Απρίλιος του 1996: To SNL πετάει έξω από την εκπομπή κακήν κακώς τους Rage Against The Machine

Ενώ το συγκρότημα λοιπόν βρισκόταν εκείνη την περίοδο στα φώτα της δημοσιότητας και είχε γίνει διάσημο μέσα από τα political lyrics που ξεσήκωναν τις μάζες, η ιδέα να παραστούν σε ένα τέτοιο show έκανε αρκετούς να απορήσουν, ενώ άλλοι ήταν αντίθετοι από την αρχή σαν να είχαν κάποιο προαίσθημα για αυτό που θα ακολουθούσε

Date:

‘Ηταν 13 Απριλίου του 1996 όταν οι Rage Against The Machine συμφώνησαν να εμφανιστούν στο διάσημο Saturday Night Live, με σκοπό να ερμηνεύσουν δύο από τα τραγούδια τους… αλλά η αλήθεια είναι πως έφτασαν μόνο μέχρι το τέλος του πρώτου.

Ενώ το συγκρότημα λοιπόν βρισκόταν εκείνη την περίοδο στα φώτα της δημοσιότητας και είχε γίνει διάσημο μέσα από τα political lyrics που ξεσήκωναν τις μάζες, η ιδέα να παραστούν σε ένα τέτοιο show έκανε αρκετούς να απορήσουν, ενώ άλλοι ήταν αντίθετοι από την αρχή σαν να είχαν κάποιο προαίσθημα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Η ιστορία βέβαια περιπλέκεται λίγο περισσότερο όταν την εκπομπή ανέλαβε να παρουσιάσει ο δισεκατομμυριούχος Steve Forbes ο οποίος ουσιαστικά ήταν “κόκκινο πανί” στα μάτια του συγκροτήματος για προφανείς λόγους, οπότε η εκπομπή είχε από την αρχή την ιδανική συνταγή για να καταστραφεί παντελώς.

Οι Rage Against The Machine θεώρησαν σωστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κρεμάσουν 2 σημαίες της Αμερικής ανάποδα, με αποτέλεσμα κάποιοι από την παραγωγή να τρέξουν για να τις αφαιρέσουν πριν καν εμφανιστούν στον αέρα. Και ενώ το συγκρότημα πήγε να πάρει θέση για να ερμηνεύσει το δεύτερο τραγούδι τους, ενημερώθηκαν από την παραγωγή με επιθετικές διαθέσεις, ότι έπρεπε να φύγουν αμέσα από το κτήριο.

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν να φωνάζουν, ο μπασίστας του συγκροτήματος Tim Commerford μπούκαρε στο καμαρίνι του Forbes και του πέταγε υπολείματα από τις σημαίες που είχαν ξηλωθεί, ενώ δε σταμάταγε να τον βρίζει. Ο Morello δήλωσε λίγο αργότερα ότι η φιλοσοφία των RATM είναι να εκφράζουν την αλληλεγύη μέσα από τις πράξεις τους και όχι να ντρέπονται για εκείνες.

Από τότε οι RATM οπως ήταν λογικό δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά στο SNL. 

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας, γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια "πάλευε" με τον καρκίνο,...

MUSTS

The Black Phone – Ένα τεράστιο αστείο!

Ο σκηνοθέτης Scott Derrickson και ο Ethan Hawke ενώνουν...

Star Wars: The Bad Batch – Για το φανατικό Star Wars κοινό

Μία Star Wars σειρά κινουμένων σχεδίων που ενδεχομένως το κοινό...

Release Athens 2022: Jinjer και Vended θα πλαισιώσουν τους Slipknot και Sepultura

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι διοργανωτές του...

Νέο single από τους Machine Head με τίτλο “Unhalløwed”

Στις 26 Αυγούστου οι Machine Head θα κυκλοφορήσουν τη...
Punked