Μέσα στην αναθεματισμένη κρίση του Covid-19 κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των Before Sunday! Μια πραγματική όαση και μια νότα αισιοδοξίας λοιπόν μέσα σε μια θλιβερή εποχή, ειδικά για την Αγγλία, τη χώρα από όπου ξεκίνησαν οι Έλληνες με τα δυνατά τους επιτεύγματα σε διαγωνισμούς, αλλά και ζωντανές εμφανίσεις.

Το άλμπουμ λοιπόν που κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου από την ιταλική Rockshots, μας δημιούργησε εξ’ αρχής έντονη έκπληξη αφού βλέποντας το πρόσφατο βίντεο κλιπ τους για το “Devil”, ο ενθουσιασμός μας ήταν έκδηλος! Η έκπληξη κάθε άλλο παρά δυσάρεστη ήταν ακούγοντας το υπόλοιπο άλμπουμ, απλά γενικά στα άλλα κομμάτια κινούνται σε πιο ήπιους ποπ-ροκ τόνους, με την ποιότητά τους όμως να παραμένει πολύ υψηλή.

Με περισσότερες ακροάσεις, κατέληξα στα προσωπικά αγαπημένα μου που είναι το καθηλωτικό “Obsessions” και το “Gone” που είναι φοβερά συναισθηματικά κομμάτια που κρατούν πολύ ψηλά τον πήχη της μουσικότητάς τους. Γενικά όμως, όλα τα κομμάτια του πρώτου άλμπουμ των Before Sunday έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι εύπεπτα και μένουν στο αυτί και σίγουρα θέλεις να ακούσεις το άλμπουμ τουλάχιστον 2-3 φορές άμεσα, μετά το πρώτο άκουσμα.

Οι επιρροές της μπάντας φαντάζουν αρκετά ετερόκλητες, ξεκινώντας από Michael Jackson και καταλήγοντας σε Red Hot Chili Peppers, με αποτέλεσμα να μην πέφτουν στην παγίδα της επανάληψης και των έντονων επιρροών που συχνά στιγματίζουν τις μπάντες.

Το “Anticipation” ακροβατεί ανάμεσα στην ποπ αισθητική του παρελθόντος, τη σύγχρονη παραγωγή και την έντονη κιθαριστική παρουσία του. Το πρόσημο είναι σίγουρα θετικό και αργότερα η μπάντα, όταν θα έχει κατασταλάξει στο προσωπικό στυλ που ήδη διαμορφώνει, είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να μπει δυνατά στον παγκόσμιο χάρτη της ποιοτικής ποπ-ροκ μουσικής.

Official links

https://www.facebook.com/beforesundayband

http://www.youtube.com/c/BefoReSunday

https://www.instagram.com/beforesundayband

https://twitter.com/BefoRe_Sunday


Κωνσταντίνος Χαϊάουι

 

Μοιρασθείτε το: