Ο Andy Warhol “διαβάζει” τα ημερολόγιά του μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Το πρώτο τρέιλερ για τη σειρά ντοκιμαντέρ "The Andy Warhol Diaries", που περιγράφει τη ζωή του αείμνηστου καλλιτέχνη Andy Warhol κυκλοφόρησε πρόσφατα

Date:

Το πρώτο τρέιλερ για τη σειρά ντοκιμαντέρ “The Andy Warhol Diaries”, που περιγράφει τη ζωή του αείμνηστου καλλιτέχνη Andy Warhol κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στη σειρά έξι μερών του Netflix με εκτελεστικό παραγωγό τον Ράιαν Μέρφι (American Horror Story) και σκηνοθέτη τον Άντριου Ρόσι χρησιμοποιείται τεχνολογία AI (τεχνητής νοημοσύνης) για να αναδημιουργήσει τη φωνή του Andy Warhol να διαβάζει τα δικά του ημερολόγια.

Η φωνή του Αμερικανού καλλιτέχνη, εμπνευστή της ποπ-αρτ δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο μετατροπής κειμένου σε ομιλία που ενσωμάτωσε την προφορά του από τη γενέτειρά του, το Πίτσμπουργκ. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός Μπιλ Ίργουιν ηχογράφησε τις προτάσεις, με την ερμηνεία του και την ψηφιακή φωνή AI να συνδυάζονται για να δημιουργήσουν τη φωνή που ακούγεται στη σειρά ντοκιμαντέρ.

«Ο Andy Warhol περιφρουρούσε περίφημα τις προσωπικές του σκέψεις και απόψεις. Αυτός είναι ένας λόγος που τα ημερολόγιά του είναι ένα τόσο σπάνιο και συναρπαστικό παράθυρο. μπορούσε να είναι απίστευτα σκληρός και συναισθηματικός καθώς μιλούσε με τον υπεύθυνο του ημερολογίου του του στο τηλέφωνο» τόνισε ο Άντριου Ρόσι.

«Για να εκτιμηθεί πλήρως η ακραία ευαισθησία που αποκαλύπτει ο Andy στα ημερολόγιά του, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να ακούσουμε τις λέξεις με τη φωνή του ίδιου του Andy Warhol» πρόσθεσε.

Share post:

LATEST

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα εγώ. Αυτό δεν είναι τέρας’; Αριστουργηματική κυνικότητα ή το γενεαλογικό δέντρο του τέρατος που απλώνεται από...

MUSTS

Jack White: Fear of the Dawn – Μήπως μιλάμε για το δίσκο της χρονιάς;

Τα ελληνικά ραδιόφωνα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Μιλάμε...

Ατυχήματα στα γυρίσματα ταινιών: Όταν ο Drago έστειλε τον Stallone στο νοσοκομείο στο “Rocky 4”

Το ατύχημα με ταχύπλοα, τα οποία συμμετείχαν στα γυρίσματα...
Punked