Monday, March 4, 2024

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 40 αγαπημένα βίντεο των Viva La Dirt League

Ξεκίνησαν από το μηδέν, παρωδώντας τραγούδια με στίχους εμπνευσμένους από τον κόσμο του Starcraft. Όμως οι gaming καταβολές σε συνδυασμό με τις έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες τους, βοήθησαν ώστε να ξεπεράσουν το σημείο χωρίς επιστροφή, επιτρέποντας να ανθίσουν οι δυνατότητες τις οποίες διέβλεπαν όσοι τους ακολουθούσαν ήδη από τα πρώτα τους βήματα. Με ισχνά μέσα αρχικά, αλλά πάγια πολύ μεράκι, αστείρευτη έμπνευση και πηγαίο χιούμορ, κατόρθωσαν να γιγαντωθούν στο πέρασμα του χρόνου, όντας σήμερα ίσως ό,τι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει το YouTube στο είδος τους ως “content creators”.

Δραστηριοποιούνται από το 2011 στην πανέμορφη χώρα την οποία διαφήμισε παγκοσμίως ο σκηνοθέτης Peter Jackson, αναδεικνύοντας τη Νέα Ζηλανδία ως Μέση-Γη στις τριλογίες Lord of the Rings (2001-2003) και Hobbit (2012-14). Από το 2016 οι Viva La Dirt League (VLDL) αποτελούνται από τρία άτομα, τους Rowan, Alan και Adam, πλαισιωμένοι βαθμιαία από αρκετούς ακόμη ηθοποιούς κι ένα crew δεκάδων ανθρώπων. Πλην όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στο παρελθόν, όταν οι περιορισμοί του καναλιού σε οικονομικό επίπεδο έπρεπε να αντισταθμίζονται από το ανεξάντλητο ταλέντο τους, που τους καταξίωσε στην κατηγορία και, προϊόντος του χρόνου, τους προσέφερε επιπλέον τη χρηματοδότηση για ακόμη πιο φιλόδοξα projects, με την υποστήριξη και ανταπόκριση δεκάδων χιλιάδων fans. Ο άξονας του περιεχομένου που δημιουργούν οι VLDL, τα σκετς των οποίων σπανίως υπερβαίνουν τα τέσσερα λεπτά, εκκινεί και περιστρέφεται γύρω από δύο βασικές ιδέες, που μεταφράστηκαν καταρχήν σε ισάριθμες σειρές, τις Bored και Epic NPC Man, οι οποίες αργότερα εμπλουτίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν.

Στο Bored, ο Rowan υποδύεται τον manager της PlayTech, ενός καταστήματος τεχνολογίας που υπάρχει όντως στη Νέα Ζηλανδία και που, λόγω γνωριμίας, τους επέτρεπε να πραγματοποιούν γυρίσματα στο χώρο τους επί δέκα ολόκληρα χρόνια (2013-2023), όταν οι πόρτες έκλειναν. Αυτά, αρχής γενομένης σε μια περίοδο που οι VLDL ήταν γνωστοί σχεδόν αποκλειστικά σε όσους έπαιζαν Starcraft, λόγω των σχετικών χιουμοριστικών μουσικών βίντεο που αναρτούσαν. Βεβαίως αυτό σύντομα άρχισε να λειτουργεί ανταποδοτικά για το κατάστημα, συνεπώς όλοι ήταν χαρούμενοι! Στο Bored, λοιπόν, ο Rowan είναι ο υπεύθυνος και προϊστάμενος των Alan και Adam. Πρόκειται όμως για έναν στρυφνό, αλλοπρόσαλλο, αμφιβόλου ευφυίας και εντελώς ασταθή ψυχικά manager, ο οποίος κυμαίνεται με χαρακτηριστική ευκολία και φυσικότητα μεταξύ Dr. Jekyll και Mr. Hyde, έχοντας έφεση προς… τη δεύτερη πλευρά. Κατά κανόνα κάνει ανυπόφορη τη ζωή των ευρισκόμενων «χαμηλά στην κοινωνικοοικονομική κλίμακα χωριατών» υπαλλήλων του, όπως συχνά-πυκνά τους αποκαλεί προσβλητικά, ενώ ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο αποδίδονται όλα αυτά εγγυάται άφθονο γέλιο.

1s

Το συγκεκριμένο concept διανθίστηκε εμφαντικά στην πορεία του χρόνου, ενώ το 2016 προστέθηκε η Ellie, η αγαπημένη υπάλληλος του Rowan(!), κι αρκετοί ακόμη χαρακτήρες σε έκτακτους ρόλους. Σημείο αναφοράς μεταξύ όλων αυτών ο Ben! Ο ενοχλητικότερος πελάτης του κόσμου, ο οποίος επανέρχεται κάθε φορά για να κάνει τα πιο εξωφρενικά παράπονα που μπορεί να ακούσει εργαζόμενος σε retail κατάστημα, αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνει σχεδόν πάντοτε να συνεννοείται με τον manager, αφήνοντας ακόμη πιο αποσβολωμένους και εξοργισμένους τον Alan και τον Adam από την όλη παράνοια του πράγματος! Παρά ταύτα, για έναν εξίσου ανεξήγητο λόγο, οι δύο τελευταίοι εξακολουθούν να παραμένουν φίλοι του Rowan! Σταδιακά, το ενδιαφέρον και τα γυρίσματα των σκετς επεκτάθηκαν και σε άλλους in real life χώρους, μη διστάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις να προσεγγίζουν διάφορα κοινωνικά ζητήματα και συμπεριφορές, άλλοτε επιστρατεύοντας τις υποκριτικές τους ικανότητες, φορτίζοντας δραματικά και με εντυπωσιακά επαγγελματικό τρόπο τις σκηνές, και άλλοτε μεταφέροντας τη χαρακτηριστική σουρεαλιστική ματιά τους οπουδήποτε, δημιουργώντας αδιανόητες καταστάσεις, που πάντοτε κάποιος από την παρέα τους θα θεωρεί απολύτως φυσιολογικές! Ζητήματα ψυχικής υγείας, επαγγελματικές σχέσεις, φιλίες, κατ’ οίκον συνεδρίες με ψυχολόγο, casual έξοδοι για φαγητό ή ποτό, party, είναι μόνο ορισμένες από τις θεματικές τους έχουν απασχολήσει.

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο των VLDL, αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζει, έχει τις ρίζες του στη σειρά Epic NPC Man, την πρώτη που δημιούργησαν στο συγκεκριμένο είδος. Πρόκειται για ένα concept το οποίο προέρχεται από gamers και απευθύνεται σε gamers καταρχήν, σε όσους έχουν γνωρίσει τη λογική των videogames και πλέον μπορούν να τη βιώσουν παρακολουθώντας πραγματικούς ανθρώπους, είτε σε ρόλο πρωταγωνιστών είτε σε ρόλο Non-Playable Characters (NPCs) των βιντεοπαιχνιδιών. Βεβαίως το αποτέλεσμα είναι κατά κανόνα σουρεαλιστικό και γελοίο με την καλή έννοια, ακραία διασκεδαστικό και σε κάθε περίπτωση ιδιοφυές. Κι αυτό, ακριβώς διότι συλλαμβάνουν άψογα το feeling των videogames και το αποδίδουν ακόμη καλύτερα στην οθόνη, αποδεικνύοντας ότι τα production values μπορεί να βοηθούν στο να κάνουν το όλο «πακέτο» πολύ πιο εντυπωσιακό και κατ’ επέκταση ελκυστικό, όπως συμβαίνει πράγματι με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς και ένταση τα τελευταία χρόνια, αλλά ο πυρήνας και η ποιότητα της σύλληψής τους υπάρχει ακέραιος ήδη από το πρώτο σχετικό σκετσάκι.

2 1

Πρωταγωνιστής του Epic NPC Man είναι ο Greg the Garlic Farmer και το παιχνίδι μέσα στο οποίο βρίσκεται είναι το Skycraft, η ονομασία του οποίου προκύπτει από την συνένωση του The Elder Scrolls: Skyrim και του World of Warcraft, των δύο εμβληματικών Role Playing Games (RPGs)/franchises της Bethesda και της Blizzard, αντίστοιχα. Ο Greg ζει στην πόλη του Honeywood και είναι ο κλασικός vendor που συναντά συχνά ο παίκτης σε games αυτού του είδους. Εκτός από σκόρδα, πουλάει φίλτρα και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρειάζεται ο gamer, αγοράζοντας επίσης από αυτόν όσα θέλει να «ξεφορτωθεί». Κυρίως όμως, είναι ένας χαρακτήρας που έχει να δώσει side quests στον πρωταγωνιστή adventurer, ελπίζοντας ότι ο τελευταίος θα έχει τη στοιχειώδη ευγένεια τουλάχιστον να τον ακούσει πρώτα, αντί να κάνει βιαστικά skip όλα όσα έχει να του πει! Και το πρώτο quest ζητά από τον ήρωα της ιστορίας να βρει το πρόβατό του, που βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ και εξαφανίστηκε! Ο Greg είναι κατά γενική ομολογία πρόσχαρος και χαμογελαστός, ίσως ο πρώτος NPC τον οποίο συναντούν οι νέοι adventurers στον κόσμο του Skycraft. Το στοιχείο όμως που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους είναι ότι βρίσκεται σ’ ένα υψηλότερο επίπεδο αυτογνωσίας και μπορεί να καταλάβει όταν κάτι παράξενο συμβαίνει γύρω του, κάτι που ξεφεύγει του game logic και προσεγγίζει μ’ έναν τρόπο ό,τι εμείς αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα.

Στον κόσμο του Skycraft συμμετέχει λιγότερο ή περισσότερο όλο το cast του VLDL, με πρώτους βεβαίως τον Rowan και τον Adam. Ο πρώτος είναι πρωτίστως ο Baelin the Fisherman, ενώ ο δεύτερος ο High Sorcerer Baradun ή ο… αξιοθρήνητος Eugene, αλλά αυτό αλλάζει μεταξύ των skits, καθώς και οι τρεις υποδύονται διαφόρους άλλους χαρακτήρες στην πορεία εκατοντάδων επεισοδίων! Ο Ben είναι συνήθως ένας adventurer, ο εκάστοτε παίκτης δηλαδή, ενώ μεταξύ των βασικών… δευτερευόντων ηθοποιών, τόσο εδώ όσο και στο Bored, είναι επίσης ο υπέροχος Hamish, η εντυπωσιακή Britt και ο απολαυστικός Byron. Όλοι τους συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο «χτίσιμο» του σύμπαντος του Skycraft, μέσα από σκετς που αποτυπώνουν ανάγλυφα και σε… real life κλίμακα όσα συμβαίνουν στα videogames. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τραγελαφικό και συγχρόνως υπέροχο, ενώ με τη βοήθεια των σχετικών οπτικών και ηχητικών εφέ γίνεται όχι απλώς καλύτερο, αλλά και ακόμη πιο διασκεδαστικό. Ο οπτικοακουστικός τομέας ενισχύθηκε και βελτιώθηκε στην πορεία, καθώς τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα για τους δημιουργούς του καναλιού.

3 1

Όσο όμως οι VLDL άρχιζαν να μεγαλώνουν, αποκτούσαν πλέον τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε κόσμους διαφορετικών videogames, προσεγγίζοντάς τους με ανάλογο χιούμορ, ευρηματικότητα και υψηλή ποιότητα σε επίπεδο σύλληψης, κουστουμιών, σκηνικών, κειμένου, σκηνοθεσίας και βεβαίως ερμηνειών, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από πολύ μεγαλύτερες παραγωγές. Η πιο διαχρονική σειρά έχει αποδειχθεί αυτή που αφορά το πασίγνωστο PlayerUnknown’s Battlegrounds, γνωστότερο βεβαίως απλώς ως PUBG, ενώ επίσης έχουν γίνει σειρές για το εμβληματικό Red Dead Redemption 2, το σκληροπυρηνικό Escape from Tarkov, τα FPS τύπου Call of Duty, το σπουδαίο Witcher 3, το multiplayer survival-horror Dead by Deadlight και τα sandbox survival multiplayer games τύπου Rust. Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς είναι και σ’ αυτήν την περίπτωση η σειρά για το hardcore franchise των Dark Souls, που γέννησε ένα ολόκληρο genre, τα Souls-like videogames: διότι είναι η μόνη στην οποία δεν πρωταγωνιστεί κάποιος εκ των Rowan, Alan ή Adam, αλλά ο Ben, που την επιμελήθηκε ως φανατικός παίκτης των Souls, με αγαπημένο παιχνίδι το Bloodborne. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, στο πλαίσιο συγκεκριμένων προωθητικών ενεργειών, οι VLDL έχουν επεκταθεί και σε άλλα videogames, διαφημίζοντάς τα με πανέξυπνο τρόπο, δημιουργώντας σκετς ακριβώς στο στυλ με το οποίο καταξιώθηκαν και αγαπήθηκαν.

Ο Rowan και ο Alan είναι ουσιαστικά οι ιδρυτές του καναλιού, ξεκινώντας μαζί με κάποια ακόμη άτομα για τις ανάγκες των τραγουδιών-παρωδιών που αναφέρονται στο StarCraft, και ιδιαίτερα το StarCraft II: Wings of Liberty, το Real-Time Strategy (RTS) που είχε κυκλοφορήσει το 2010. Lead vocalist είναι ο ίδιος ο Rowan, ο οποίος το ζει και είναι και πολύ καλός! Βαθμιαία οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν, με εξαίρεση τον Byron, που ήταν υπεύθυνος για την προσαρμογή της μουσικής των αυθεντικών κομματιών, ενώ στο μέλλον θα χάριζε απολαυστικές ερμηνείες κάθε φορά που θα εμφανιζόταν στην οθόνη. Το όνομα των Viva La Dirt League (VLDL) προέκυψε έμμεσα από το StarCraft και τις κατηγορίες που αυτό έχει στο ranking system του, στις οποίες κατατάσσονται οι gamers ανάλογα με τις επιδόσεις τους. Αυτοσαρκαζόμενοι οι Νεοζηλανδοί, θεωρούσαν εαυτούς ακόμη χειρότερους από τη Bronze League, την κατώτερη, «δημιουργώντας» έτσι και μία επόμενη, τη Dirt League!

4

Τα πρώτα χρόνια των VLDL ήταν μάλλον δύσκολα. Η κατεύθυνση την οποία θα έπαιρνε αργότερα μπορεί να υπήρχε εξ αρχής στο πίσω μέρος του μυαλού των ιδρυτών του, ωστόσο αρχικά δεν ήταν σαφές πώς ακριβώς θα γίνει, προκειμένου να το κάνουν σ’ ένα πιο επαγγελματικό και συστηματικό πλαίσιο, πόσο μάλλον να βιοπορίζονται από αυτό. Τα δύο πρώτα βίντεο αναρτήθηκαν 20-23/11/2011, ωστόσο τον επόμενο χρόνο ακολούθησαν μόλις 13 ακόμη. Το πρώτο επεισόδιο Bored ανέβηκε 16/12/2013, τότε που δεν υπήρχε ακόμη η σχέση… υπαλλήλου-manager, και ο Alan φορούσε το μαύρο T-shirt, ενώ ο Rowan το κόκκινο. Βλέποντας κάποιος τα skits, καταλαβαίνει τι θα σήμαινε το αντίθετο μελλοντικά! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συγκεκριμένη σειρά έχει υπερβεί τα 300 επεισόδια! Μέχρι το τέλος του 2014 είχαν παρουσιαστεί 18 Bored skits και ακόμη 12 έως το τέλος του 2015. Οι ρυθμοί ήταν ιδιαίτερα αργοί, όπως διαπιστώνει ο καθένας, σε μια περίοδο που οι Rowan και Alan ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, σ’ αυτό που ένας boomer θα αποκαλούσε “normal jobs”.

Στις 9/11/2015 ο Adam έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο κανάλι, στο τελευταίο μουσικό βίντεο των VLDL για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Με το ξεκίνημα του νέου έτους έγινε ο καινούριος υπάλληλος της PlayTech στο Bored, παρέα με τον Alan… παρά το δύσκολο ξεκίνημά τους(!), και ήταν αυτός που αναγέννησε τη σειρά, η οποία είχε τελματώσει, ελλείψει έμπνευσης των Rowan και Alan. Την ίδια περίοδο πρωτοεμφανίστηκε και η Ellie, σ’ ένα one-off σκετς όπου ο Rowan προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα γύρο στοHearthstone, ενώ την έχει προσκαλέσει στο σπίτι του για γνωριστούν! Δύο μήνες αργότερα η τριάδα, πλέον, των VLDL ανακοίνωσε ότι έφτασαν τα 5 εκ. προβολές στο YouTube, ένα νούμερο το οποίο μπορεί να φαινόταν εντυπωσιακό τότε, αλλά με τα σημερινά standards που έχουν κατακτήσει, θεωρείται εντελώς αμελητέο! Ίσως γι’ αυτό και οι ίδιοι ήταν μεν χαρούμενοι όταν το ανακοίνωναν, αλλά κατά βάθος πίστευαν, όπως και όλοι όσοι τους παρακολουθούσαν ήδη, ότι άξιζαν για πολύ περισσότερα.

5

Στις 30/5/2016 παρουσιάστηκε το πρώτο Epic NPC Man σκετς, κι έκτοτε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, για μια σειρά η οποία αριθμεί επίσης αρκετές εκατοντάδες επεισόδια μέχρι σήμερα. Τον επόμενο μήνα η Britt είχε την παρθενική συμμετοχή της στο κανάλι, μέσα από τον κόσμο του SkyCraft, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους οι VLDL λάνσαραν τη σελίδα τους στο Patreon, ζητώντας την υποστήριξη του κόσμου προκειμένου να περάσουν στο επόμενο επίπεδο και να κάνουν κάποια από τα πράγματα που ήδη σχεδίαζαν, αλλά δεν μπορούσαν ακόμη να υλοποιήσουν στην παρούσα φάση. Έκτοτε αυτός θα γινόταν ο βασικότερος και σίγουρα ο πιο σταθερός πυλώνας οικονομικής ενίσχυσής τους. Στόχος τους ήταν να έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται full-time με το περιεχόμενο του καναλιού, σε μια περίοδο που ακόμη ο Alan απαντούσε ότι εργαζόταν ως senior video producer σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Νέας Ζηλανδίας στο χώρο των media, ο Adam ότι είναι TV Commercial Director και ο Rowan ο ηθοποιός της παρέας, συμμετέχοντας κατά κύριο λόγο σε διαφημίσεις και περιστασιακά σε τηλεοπτικές σειρές.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο χαρισματικός Ben κάνει το ντεμπούτο του στο κανάλι, ως ο ενοχλητικός πελάτης του Bored. Στο μέλλον μάλιστα θα συμμετείχε πιο ενεργά από κάθε άλλον εκτός της τριάδας των VLDL, με παρουσίες στις περισσότερες σειρές, πέραν της «δικής του», Souls Logic. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ξεκινά η αφιερωμένη σειρά στο PUBG, που θα οδηγούσε στο μακράν δημοφιλέστερο βίντεο των Νεοζηλανδών, ενώ τον ίδιο μήνα εισάγεται στο κανάλι για πρώτη φορά ο συμπαθέστατος Hamish. Στο Bored υποδύεται τον ευγενικό, διστακτικό, ευαίσθητο πελάτη, που κάθε φορά πέφτει θύμα της καλοσύνης του και μιας επαναλαμβανόμενης ψυχολογικής κακοποίησης από τον Rowan! Οι παρουσίες του σε σκετς τόσο του Epic NPC Man όσο και σε concepts που λαμβάνουν χώρα σε πιο casual χώρους, είναι πραγματικά μία και μία! Η προσωπική του εκδίκηση όμως έρχεται στα Souls-like series!

 Στις 22/9/2017 οι VLDL ανακοίνωσαν ότι μετά από περίπου πέντε χρόνια παρουσίας στο YouTube, έφτασαν τους 100 χιλ. subscribers, ένα νούμερο το οποίο κατά τα επόμενα έξι θα εκτοξευόταν με γεωμετρικούς ρυθμούς, σε ασύλληπτο βαθμό, 60 φορές υψηλότερα! Η εξέλιξή τους έμελλε να είναι ραγδαία, καθώς το κανάλι θα εμπλουτιζόταν και θα αναβαθμιζόταν συνεχώς, σε όλα τα επίπεδα, δίχως να υπολείπεται σε έμπνευση και ενθουσιασμό· κάθε άλλο! Ως προς το επίτευγμά τους τη δεδομένη στιγμή, αυτό οφειλόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Adam, όπως παραδέχτηκαν τόσο ο Rowan όσο και ο Alan. Ήδη το τελευταίο διάστημα, οι δύο τελευταίοι είχαν επικεντρωθεί πλέον αποκλειστικά στο κανάλι σε επαγγελματικό επίπεδο και δύο μήνες αργότερα τους ακολούθησε και ο Adam.

6

Στις 27/7/2018 διοργανώθηκε στο Βερολίνο το παγκόσμιο τουρνουά PUBG, PUBG Global Invitational 2018. Στο περιθώριο αυτού διεξήχθη το -φιλανθρωπικού χαρακτήρα- Charity Showdown, όπου συμμετείχαν 20 ομάδες των τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων γνωστοί YouTubers. Ανάμεσά τους ήταν ο Ben και ο Rowan, που μαζί με ακόμη δύο παίκτες, της επαγγελματικής ομάδας των Pittsburgh Knights, αναμετρήθηκαν κατακτώντας την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη μετά από τέσσερεις γύρους. Στον τελευταίο εξ αυτών, ο Ben χάρισε την ομάδα του το “chicken dinner” (δηλαδή κέρδισε, για όσους δεν γνωρίζουν σχετικά) με ένα kill στο φινάλε, ενώ ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί! Μάλιστα η Fox, όπως λεγόταν η ομάδα τους, θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει αυτό το τουρνουά καθώς 3/4 φορές ανέβηκε στο βάθρο (στην τρίτη και δεύτερη θέση τις άλλες δύο), αλλά στον δεύτερο γύρο είχε ένα πολύ κακό πλασάρισμα, τερματίζοντας 13η. Το έπαθλο για την 3η θέση ήταν 100 χιλ. δολάρια (300 χιλ. για τον δεύτερο και 600 χιλ. για τον πρώτο), τα οποία θα διέθεταν σε φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής τους.

Στις αρχές του ίδιου μήνα αναρτήθηκε το πρώτο επεισόδιο των Muggers, στο πλαίσιο του Epic NPC Man, όπου οι Rowan και Ben θα έδιναν ρεσιτάλ κατά τα επόμενα χρόνια ως Bernard και Charles, οι low level ληστές του Honeywood, χαρίζοντας άφθονο γέλιο σε κάθε σκετς! Βαθμιαία ο Ben αποδεικνύεται ο χαρακτήρας με τον μεγαλύτερο βαθμό ευφυίας από τους δύο, ωστόσο πάντοτε ο δεύτερος είναι εκεί, να τον «τραβάει» προς τα πίσω, στις συμπεριφορές και τις ατάκες τις οποίες έχει προγραμματιστεί να κινείται, όπως κάθε NPC… περιορισμένης ευθύνης! Στις 27/2/2019 ανέβηκε το πρώτο σκετς για το Red Dead Redemption 2, τη σειρά στην οποία φάνηκε για πρώτη φορά τόσο έντονα η αναβάθμιση της παραγωγής των VLDL, ιδιαίτερα σε επίπεδο σκηνικών και κοστουμιών. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, το κανάλι έσπαγε πλέον το φράγμα του 1 εκ. subscribers, ενώ δεν είχε περάσει ούτε ενάμισι έτος από τότε που «πανηγύρισε» για τα 100 χιλ. subs! Βρισκόταν πλέον σε εντελώς διαφορετική τροχιά, κι όμως, εξακολουθούσε να είναι ακόμη στην αρχή, σε σύγκριση με τη μετέπειτα εκτόξευσή του.

Τον Ιούλιο του 2020 ξεκίνησε η σειρά FPS Logic, ενώ τον Οκτώβριο ακολούθησε η πρώτη σεζόν του Souls Logic, που προωθήθηκε μ’ ένα εξαιρετικά «ψαρωτικό» trailer. Τρεις μήνες αργότερα ανακοινώθηκε η έναρξη μιας ολόκληρης σειράς τουλάχιστον ημίωρων επεισοδίων, στην οποία το σύμπαν του Epic NPC Man «παντρεύεται» με αυτό του πασίγνωστου Dungeons & Dragons franchise. Το project ξεκίνησε να «τρέχει» μάλιστα ανεπίσημα εντός του πρώτου lockdown ελέω πανδημίας. Για τις ανάγκες της νέας πρόκλησης δημιουργήθηκε ένα εντελώς ξεχωριστό κανάλι στο YouTube, το Viva La Dirt League D&D, που κινείται έκτοτε παράλληλα και εντελώς ανεξάρτητα από το βασικό, μετρώντας περίπου 270 βίντεο μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, τρία χρόνια αργότερα! Παρά ταύτα το D&D Logic παρεισέφρησε και στο κανονικό VLDL, ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2021.

7

Τον Φεβρουάριο του 2022 οι VLDL έφτασαν σ’ ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της ήδη δεκαετούς διαδρομής τους. Rowan, Alan και Adam αισθάνθηκαν έτοιμοι να κάνουν το τεράστιο βήμα, πιστεύοντας ότι έχουν τη δυναμική να απευθυνθούν στον κόσμο ζητώντας την ενίσχυσή του προκειμένου το κανάλι να μπορέσει να αποκτήσει δικό του studio γυρισμάτων για όλα ανεξαιρέτως τα skits που θα εξακολουθούσαν να γίνονται σε εσωτερικούς χώρους, και τη συγκέντρωση όλου του έμψυχου δυναμικού της διαρκώς αυξανόμενης ομάδας υπό την ίδια σκέπη. Η καμπάνια τους στο Kickstarter, με τίτλο The Great Expansion” ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας 2,5 εκ. δολάρια(!) από σχεδόν 32 χιλ. άτομα, πετυχαίνοντας 13 στόχους για την υλοποίηση ενός ολοένα πιο φιλόδοξου περιεχομένου στο μέλλον, αρχής γενομένης από μια εκ των μεγαλύτερων green screens στη Νέα Ζηλανδία!

Τον Απρίλιο ήρθε η ώρα του Witcher Logic, να σημάνει ένα νέο ποιοτικό άλμα στις παραγωγές των Νεοζηλανδών, σε όλα τα επίπεδα, την οποία διαδέχτηκε το Dead by Deadlight Logic τον προσεχή Ιούλιο. Η σειρά Survival Logic ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2023 και ήταν η τελευταία που παρουσιάστηκε με original gaming concept, ενώ συγχρόνως «έτρεχαν» και προβάλλονταν αρκετά ακόμη projects, μεταξύ των οποίων οι casual εξορμήσεις-σκετς των ηθοποιών του VLDL σε χώρους εστίασης ή οι συνεδρίες με τον Rowan σε ρόλο ψυχολόγου… στο σπίτι του! Πόσο καλά θα μπορούσε να πάει αυτό;! Τον Ιούλιο του ίδιου έτους οι VLDL αποχαιρέτησαν την PlayTech μετά από δέκα χρόνια, καθώς το Bored μεταφέρθηκε πλέον στο ολοκαίνουριο στούντιο που εξασφάλισαν, μετά την επιτυχημένη καμπάνια της προηγούμενης χρονιάς. Το κανάλι είχε πλέον ξεφύγει! Μέσα σε μια πενταετία, έως και τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, από το ένα εκατομμύριο του 2019 έφτασε τα 6,2 εκ. subscribers(!), πλησιάζοντας τα 1.900 αναρτημένα βίντεο στο YouTube, οι συνολικές προβολές των οποίων υπερβαίνουν τα 3,3 δις!

Η απόπειρα διαλογής 40 αγαπημένων βίντεο αποδείχθηκε εξαιρετικά απαιτητική υπόθεση, καθώς πολλά που δεν βρίσκονται στη λίστα μας, θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριλαμβάνονται, ανάλογα τη στιγμή. Η υπερβολή ξεχειλίζει στην προσέγγιση του VLDL, ωστόσο ακόμη κι όταν γίνεται γελοία, αυτό συμβαίνει με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και ένα απολαυστικό χιούμορ εξαιρετικού επιπέδου, μακριά από «φτηνά» αστεία που θα μπορούσαν να τους έχουν κάνει πολύ πιο viral πολύ πιο γρήγορα, αλλά τότε ίσως εμείς να μην αφιερώναμε αυτόν τον χρόνο στους απίθανους Νεοζηλανδούς, οι οποίοι δεν σταματούν να εκπλήσσουν και να επεκτείνονται! Τέλος, μεταξύ των ηθοποιών που επανέρχονται σποραδικά στα σκετσάκια τους, αξίζει να σημειωθούν τρεις οι οποίοι έγιναν ευρύτερα γνωστοί μέσα από τις τριλογίες Lord of the Rings και Hobbit. Ο λόγος για τους John Leigh και Bruce Hopkins, τους δύο Υπασπιστές του βασιλιά Théoden ως Háma και Gamling αντίστοιχα, και τον John Callen, ο οποίος υποδύθηκε τον Νάνο Oin της 13μελούς ομάδας του Thorin Oakenshield.

8

Hidden Video 1. The Photographer (6/6/2013)

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ταινία μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 48ωρου ετήσιου φεστιβάλ κινηματογράφου στη Νέα Ζηλανδία, δίχως να προκύπτει άμεσα από το VLDL, αλλά στην οποία πρωταγωνιστούν ο Rowan στο ρόλο του Detective και ο Byron ως ο Φωτογράφος, όπως και είναι στην πραγματικότητα, ενώ σκηνοθετεί ο Alan!

Hidden Video 2. Saturday Night – Music Video (10/6/14)

Σε μια περίοδο που τα μουσικά βίντεο εξακολουθούσαν να επανέρχονται στο κανάλι, το συγκεκριμένο έκανε ένα διάλειμμα από το gaming θεματικό περιεχόμενο των προηγούμενων, καθώς πρόκειται για το πρώτο 100% original τραγούδι των Νεοζηλανδών. Η μουσική είναι του Byron, οι στίχοι και η ερμηνεία του Rowan, σκηνοθετεί ο Alan και το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένο!

 1. Thief (30/11/17)

Μιλώντας από το σταθερό τηλέφωνο της PlayTech, ο Alan σημειώνει πρόχειρα την επικείμενη επίσκεψη του ηλεκτρολόγου στο σπίτι του για κάποιες επιδιορθώσεις. Υπάρχει πρόβλημα;

Hidden Video 3. REKT – THE SUPERCUT (8/12/17)

Πρόκειται για mini σειρά δέκα επεισοδίων συνολικής διάρκειας σχεδόν μίας ώρας, τα οποία προβλήθηκαν κατά τους τελευταίους δύο μήνες, πριν συμπεριληφθούν όλα μαζί σε ένα ενιαίο βίντεο. Πρόκειται για project που συγχρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, στο οποίο οι VLDL επανήλθαν δύο χρόνια μετά την πρώτη προσπάθειά τους, όταν δεν είχαν λάβει τότε τη χορηγία στην οποία υπολόγιζαν. Το concept αφορά την προσπάθεια μιας ομάδας Νεοζηλανδών να αναρριχηθεί στα eSports σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, παίζοντας το Team Fortress 2 της Valve, προκειμένου να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σκηνοθετούν οι Alan και Adam, που συνυπογράφουν το σενάριο μαζί με τον Rowan, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με τον Hamish, τον Ben και μια σειρά άλλων ηθοποιών.

 1. The power of stims in PUBG (18/7/18)

Με 24 εκατομμύρια προβολές έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένει με μεγάλη διαφορά το δημοφιλέστερο βίντεο των VLDL και ίσως το πιο εντυπωσιακό σε επίπεδο τόσο οπτικών όσο και ηχητικών εφέ, καταφέρνοντας να ισορροπεί άψογα μεταξύ χιούμορ, δράματος και… επικούρας! Αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικά ο ήχος στα σκετς του καναλιού είναι πραγματικά εκπληκτικός, κι αυτό συμβαίνει εδώ σε όλο του το μεγαλείο.

 1. What happens after you win a game of PUBG (3/10/18)

Η φρίκη του πολέμου σε μια αρένα 100 ατόμων όπου ο καθένας μάχεται για τη ζωή του, μπορεί να διαλύσει τον άνθρωπο που μένει όρθιος στο τέλος. Ο Ben, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του στο κανάλι, αλλά κάποιος είναι έτοιμος να του… γκρεμίσει ό,τι «χτίζει» σε immersion!

 1. The boss is here to give out some compliments (17/10/18)

Ο Rowan τα κατάφερε έτσι ώστε αυτόν τον μήνα να μην μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του. Όταν όμως υπάρχει καλή θέληση, πάντοτε μπορούν να βρεθούν λύσεις, που θα αφήνουν όλους ευχαριστημένους!

 1. Can a simple NPC become self aware? – Wood Cutter (15/4/19)

Σ’ αυτό το one-off επεισόδιο, ο Baradun προσεγγίζει τον Ξυλοκόπο του Honeywood, που συνεχίζει το αέναο έργο του προκειμένου η γυναίκα και το παιδί του να έχουν ξύλα για το τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Όμως ο Μάγος, ο οποίος έχει πάντοτε πιο σκοτεινούς λογισμούς, τον πειράζει με τρόπο που μπορεί να πονέσει βαθιά. Μπορεί ο Ξυλοκόπος να κατακτήσει ένα τέτοιο επίπεδο αυτογνωσίας; Εν προκειμένω συμβαίνουν δύο από τις κορυφαίες ερμηνείες που έχουν υπάρξει ποτέ στο κανάλι, από τον Rowan και τον Adam, ενώ το υπέροχο κομμάτι στο φόντο είναι το Uninvited του Alfie-Jay Winters και συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ Autumn Ends (2016).

 1. Teaching your disrespectful employees a lesson – The Lesson (17/6/19)

Το να χρησιμοποιείς ένα εταιρικό στυλό για να γράψεις κάτι προσωπικό είναι ήδη πολύ σοβαρό. Ρίχνοντας όμως κάτω αυτό το στυλό, δοκιμάζεις πραγματικά την τύχη σου!

 1. Dancing for your life in PUBG – Dance (21/6/19)

Σε στιγμές απόγνωσης, ίσως ένας χορός είναι ικανός να οδηγήσει σε απρόσμενα αποτελέσματα! Μακάρι να ήταν τόσο απλό στο PUBG! Στο βίντεο ακούγεται το υπέροχο Do You Really Wanna Be in Love της indie artist Frigga, γνωστής και ως Sasha Siem.

 1. Where do you keep your horse? – Horse Pocket (24/6/19)

Τα skits με τον Ben και τον Rowan στο σύμπαν του Skycraft αλλά και του PUBG εγγυώνται ορισμένες από τις πιο σουρεαλιστικές στιγμές των VLDL, καθώς ο πρώτος προσπαθεί να εξηγήσει με κάθε τρόπο το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, το game logic του εκάστοτε παιχνιδιού, ενώ ο δεύτερος λειτουργεί με όρους real life και αδυνατεί να συνειδητοποιήσει λειτουργίες κατά τα άλλα αυτονόητες! Όπως ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να επιστρατεύσεις το άλογό σου!

 1. When games bug out – The Loop (17/7/19)

Οι δύο ληστές του Honeywood, Bernard και Charles, συναντούν απροστάτευτο μέσα στο δάσος τον Eugene, ο οποίος πασχίζει να ακολουθήσει κάποιον adventurer, που όμως είναι βέβαιο ότι τον έχει παρατήσει με τους ρυθμούς που προχωρά. Οι muggers της περιοχής προσπαθούν να ληστέψουν τον τρίτο NPC της ιστορίας, ωστόσο το πράγμα κάπου φαίνεται να κολλά· κι ο Charles δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά! Κλάμα!

 1. You lick it you keep it – Lick (30/7/19)

Ο Ben επιστρέφει στην PlayTech για να ψωνίσει· όμως εκείνος δεν αναγνωρίζει τους νόμους της αγοράς, παρά μόνο τους νόμους που ισχύουν στον δρόμο! Υπάρχει κάποιος πιο εξωφρενικός από τον ίδιο, προκειμένου να τον εμποδίσει;

 1. When an NPC gets in your way – Block (11/9/19)

Ελάχιστα πράγματα μπορούν να είναι πιο ενοχλητικά σ’ ένα videogame από τον NPC ενός escort quest που σε μπλοκάρει και δεν μπορείς να προχωρήσεις!

 1. Awkward speech at a funeral (10/12/19)

Σ’ αυτό το one-off επεισόδιο ο Adam είναι νεκρός, μέσα στο φέρετρο, και όλοι πενθούν στην κηδεία του. Κάποιος, όμως, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του, έχει να πει μερικά τελευταία λόγια…

 1. Forcing NPC’s to buy your stuff – Poor Merchant (29/1/20)

Σ’ ένα απίθανο σκετσάκι, ο Hamish δίνει ρεσιτάλ ως ο φτωχός εμποράκος που προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του πουλώντας τα λιγοστά σάπια φρούτα του. Ωστόσο ο adventurer, που έχει πολλά αντικείμενα στο inventory του, θέλει να τα ξεφορτωθεί, εξοικονομώντας χώρο και χρήματα. Ο merchant μπορεί να εκλιπαρεί για ένα χάλκινο νόμισμα έναντι των φρούτων του, αλλά την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα items του gamer έναντι δεκάδων χιλιάδων χρυσών! Υπέροχο!

 1. Boring workplace Trust Training – Work Training (24/2/20)

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ακόμη όμως και η καθημερινή τριβή μεταξύ των υπαλλήλων στον χώρο εργασίας δεν είναι πάντοτε αρκετή. Γι’ αυτό ο Rowan αποφασίζει να φέρει άπαντες πιο κοντά, μέσα από ένα ιδιαίτερο… group therapy. Κι αυτή τη φορά δεν είναι μόνο οι τέσσερεις, αλλά, πάλι, πότε ήταν;

 1. That co-worker who is the bosses favorite – Golden Girl (3/2/20)

Ποιος λέει ότι ο Rowan δεν ξεχωρίζει τους υπαλλήλους του; Εν προκειμένω η Ellie, που αρνείται ότι είναι η αγαπημένη του έναντι του Alan και του Adam. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το διαπιστώσουν… και δεν θα είναι εύκολος!

 1. When you never get your product – Delayed Order (6/4/20)

Ο Hamish παραγγέλνει διά ζώσης στην PlayTech και προπληρώνει ένα high-end gaming PC τελευταίας γενιάς, αλλά οι μέρες περνούν και ο ίδιος εξακολουθεί να περιμένει. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι κυριολεκτικά για σκότωμα και έχει όνομα: Rowan!

 1. Attacked during a cutscene – Provoked (20/5/20)

Μία τυχαία σύγκρουση μεταξύ NPCs κατά τη διάρκεια ενός cutscene, μπορεί να οδηγήσει σε έκρυθμες, μη αντιμετωπίσιμες καταστάσεις! Hamish μαινόμενος!

 1. Pretending to be an employee – Imposter (1/6/20)

Μπορεί ένα μπλουζάκι της PlayTech να είναι αρκετό να σε πιστοποιήσει ως υπάλληλό της; Τι έχει να πει ο manager γι’ αυτό; Και ποια μπορεί να είναι η μοίρα όλων όσοι υπερβαίνουν ορισμένες γραμμές, πιο κόκκινες κι από το T-shirt των low socioeconomic peasants της εταιρίας;

 1. Stupid game tutorials – Training (3/6/20)

Πόσο… απαιτητικό και ευφυές μπορεί να είναι το tutorial στο ξεκίνημα ενός παιχνιδιού, όταν ήδη ο πρώτος NPC σε προαλείφει ως τον ήρωα που θα σώσει τον κόσμο του, αντιμετωπίζοντας ορδές Orcs;

 1. When workplace mediation goes wrong – Mediation (21/9/20)

Η συμπεριφορά του Rowan προς τους υπαλλήλους έχει πλέον γίνει ανυπόφορη. Για το λόγο αυτό οι Alan, Adam και Ellie έχουν οργανώσει μια συνεδρία με ενδιάμεσο, προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και συνεργασίας των δύο μερών. Αλλά το πράγμα θα εξελιχθεί σύντομα πολύ λάθος. Και τι συνέβη, αλήθεια, μ’ εκείνο το περίφημο στυλό;

 1. Karen vs Manager (28/9/20)

Η απόλυτη αναμέτρηση! Οι θρύλοι βγαίνουν αληθινοί και η Karen έρχεται στην PlayTech προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις: το headset που αγόρασε ο γιος της νωρίτερα χρεώθηκε full-price, παρότι η σχετική αφίσα κάνει λόγο για 20% έκπτωση. Είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να τη διαχειριστούν· και σύντομα η ώρα θα έρθει, που ο manager θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυνάμεις απέναντι στις οποίες δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί. Στο ρόλο της Karen, η επιβλητική Νεοζηλανδή βετεράνα ηθοποιός του θεάτρου, Alison Quigan.

 1. Bards are kind of useless in combat – The Bard (21/4/21)

Μπροστά σ’ ένα απαιτητικό boss fight, εκεί που το Tank, ο Warrior και ο Mage πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν, ο Bard είναι ο ιδανικός εμψυχωτής του party. Ή και όχι!

 1. When printers malfunction – Printer (26/4/21)

Οι εκτυπωτές έχουν την τάση να είναι τα πιο ενοχλητικά μηχανήματα σ’ ένα γραφείο, δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων! Σ’ αυτό το one-off επεισόδιο, ο Rowan… είναι ο εαυτός του!

Hidden Video 4. Baelin’s Route – An Epic NPC Man Adventure (9/5/21)

Τον Μάρτιο του 2020 οι VLDL ανακοίνωσαν την πρώτη καμπάνια τους στο Kickstarter, ζητώντας την ενίσχυση του κόσμου για την χρηματοδότηση της παρθενικής ταινίας μικρού μήκους αποκλειστικά διά των δικών τους δυνάμεων, θέτοντας μια σειρά από στόχους. Η καμπάνια πέτυχε τον ελάχιστο εξ αυτών, όταν περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι συνεισέφεραν 400 χιλ. δολάρια, και κάπως έτσι η ταινία υπό τον τίτλο Baelin’s Route, διάρκειας 37 λεπτών, είδε το φως της δημοσιότητας 14 μήνες αργότερα. Η ιστορία ακολουθεί την καθημερινή διαδρομή του Baelin the Fisherman όταν απομακρύνεται από το οπτικό πεδίο του Greg the Garlic Farmer, πίσω, στο Honeywood.

 1. Strange Witcher quest music – NPC Choir (22/7/21)

Τα Witcher games φροντίζουν να επιβραβεύουν τον παίκτη και να τον συγχαίρουν μετά την ολοκλήρωση κάθε quest, μ’ ένα χαρακτηριστικό ηχητικό εφέ. Διακρίνει κάποιος μια υπερβολή; Υ.Γ.: Σαν τις φρίκες του Adam, κανενός!

 1. Awkward celebrations in a restaurant – Happy Birthday (30/7/21)

Τι μπορεί να πάει λάθος όταν αποφασίζεις να γιορτάσεις διακριτικά τα γενέθλιά σου τρώγοντας με το ταίρι σου σ’ ένα εστιατόριο; Ο Hamish και η Rhi θα μάθουν από πρώτο χέρι! Η τελευταία είχε κάνει το ντεμπούτο της στους VLDL στην αρχή του έτους.

 1. Eating alone at restaurants – Eating Alone (27/8/21)

Ο Hamish πηγαίνει να απολαύσει μόνος το γεύμα του σ’ ένα εστιατόριο, στο οποίο ο Ben αναλαμβάνει την εξυπηρέτησή του, με την απαράμιλλη λεπτότητα και ευγένειά του!

 1. Completing a horrifying quest – Puppies (11/10/21)

Στο Honeywood ο Eugene χρειάζεται απελπισμένα τη βοήθεια ενός adventurer, καθώς το σπίτι του έχει κατακλυστεί από παρασιτικούς οργανισμούς. Όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι φαίνεται…

 1. Believing in the Tooth Fairy (20/12/21)

Πώς μπορεί να δείχνει ένας φαινομενικά ώριμος άνδρας, ο οποίος πιστεύει στη Νεράιδα του Δοντιού; Το βέβαιο είναι κάτι άλλο: Γνωρίζοντας τον Rowan, είναι ο άνθρωπος με το πιο «κατεστραμμένο» ηθικό σύστημα που έχει υπάρξει!

 1. Over attentive waiters (26/2/22)

Πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει ένας σερβιτόρος σε ψευτοκυριλέ εστιατόριο; Η παρέα πρόκειται να μάθει πολύ σύντομα! Καημένε Alan!

 1. If depression was a dude (21/3/22)

Συμπεριλαμβάνεται σ’ έναν κύκλο βίντεο, αφιερωμένων σε ζητήματα ψυχικής υγείας. Εν προκειμένω ο Ben παλεύει με την κατάθλιψη, την οποία προσωποποιεί ο Rowan με μοναδικό τρόπο, εναρμονίζοντας λεπτεπίλεπτα το διακριτικό χιούμορ με την εσωτερική πάλη για μια φυσιολογική ζωή, σ’ ένα αγώνα που κάποιες φορές φαντάζει χαμένος, αλλά δεν είναι ποτέ!

 1. The problem with horny Witchers (6/5/22)

Η Bruxa είναι ένα είδος vampire στον κόσμο του Witcher, και το συγκεκριμένο βίντεο, το πιο εντυπωσιακό των VLDL σε επίπεδο παραγωγής. Τα οπτικά εφέ κλέβουν την παράσταση, παρότι ο ήχος είναι ασύλληπτος! Τα κοστούμια, οι φωτισμοί, το σκηνικό… μια ομορφιά! Τα production values του καναλιού περνούν εδώ σ’ ένα εντελώς νέο επίπεδο! Έπος!

 1. How procedural quests are made (15/6/22)

Όταν ένας NPC δεν έχει να σου δώσει άλλες αποστολές, ορισμένες φορές αρχίζει να γεννά αυτοματοποιημένα fetch quests -υποθέτοντας ότι δεν ήταν όλα έτσι εξ αρχής- με μηδενικό ενδιαφέρον σε επίπεδο πλοκής, που πλήττουν το immersion. Ο Bodger the Blacksmith, τον οποίο υποδύεται ο Rowan στην πόλη του Honeywood, ανήκει εν προκειμένω σ’ αυτήν την κατηγορία!

 1. Giving a customer a taste of their own medicine (18/7/22)

Ο Alan έχει απαυδήσει, όντας υποχρεωμένος τόσα χρόνια, σε καθημερινή βάση, να αντιμετωπίζει τα εξωφρενικά παράπονα και την προσβλητική συμπεριφορά του Ben ως πελάτη της PlayTech. Γι’ αυτό και «σαλτάρει», αποφασίζοντας να τον «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα. Επιτέλους, σωστά;!

 1. When the waiter gets the blame (12/9/22)

Ο Ben και η Britt θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους σ’ ένα εστιατόριο, ωστόσο είναι κάπως «ιδιαίτεροι» στις προτιμήσεις τους. Μπορεί αυτό να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στον σερβιτόρο, ο οποίος τους εξυπηρετεί;

 1. Epic dance off in the PUBG lobby (14/10/22)

Μετά από πολύ καιρό η τετράδα των Rowan, Alan, Adam και Ben επιστρέφει για να παίξει PUBG. Στα features που έχουν προστεθεί εν τω μεταξύ είναι τα dance moves, και η παρέα διασκεδάζει μ’ αυτά ενώ περιμένουν στο lobby μέχρι να μπουν στην αρένα. Αλλά ένα δεύτερο γκρουπ έχει διαφορετική άποψη για το θέμα! Θα ανταποκριθούν τα αγόρια στην πρόκληση;

 1. When an NPC’s life gets an update (28/6/23)

Το Skycraft δέχεται ένα νέο patch και η ζωή του Greg θα αλλάξει δραστικά! Στο πρόσωπο του Alan αποτυπώνεται ολόκληρος ο κύκλος των ανθρώπινων συναισθημάτων, σ’ ένα από τα ομορφότερα, εντονότερα και πιο ολοκληρωμένα βίντεο των VLDL.

 1. Blue zone addict (21/7/23)

Είναι ίσως το πιο δυναμικό αφηγηματικό βίντεο του καναλιού. Ο Ben δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, τόσο ως φυσική παρουσία στο χώρο, αποτυπώνοντας μοναδικά την εξάρτηση, την απόγνωση και τελικά τον πόνο στο πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα του, όσο και ως αφηγητής, με στυλ που παραπέμπει στον James McCaffrey, τον ηθοποιό που δάνεισε τη φωνή του στον Max Payne της ομώνυμης action-shooter τριλογίας.

 1. Finding out you’re accidentally married (16/10/23)

Είναι γνωστό ότι ο Rowan δεν είναι και ο πλέον ευφυής manager που υπάρχει, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται λίγο όταν ο Alan παρατηρεί ότι στο δάχτυλό του φοράει βέρα!

 1. When you have too many side quests (1/11/23)

Κάθε τίμιος RPG gamer θέλει να κάνει όλα τα quests -όχι τα procedural generated!- που έχουν να του προσφέρουν οι NPCs του παιχνιδιού. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που αποφασίζουν κάποια στιγμή ότι έχουν υπερβολικά πολλά μέτωπα ανοικτά, και εγκαταλείπουν κάποια (shame!). Ποια μπορεί να είναι η επίπτωση μιας τέτοιας πράξης αδιαφορίας;

 1. The end of a gaming friendship (6/12/23)

Είναι η επική κατάληξη μιας mini τριλογίας. Rowan και Ben παίζουν μαζί, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να μοιράσουν το loot δεν μπορούν να συμφωνήσουν ποτέ! Στο πρώτο επεισόδιο ο Rowan «έκλεψε» ένα άσπρο λουλούδι που αργεί να spawnάρει, ενώ στο δεύτερο ο Ben «καβάντζωσε» ένα legendary τόξο, που κανονικά θα έπρεπε να πάρει ο teammate του. Η σχέση τους δοκιμάζεται επικίνδυνα, κι αυτή τη φορά ο μόνος τρόπος να το λύσουν είναι… ο δύσκολος: να συγκρουστούν!

Panos Tsiatsos
Panos Tsiatsos
Πόσο απέχει το ονοματεπώνυμο από το nickname; Όσο ένα κείμενο που πρόλαβε «να ξεφύγει» με το πρώτο. Ο συγκεκριμένος απαντά στις προσφωνήσεις «Professor», «Severus» ή «Snape», ενίοτε συνδυασμένες σε μία. Είναι ένας αδιάφορος, αλλόκοτος τύπος -αν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο συγχρόνως, ο οποίος κατά κανόνα δεν έχει να πει απολύτως τίποτα. Καθότι παράξενος, δύσκολα θα τον αναζητήσεις, κι επειδή ούτε εκείνος είναι σαν την αγάπη, που «όλους τους βρίσκει», πιθανότατα δε θα συναντηθείτε πουθενά. Αν όμως τύχει και συμβεί μέσα στις λέξεις, ίσως είναι αλλιώς: «Όλα θα ‘ναι πάντα μαύρα, μα θα κρύβουν μια φωτιά».

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Οι In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το “A Dialogue In B Flat Minor”

Οι Σουηδοί In Flames έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο...

“Horizon: An American Saga” – Το πρώτο trailer δια χειρός Kevin Costner

Δόθηκε στη δημοσιότητα μία πρώτη εικόνα από τη φιλόδοξη...

Άγαλμα του Lemmy Kilmister θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του

Άγαλμα του αείμνηστου αρχηγού των Motörhead Lemmy Kilmister θα...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 25 αγαπημένα τραγούδια των Janis Joplin και Amy Winehouse

Ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικές εποχές, σε δύο γενιές...
Punked