“Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος”: Ταξίδεψε στην αρχαιότητα με την βοήθεια της μικτής πραγματικότητας

Ο επισκέπτης ζει μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία εικονικής περιήγησης στον ιερό χώρο της Ολυμπίας του 2ου αιώνα.

Date:

Το Ολυμπιακό Μουσείο αποδεικνύει μετά από έναν χρόνο λειτουργίας πόσο πολύ έλειπε από την Αθήνα. Υπερσύγχρονο, καλαίσθητο, άκρως διαδραστικό και προσβάσιμο για όλους αποτελεί ένα στολίδι για την πρωτεύουσα, προσφέροντας το δικό του στίγμα στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Εκτός από τα βασικά εκθέματα στο πολύ προσεγμένο και ολοκαίνουργιο χώρο του Μουσείου στο Golden Hall αυτή την περίοδο τρέχει η έκθεση μικτής πραγματικότητας “Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος”.

Πρόκειται για ένα δυνατό εγχείρημα της σύμπραξης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Microsoft, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, Μάλιστα, αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου “Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος”.

Ο επισκέπτης ζει μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία εικονικής περιήγησης στον ιερό χώρο της Ολυμπίας του 2ου αιώνα. Ο ιππόδρομος, οι ναοί της Ήρας και του Δία, το εργαστήριο του Φειδία, και το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, είναι μερικά από τα μνημεία που παρουσιάζονται μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη και τη μικτή πραγματικότητα.

Μπροστά από την μακέτα που είναι το πεδίο εξερεύνησης υπάρχουν τρεις σταθμοί της Αρχαίας Ολυμπίας, που περιλαμβάνουν τη διαδραστική θέαση 27 μνημείων του ιερού χώρου σε πραγματική κλίμακα!

Εκτός από τον βασικό άξονα η έκθεση “Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος” προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να μοιραστεί μέσω φωνητικού ή γραπτού μηνύματος τις σκέψεις του για μια από τις αξίες της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Αριστείας, της Ειρήνης του Σεβασμού και της Συνεργασίας, σε έναν παγκόσμιο κοινό τόπο των αξιών του Ολυμπισμού.

 

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Περιοδικών Εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας (επίπεδο 0) εντός του Golden Hall και λειτουργεί από την Δευτέρα έως την Κυριακή από τις 10.00 έως τις 21.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχει ηλικιακό όριο για ανηλίκους 13 ετών και άνω.

Ανδρέας Αθανασούλης

Ανδρέας Αθανασούλης
Ανδρέας Αθανασούλης
Έμαθα τη μπαλίτσα από μικρός και ο τόπος συνάθροισης μου έδειξε το τι θα πει πειθαρχία, σεβασμός και πως η ανταλλαγή πληροφοριών και βιωμάτων παράγει κοινωνικοποίηση. Λίγο αργότερα ανακάλυψα ότι αφού δεν θα παίξω σε μεγάλο σύλλογο, μπορώ κάλλιστα να γραφώ γι αυτό. Με ξεκάθαρα αθλητικό τρόπο σκέψης και διαχείρισης των καθημερινών μου ζητημάτων βρήκα στο Punked το πρόσφορο χωράφι για να μοιραστώ τις απόψεις μου. Όχι απαραίτητα αθλητικές, καθώς μεγαλώνοντας προσάρμοσα τον αθλητικό τρόπο σκέψης και την κουλτούρα των ομαδικών αθλημάτων σε όλους τους τομείς της ζωής. Πιστεύω έντονα ότι αυτό είναι και το νόημα της ζωής. Ότι μου κάνει κλικ ή θα έκανα ο ίδιος θα φυτευτεί εδώ. Μουσική με ελληνικό rock ύφος, σειρές, βόλτες και σίγουρα βιβλία και videogames είτε αθλητικού περιεχομένου, είτε που προσεγγίσουν το βιογραφικό και το αληθινό γεγονός θα απασχολήσουν. Και άμπαλος να είσαι θα βρεις κάτι που θα σου δώσει να το σκεφτείς αλλιώς. Μέχρι τότε διαβάζω το υπόλοιπο καστ να νιώσω λίγο punked.

Share post:

LATEST

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1949. Είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη...

MUSTS

Oι αγαπημενοι μου χαρακτηρες στο “Rings of power”

Αρχικά σκεφτόμουν να μην τριγκάρω τους όσους φανς έχει...

Οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “Divisive”

Αγωνία τέλος καθώς οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της...

H Amazon ετοιμάζει σειρά “Blade Runner”

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία "προκλητική" νέα σειρά...

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη φιλανθρωπική συναυλία “Helping Hands”

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν για...
Punked