“10 Κανόνες για τη Ζωή” από τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei

Τον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei προσκάλεσε η πλατφόρμα ψηφιακών τεχνών WeTransfer να μοιραστεί μαζί μας τους δικούς του κανόνες-κλειδιά για τη ζωή.

Date:

Τον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei προσκάλεσε η πλατφόρμα ψηφιακών τεχνών WeTransfer να μοιραστεί μαζί μας τους δικούς του κανόνες-κλειδιά για τη ζωή.

Η καμπάνια στην πλατφόρμα ακούει στο όνομα “Manifesto” και καλεί ακτιβιστές και καλλιτέχνες να διαδώσουν το μήνυμά τους μέσα από “10 Kανόνες για τη Zωή”. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά συμβουλών παρουσιαζόμενη ως αφίσα με χρώματα, μοτίβα ή ταμπέλες, σχεδιασμένη στο χέρι ή ψηφιακά, καμιά φορά με χιουμοριστική νότα ή πινελιά κυνισμού.

Στην “αφίσα” του Ai Weiwei, με κόκκινο και γαλάζιο χρώμα, μια σειρά από γεωμετρικά πλαίσια παρουσιάζουν τους κανόνες του: “Ανακάλυψε τι σημαίνει το “Εγώ” και βρες τη δική σου ταυτότητα. Το ποιος είμαι πρέπει να είναι συνεπές με αυτό που κάνω. Με το πώς συμπεριφέρομαι και το πώς δρω. Να επιμένεις, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι” .

Το 2011, ο Ai Weiwei στοχοποιήθηκε από τις κινεζικές αρχές και φυλακίστηκε για 81 ημέρες χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Τώρα, ένας από τους πλέον εύγλωττους κριτικούς της πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα του μοιράζεται 10 θεμελιώδη μηνύματα για την ελευθερία και την ηρεμία του μυαλού: «Εναρμόνισε την εξωτερική εμφάνισή σου με τις πιο βαθιές σκέψεις σου. Αυτό που παρουσιάζουμε στον έξω κόσμο πρέπει να είναι σε συμφωνία με την ποιότητα του εσωτερικού μας κόσμου. Στις μέρες μας, βλέπουμε μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ αυτού που φαίνεται ότι είναι κάποιος και αυτού που πραγματικά είναι. Η αρμονία όμως μεταξύ των δύο είναι στην πράξη το πώς ένα άτομο γίνεται άτομο».

Από τότε που εγκαινιάστηκε η σειρά “Ένα μανιφέστο από” έχουν, μεταξύ άλλων, συνεισφέρει τα δικά τους μανιφέστα ο μουσικός Willie Nelson, η συνιδρύτρια του κινήματος “Black Lives Matter” Patrisse Cullors και η Nadya Tolokonnikova, ιδρύτρια των Pussy Riot.

Share post:

LATEST

Οι Grave Digger μας παρουσιάζουν το νέο τους single “Hell Is My Purgatory”

Πριν μερικές μέρες οι Heavy/Power Metallers Grave Digger ανακοίνωσαν πως στις 26 Αυγούστου θα κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Symbol Of...

MUSTS

Νέο lyric βίντεο από τους Septic Flesh για το τραγούδι “Coming Storm”

Την Παρασκευή 20 Μάϊου, οι Septic Flesh κυκλοφόρησαν την...

The Essex Serpent: Η Apple TV+ συνεχίζει δυναμικά

Ομολογουμένως η φετινή χρονιά θα μπορούσε να πει κάποιος...

“Farewell Yellow Brick Road”: Ντοκιμαντέρ για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του Elton John

Νέο ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην περιοδεία του Elton John...

Γυμνή διαδηλώτρια προκάλεσε αναστάτωση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ...
Punked