1 ιστορία και 6 αλήθειες για την Αμφισεξουαλικότητα

Date:

Καθώς οι πρώτες τρίχες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο είδωλο του 14-χρονου σώματος μου στον καθρέφτη, ταυτόχρονα ξεκίνησα να παρατηρώ και ένα γλυκύτατο κορίτσι στο μάθημα δραματικής. Ήταν πικάντικη και γλυκιά. Το γέλιο της συγκινούσε την ψυχή μου με αισθήσεις που ευθυγράμμιζαν τα αστέρια μου.

Το κορίτσι αυτό θα γινόταν το σχολικό μου φλερτ, και μαζί θα ανακαλύπταμε τον έρωτα. Βρήκαμε το δρόμο μας μέχρι την κρεβατοκάμαρα μου, για το τι θα ήταν το πρώτο μας ερωτικό ραντεβού. Της έδωσα την παρθενιά μου και απόλαυσα κάθε λεπτό μαζί της.

images

Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας στιβαρός νέος με εκθαμβωτικό χαμόγελο, ήρθε στον κισσέ μου. Μοίραζα οδοντόβουρτσες σε ένα κοινοτικό πανηγύρι. Έπρεπε να του ζητήσω να βγούμε.

Όταν τον φίλησα, ήταν η πρώτη μου ερωτική εμπειρία με άνδρα, και ένιωθα να βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας. Νομίζω πρέπει να έχασα το φως μου σε εκείνο το  μισό δευτερόλεπτο αγνής έκστασης. Απόλαυσα περισσότερο το άγγιγμα του από όσο είχα απολαύσει το άγγιγμα του σχολικού μου φλερτ; Όχι. Ήταν οι σεξουαλικές μου εμπειρίες μαζί της πιο ουσιώδεις από αυτές που μοιράστηκα μαζί του; Βεβαίως. Άλλωστε την αγαπούσα.

Θα μπορούσε οποιαδήποτε από τις δύο διαδράσεις, είτε είναι γεμάτες από αγάπη, λαγνεία, ή πάθος να προκαθορίσουν τις ερωτικές μου έλξεις και τη συναισθηματική μου λαχτάρα, για πάντα; Απολύτως όχι.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν αφορά ποτέ μόνο το σεξ. Αφορά και την αγάπη και την ένωση.

Η έννοια “Bi-curious” μου ερχόταν στο μυαλό. Ήταν στην πρώτη μου επίσκεψη σε θεραπευτή. Ντρεπόμουν τόσο πολύ. Είχα κοιμηθεί με κάποιον πριν τη νύχτα του γάμου μου. Δεν χρειάζεται να πω, πως κοιμήθηκα με άνδρα και με γυναίκα. Και η πιο ντροπιαστική αλήθεια της ιστορίας μου είναι ότι τα απόλαυσα και τα δύο.

Πολύ συχνά οι συγγραφείς, ακόμα και εκείνοι που λατρεύονται, γράφουν και μιλούν για τις ερωτικές προτιμήσεις λες και είναι απλά μια έλξη σε ένα όργανο, ή ότι καθορίζονται από το ποιον επιλέγει κάποιος να κοιμηθεί. Μια βλακώδης πλάνη. Μια ρητορική σαν αυτή μπορεί να αποβεί ντροπιαστική. Για αυτό και θα ξεκαθαρίσω το τοπίο.

Έχοντας περάσει χρόνια μελετώντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, μαθαίνοντας την πολυπλοκότητα της και παρατηρώντας τη ρευστότητα της ανάμεσα στους 4000 πελάτες με τους οποίους έχω συνεργαστεί, έxω διδαχτεί 6 εξέχοντα μαθήματα:

  1. Άνδρες που είναι σεξουαλικά ενεργοί με άλλους άνδρες, μπορούν να απολαύσουν το σεξ και με γυναίκες. Ισχύει και το αντίστροφο.
  2. Το να ερωτευτείς, για πολλούς, δεν προκαθορίζεται από το φυσικό τους σώμα, αλλά περισσότερο από την συναισθηματική ένωση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα.
  3. Το ότι κάποιος κοιμάται με άνδρες αλλά και με γυναίκες δεν σημαίνει πως φοβάται τη δέσμευση ή ότι είναι υπερσεξουαλικός.
  4. Αν ένα αμφισεξουαλικό άτομο ερωτευτεί, είναι εξίσου ικανό για μονογαμία, όπως και όλη η υπόλοιπη κοινωνία.
  5. Η αμφισεξουαλικότητα δεν είναι εκδήλωση φόβου των σχέσεων.
  6. Η αμφισεξουαλικότητα δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο. Είναι ένα βιολογικό φαινόμενο όπως είναι και η ετεροφυλοφιλία.

Είναι ένα θέμα που προκαλεί σύγχυση σε πολλούς, αλλά η σύγχυση δεν είναι δικαιολογία για να μένουμε ακαλλιέργητοι πάνω στο θέμα.

Ίσως  αν σταματήσουμε να μιλάμε για τον ερωτικό προσανατολισμό λες και είναι απλά μια ορμή, θα ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις προτιμήσεις και τις αθώες ορέξεις των άλλων, ώστε να αισθάνονται αγάπη και πλήρη αποδοχή.

Θάνος Βαρνάβας

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

POPULAR

More like this
Related

Punked