Monday, March 4, 2024

Bill Nace “Through A Room” Μια ασχήμια γεμάτη ελπίδα

Εικαστικό sci-fi ηχοτόπιο και πίνακας ζωγραφικής (Daniel Higgs) στο ίδιο έδαφος από το ντεμπούτο του Bill Nace, το 2020 με το άλμπουμ BOTH

Ο Αμερικανός μουσικός Bill Nace, γεννημένος στο Jersey, μένει τα τελευταία 6 χρόνια στην Φιλαδέλφεια και είναι γνωστός από τις πολυάριθμες συνεργασίες του (Kim Gordon, Aaron Dilloway). Ενώ είναι ενεργός με σόλο συναυλίες από την αρχή της καριέρας του, η διαδικασία του στούντιο για προσωπικό υλικό είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία και τρέχει την τελευταία διετία. Η δημιουργία αυτού του δίσκου ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος, σαν φυσική συνέχεια, μέσα από ένα δωμάτιο για έντεκα συνεχόμενες μέρες ηχογραφἠσεων, όπου και ακολούθησε μίξη και παραγωγή με τον Cooper Crain.

Εικαστικό sci-fi ηχοτόπιο και πίνακας ζωγραφικής (Daniel Higgs) στο ίδιο έδαφος από το ντεμπούτο του Bill Nace, το 2020 με το άλμπουμ BOTH. Αφήνει πίσω την αγωνία των καλών takes από τις ηχογραφήσεις στο στούντιο και την παγίδα να γίνει cover μπάντα του εαυτού του και σκάβει βαθύτερα για να μιλήσει για ῾έναν άνθρωπο που δεν θυμάται το όνομά του, σε ένα μέρος που δεν ξεχωρίζει η είσοδος από την έξοδο῾. Με βάση την κιθάρα πάντα τα τραγούδια εμπλουτίζονται με τις προσθήκες από ενα σπασμενο hurdy gurdy, ένα 3d printed horn (donut pipe, από το σxήμα της καμπάνας) απόκτημα από την εποχή ο ‘υπολογιστής μου κι γω᾽ του πρώτου εξαμήνου της πανδημίας, tape(s), taishogoto το ιαπωνικό όργανου που πειραματίστηκε ένα ολόκληρο καλοκαιρι, και ένα delay unit.

BillNace byRyanCollerd 9782F 1024x683 1

Μελαγχολικός ηλεκτρισμός, από λυρικό θόρυβο, σε υπνωτικό panning εμβαθύνει left right, καταστρέφει το συναίσθημα και το γεννάει από την αρχή. Αναδύεται μέσα από την λίμνη και ταυτόχρονα πέφτει όπως οι σταγόνες από τα φύλλα τεράστιων δέντρων στην επιφάνεια του νερού. Το μυστήριο ηχεί καταμεσής της νύχτας και βυθίζει τις αισθήσεις σε έναν ελκυστικά απόκοσμο ίλιγγο. Μια ασχήμια γεμάτη ελπίδα, που δεν ξεχωρίζεις τι ακριβώς ακούς, αλλά εκπαιδεύεσαι από την δυσκολία και την πολυπλοκότητα των ήχων που μέσα στην επανάληψη από τις λούπες συνεχώς μεταμορφώνονται με τόλμη κρατώντας το όλον ζωντανό.


Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2022
Genre: Electronic, Experimental, Drone

https://www.youtube.com/watch?v=eXVgR7JDxtY&ab_channel=DragCity

https://billnace.bandcamp.com/album/through-a-room

Αρης Μπαγεώργος "Mr thriller"
Αρης Μπαγεώργος "Mr thriller"
Όταν ήμουν στο σχολείο μου άρεσε να γράφω περιλήψεις ή ποιήματα και έκλεβα λεφτά από τη μαμά μου για να αγοράζω cd από το Metropolis. Παιδί του Mtv αλλά με την ελληνική ποπ κουλτούρα των 90s ακομπλεξάριστα να τρέχει στο αίμα μου εξ’απαλών ονύχων. Τραγουδάω όλη μέρα και οργανώνω ταξίδια μιας και το app της RyanAir με κρατάει στη ζωή σε συνδυασμό με το δισκογραφημένο έργο του Thom Yorke και τους υδατάνθρακες. Έχω αυτόγραφο από τον Δημήτρη Μπάση και τον Αντώνη Βαρδή και η αγαπημένη μου συναυλία είναι των Sigur Ros το 2016 στην Αθήνα. Μετά το τέλος του λάιβ του Matt Elliot ξέρασα όλη την τουαλέτα του Half Note από τη στεναχώρια μου και αυτό που αναζητάω περισσότερο στη ζωή μου είναι οι τρίχες. Απο ταινίες, θα ήμουν το ‘Fight Club’ του David Fincher και ελπίζω μια μέρα οι ‘Βάκχες’ του Ευρυπίδη να ανέβουν στην Επίδαυρο από τα χεράκια του Tarantino και να μην ταλαιπωρηθούν άλλο θεατές και συγγραφέας. Λατρεύω τον Βιζυηνό και τον Παπαδιαμάντη, έχω σκηνοθετήσει και έχω παίξει στο θέατρο, γράφω τραγούδια και κείμενα αλλά αρνούμαι πεισματικά να χάσω την ιδιότητα του θεατή γιατί θέλω να είμαι πάντα επισκέπτης.

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Οι In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το “A Dialogue In B Flat Minor”

Οι Σουηδοί In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο...

“Horizon: An American Saga” – Το πρώτο trailer δια χειρός Kevin Costner

Δόθηκε στη δημοσιότητα μία πρώτη εικόνα από τη φιλόδοξη...

Άγαλμα του Lemmy Kilmister θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του

Άγαλμα του αείμνηστου αρχηγού των Motörhead Lemmy Kilmister θα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 25 αγαπημένα τραγούδια των Janis Joplin και Amy Winehouse

Ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικές εποχές, σε δύο γενιές...
Punked