιβάλεται από όμορφα πλάνα, ωραία ροή και μια υπέροχη μουσική. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συντελούν στο μαγνητίσουν τον θεατή, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αλλά για έμενα τα χαρακτηριστικά που την τοποθετούν στην κορυφή, είναι η ιστορία και η υποκριτική που είναι κορυφαία.

Ας πιάσουμε πρώτα την ιστορία γύρω από την οποία διαδραματίζεται η σειρά. Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για μια άκρως ανατριχιαστική και τρομακτική ιστορία. Από το πρώτο επεισόδιο η ιστορία σου εξάπτει το ενδιαφέρον και σε κρατάει σε συγκλονισμένο μέχρι το τελευταίο. Η ιστορία αν και σκληρή (παιδεραστία), καλύπτεται με πολύ σεβασμό από τους δημιουργούς και χωρίς να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα γεγονότα για επιφανειακό περιεχόμενο.

Τώρα στο άλλο κομμάτι αυτής της σειράς, στο κομμάτι των ερμηνειών δηλαδή, γίνεται και εδώ σπουδαία δουλειά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Taron Egerton, Paul Walter Hauser, Greg Kinnear και Ray Liotta.

Συγκεκριμένα τώρα ο Τaron Egerton, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την επιτυχημένη τριλογία (μέχρι στιγμής) Kingsman και από την όχι τόσο καλή νέα ταινία του χαρακτήρα του Robin Hood. Παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ καλός στο ρόλο, σε πείθει πλήρως για τις συναισθηματικές του διακυμάνσεις, αλλά και για το ταξίδι χαρακτήρα που έχει.

Θεωρώ όμως πως το κορυφαίο πράγμα που κάνει το “Black Bird” είναι η ερμηνεία του Paul Walter Hauser, ως τον δολοφόνο 20+ κοριτσιών. Πραγματικά ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός, κάνει μια ερμηνεία που στο σύνολο της, το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι είναι ανατριχιαστική. Από τα τικ έως τα ξεσπάσματα οργής που έχει, όλα είναι εξαιρετικά. Θεωρώ πώς με αυτο το ρόλο και με το συγκεκριμένο σενάριο, μπαίνει άνετα στην αφρόκρεμα των serial killers στην τηλεόραση, αλλά και στον κινηματογράφο.

Επίσης μια ειδική μνεία στον αγαπημένο Ray Liotta μιας και δυστυχώς αυτή ήταν η τελευταία του ερμηνεία, η οποία είναι άκρως συγκινητική.

Τέλος θα ήθελα να πως αυτή η σειρά μπορεί να είναι ένα ακόμα adaptation ενός βιβλίου, μπορεί όμως να είναι ένα ακόμα θρίλερ μυστήριου με έναν ακόμα serial killer αλλά σίγουρα για εμένα, μου έδειξε μια ακόμα σπουδαία ερμηνεία ενός κατά συρροή δολοφόνου του Paul Walter Hauser, όπως για παράδειγμα ότι έκανε ο σπουδαίος Anthony Hopkins στο αριστούργημα του 1991 The Silence of the Lambs.

Βασιλης Ψιλοπουλος

Βασίλης Ψιλόπουλος
Βασίλης Ψιλόπουλος
"Τα πράγματα είναι πολύ ποιο απλά από ότι νομίζετε, αγαπώ τον κινηματογράφο την τηλεόραση, τις ξένες σειρές (καλά και κάποιες ελληνικές) και είμαι στο Punked για να λέω την άποψη μου για κάποιες από αυτές."

Share post:

LATEST

MUSTS

Guns N’ Roses: Ανακοίνωσαν την κυκλοφορία box set με τα δύο “Use Your Illusion” άλμπουμ

Όπως ανακοίνωσαν οι Guns N' Roses στις 11 Νοεμβρίου...

Η ζωή της Olivia Newton-John γίνεται βιογραφικό κόμικ

Η ζωή της εκλιπούσας Olivia Newton-John, γνωστής για τον...

Athens Science Festival 2022 “Κόσμοι του Αύριο”

Κινούμαστε προς το μέλλον με αυξανόμενη ταχύτητα, όμως πού...

Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Eddie Van Halen

Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι, αφιερωμένο...
Punked