Απρίλιος του 1996: To SNL πετάει έξω από την εκπομπή κακήν κακώς τους Rage Against The Machine

'Ηταν 13 Απριλίου του 1996 όταν οι Rage Against The Machine συμφώνησαν να εμφανιστούν στο διάσημο Saturday Night Live, με σκοπό να ερμηνεύσουν δύο από τα τραγούδια τους... αλλά η αλήθεια είναι πως έφτασαν μόνο μέχρι το τέλος του πρώτου.

‘Ηταν 13 Απριλίου του 1996 όταν οι Rage Against The Machine συμφώνησαν να εμφανιστούν στο διάσημο Saturday Night Live, με σκοπό να ερμηνεύσουν δύο από τα τραγούδια τους… αλλά η αλήθεια είναι πως έφτασαν μόνο μέχρι το τέλος του πρώτου.

Ενώ το συγκρότημα λοιπόν βρισκόταν εκείνη την περίοδο στα φώτα της δημοσιότητας και είχε γίνει διάσημο μέσα από τα political lyrics που ξεσήκωναν τις μάζες, η ιδέα να παραστούν σε ένα τέτοιο show έκανε αρκετούς να απορήσουν, ενώ άλλοι ήταν αντίθετοι από την αρχή σαν να είχαν κάποιο προαίσθημα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Η ιστορία βέβαια περιπλέκεται λίγο περισσότερο όταν την εκπομπή ανέλαβε να παρουσιάσει ο δισεκατομμυριούχος Steve Forbes ο οποίος ουσιαστικά ήταν “κόκκινο πανί” στα μάτια του συγκροτήματος για προφανείς λόγους, οπότε η εκπομπή είχε από την αρχή την ιδανική συνταγή για να καταστραφεί παντελώς.

Οι Rage Against The Machine θεώρησαν σωστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας να κρεμάσουν 2 σημαίες της Αμερικής ανάποδα, με αποτέλεσμα κάποιοι από την παραγωγή να τρέξουν για να τις αφαιρέσουν πριν καν εμφανιστούν στον αέρα. Και ενώ το συγκρότημα πήγε να πάρει θέση για να ερμηνεύσει το δεύτερο τραγούδι τους, ενημερώθηκαν από την παραγωγή με επιθετικές διαθέσεις, ότι έπρεπε να φύγουν αμέσα από το κτήριο.

Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν να φωνάζουν, ο μπασίστας του συγκροτήματος Tim Commerford μπούκαρε στο καμαρίνι του Forbes και του πέταγε υπολείματα από τις σημαίες που είχαν ξηλωθεί, ενώ δε σταμάταγε να τον βρίζει. Ο Morello δήλωσε λίγο αργότερα ότι η φιλοσοφία των RATM είναι να εκφράζουν την αλληλεγύη μέσα από τις πράξεις τους και όχι να ντρέπονται για εκείνες.

Από τότε οι RATM οπως ήταν λογικό δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά στο SNL. 

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη

I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Previous Story

Οι Exodus ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου live άλμπουμ “British Disaster: The Battle Of ’89 – Live At The Astoria”

Next Story

Μουσικό βίντεο από τον Kerry King για το νέο του single “Residue”

Latest from Blog

Punked
Go toTop