10 κανόνες του Drag Race που άλλαξαν και μας “άλλαξαν” τα φώτα

Date:

Έχοντας υπάρξει 10 χρόνια στη ζωή μας, με 10 βασικές σεζόν και άλλες 3 All Stars, το RuPaul’s Drag Race έχει εφαρμόσει πολλά «σλάλομ» και μανούβρες για να κρατήσει το ενδιαφέρον στους φανς, αλλά και να τραβήξει την προσοχή του mainstream κοινού. Ενώ πολλές από αυτές τις αλλαγές βοήθησαν όντως στο να γίνει καλύτερο το σόου, υπήρξαν και προσαρμογές στους κανόνες που έκαναν ζημιά στο σύνολο του, επηρεάζοντας μέχρι και το ποιος θα νικήσει στο τέλος της εκάστοτε σεζόν.

Το γύρισμα πολλαπλών φινάλε μπροστά σε λάιβ κοινό

Ru_Pauls_Drag_Race_season_8_finale

Μετά το τιτίβισμα του Perez Hilton για τη νίκη της Raja, το World Of Wonder προς αποφυγή spoilers, αναγκάστηκε να αλλάξει τη συνταγή για το φινάλε. Από τη σεζόν 4 και μετά, το φινάλε του Drag Race θα γυρίζεται μία φορά για κάθε Queen του Top 3 (Top 4 αργότερα).

Lip Sync για το στέμμα

Sasha_Velour_on_Ru_Pauls_Drag_Race

Το φινάλε της 9ης σεζόν μας άφησε άφωνους βλέποντας τα ροδοπέταλα να πέφτουν από την περούκα της Sasha Velour, η οποία και νίκησε στη σεζόν της. Σε ένα σόου που είναι διάσημο για τα lip syncs στο τέλος κάθε επεισοδίου, είναι το επόμενο λογικό βήμα να υπάρχουν και θρυλικά lip sync στο φινάλε της εκάστοτε σεζόν.

Τριπλό Lip Sync για το στέμμα

Aquaria_Eureka_and_Kameron_Michaels_on_Ru_Pauls_Drag_RaceAφού στην 9η σεζόν φάνηκε πρωτοποριακή σαν ιδέα το lip sync ανάμεσα στις Top Queens, στη 10η σεζόν θα ήταν λογικό η μάχη ανάμεσα σε τρεις Κουίνες ταυτόχρονα θα ήταν ακόμα πιο επική. Αντ’ αυτού το να παρακολουθείς τρεις Queens να ξεβιδώνονται στο lip sync ταυτόχρονα, ήταν too much για πολλούς φανς.

Φινάλε με Top 4

Kameron_Michael_in_Ru_Pauls_Drag_Race

Από την πρώτη κιόλας σεζόν του Drag Race το φινάλε έβρισκε τρεις Κουίνες να διαγωνίζονται για το στέμμα. Αυτό άλλαξε δραστικά όμως στην 9η σεζόν, μιας και για να δουλέψει σωστά ένα lip sync for the crown θα έπρεπε να υπάρχουν 2 ζευγάρια ώστε να διαγωνιστούν μεταξύ τους.

Κατάργηση της ασυλίας μετά από νίκη

Alyssa_Edwards_as_Katy_Perry_on_Ru_Pauls_Drag_Race

Μέχρι τη 5η σεζόν, όταν μια Queen νικούσε στο βασικό Challenge, αποκτούσε «ασυλία» από την αποχώρηση στο επόμενο επεισόδιο. Αυτό ήρθε να αλλάξει στα μισά της 5ης σεζόν, μετά το «τροχαίο» που είχε η Alyssa Edwards με την Katy Perry.

Lip Sync for your Legacy στο All-Stars 2

Akaska_Wins_Ru_Paul_All_Stars_2

To Lip Sync είναι καθιστά ένα πολύ μεγάλο και αναπόσπαστο μέρος του Drag Race. Η παραγωγή λοιπόν καθιέρωσε αυτή τη φορά το Lip Sync να το κάνουν οι Top 2 του Main Challenge του επεισοδίου, ώστε να επιλεγεί η νικήτρια.

Διαγωνιζόμενες σε ομάδες στο All-Stars 1

Chad_Michaels_on_Ru_Pauls_Drag_Race_All_Stars_1Στο πρώτο All-Stars η παραγωγή είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει τις διαγωνιζόμενες σε ομάδες των δύο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιτυχία των Queens με διαφορετικά στυλ (βλ Mimi Imfurst και Pandora Boxx) να βασίζεται στην καλή (ή και όχι…) συνεργασία τους.

Οι Κουίνες να επιλέγουν ποια θα αποχωρεί στο All-Stars 2

Phi_Phi_OHara_on_Ru_Pauls_Drag_Race_All_Stars_2

Αντί λοιπόν οι κουίνες να συνεργάζονται σε ομάδες, τώρα θα έχουν την επιλογή, αφού βρεθούν στο Top 2 του επεισοδίου, και νικήσουν στο Lip Sync For Your Legacy, να επιλέξουν για ποια από τις bottom Queens χτυπάει η καμπάνα της αποχώρησης.

Το κουμπί του πανικού

Chad_Michaels_Manila_Luzon_and_Alexis_Mateo_on_Ru_Pauls_Drag_Race_All_StarsΣτην πρώτη σεζόν του All-Stars, στο lip sync κάθε επεισοδίου (μιας και στο bottom βρίσκονταν ως ομάδες και όχι μεμονωμένα) οι Queens είχαν την επιλογή, αν έκριναν πως το «ταίρι» τους δεν τα πήγαινε καλά στο lip sync, να πατήσουν το «κουμπί του πανικού» και να ανταλλάξουν θέσεις, ώστε να κάνει εκείνη lip sync. Το κουμπί χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά από τη Yara Sofia, και μετά το τσιμεντώσαν.

Μόνο ένα κοκτέιλ στο Untucked

Alyssa_Edwards_on_Ru_Pauls_Drag_Race_UntuckedΗ Jujubee δεν τα είχε πάει καλά στο Challenge και από τη στεναχώρια της τα «έτσουξε» λίγο παραπάνω στο Untucked. Μετά τα «παρατράγουδα» της λοιπόν στο lip sync, η παραγωγή αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των ποτών που μπορούν να πιούν τα κορίτσια σε ένα μόνο κοκτέιλ.

Θάνος Βαρνάβας

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked