100 χρόνια πριν το Nosferatu έκανε πρεμιέρα και μαζί μια horror επανάσταση

Αποτελεί την πρώτη απόπειρα μεταφοράς του βιβλίου του Stoker στη μεγάλη οθόνη και ενώ ο χαρακτήρας βασίζεται ξεκάθαρα στο Δράκουλα, δεν αναφέρεται πουθενά με αυτή την ονομασία στην ταινία

Date:

Το Nosferatu αποτελεί δικαίως μια από τις πιο καλτ ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, ενώ αποτελεί μια από τις πρώτες βουβές ταινίες τρόμου, γερμανικής παραγωγής. Αποτελεί την πρώτη απόπειρα μεταφοράς του βιβλίου του Stoker στη μεγάλη οθόνη και ενώ ο χαρακτήρας βασίζεται ξεκάθαρα στο Δράκουλα, δεν αναφέρεται πουθενά με αυτή την ονομασία στην ταινία.

Long Story Short:

Το φιλμ κυκλοφόρησε από την Prana Films και από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του μπήκε στο στόχαστρο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αρχικά αποτελούσε μια διαφορετική εκδοχή του καλοπροαίρετου σινεμά όπως την γνώριζαν οι περισσότεροι μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά το “μικρό” γκόσιπ για την παραγωγή είναι ότι η χήρα του Stoker αρνήθηκε να τους δώσει τα δικαιώματα του βιβλίου, με αποτέλεσμα εκείνοι να γυρίσουν κάτι στο “περίπου” με το περιεχόμενο του βιβλίου, χωρίς την άδεια της. Τελικά έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες, βγήκε απόφαση να καταστραφεί όλο το υλικό της ταινίας, με ελάχιστα αντίγραφα να σώζονται μέχρι και σήμερα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Max Schreck στον ρόλο του διάσημου Nosferatu, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder, Alexander Granach και Wolfgang Heinz ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο F. W. Murnau.

Παρόλα αυτά το Nosferatu διασώθηκε και χαίρει άκρας υγείας στα διαθέσιμα βίντεο που κυκλοφορούν, και μπορείς εύκολα να γιορτάσεις τα 100 χρόνια κυκλοφορίας του στο Youtube.

Χρύσα Αντωνιάδη

Χρύσα Αντωνιάδη
Χρύσα Αντωνιάδη
I used to get upset by people not understanding me, but I’ve made a career out of it now...

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked