“10 Κανόνες για τη Ζωή” από τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei

Τον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei προσκάλεσε η πλατφόρμα ψηφιακών τεχνών WeTransfer να μοιραστεί μαζί μας τους δικούς του κανόνες-κλειδιά για τη ζωή.

Date:

Τον Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei προσκάλεσε η πλατφόρμα ψηφιακών τεχνών WeTransfer να μοιραστεί μαζί μας τους δικούς του κανόνες-κλειδιά για τη ζωή.

Η καμπάνια στην πλατφόρμα ακούει στο όνομα “Manifesto” και καλεί ακτιβιστές και καλλιτέχνες να διαδώσουν το μήνυμά τους μέσα από “10 Kανόνες για τη Zωή”. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά συμβουλών παρουσιαζόμενη ως αφίσα με χρώματα, μοτίβα ή ταμπέλες, σχεδιασμένη στο χέρι ή ψηφιακά, καμιά φορά με χιουμοριστική νότα ή πινελιά κυνισμού.

Στην “αφίσα” του Ai Weiwei, με κόκκινο και γαλάζιο χρώμα, μια σειρά από γεωμετρικά πλαίσια παρουσιάζουν τους κανόνες του: “Ανακάλυψε τι σημαίνει το “Εγώ” και βρες τη δική σου ταυτότητα. Το ποιος είμαι πρέπει να είναι συνεπές με αυτό που κάνω. Με το πώς συμπεριφέρομαι και το πώς δρω. Να επιμένεις, ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι” .

Το 2011, ο Ai Weiwei στοχοποιήθηκε από τις κινεζικές αρχές και φυλακίστηκε για 81 ημέρες χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Τώρα, ένας από τους πλέον εύγλωττους κριτικούς της πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα του μοιράζεται 10 θεμελιώδη μηνύματα για την ελευθερία και την ηρεμία του μυαλού: «Εναρμόνισε την εξωτερική εμφάνισή σου με τις πιο βαθιές σκέψεις σου. Αυτό που παρουσιάζουμε στον έξω κόσμο πρέπει να είναι σε συμφωνία με την ποιότητα του εσωτερικού μας κόσμου. Στις μέρες μας, βλέπουμε μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ αυτού που φαίνεται ότι είναι κάποιος και αυτού που πραγματικά είναι. Η αρμονία όμως μεταξύ των δύο είναι στην πράξη το πώς ένα άτομο γίνεται άτομο».

Από τότε που εγκαινιάστηκε η σειρά “Ένα μανιφέστο από” έχουν, μεταξύ άλλων, συνεισφέρει τα δικά τους μανιφέστα ο μουσικός Willie Nelson, η συνιδρύτρια του κινήματος “Black Lives Matter” Patrisse Cullors και η Nadya Tolokonnikova, ιδρύτρια των Pussy Riot.

Share post:

LATEST

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1949. Είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη...

MUSTS

Oι αγαπημενοι μου χαρακτηρες στο “Rings of power”

Αρχικά σκεφτόμουν να μην τριγκάρω τους όσους φανς έχει...

Οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “Divisive”

Αγωνία τέλος καθώς οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της...

H Amazon ετοιμάζει σειρά “Blade Runner”

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία "προκλητική" νέα σειρά...

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη φιλανθρωπική συναυλία “Helping Hands”

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν για...
Punked