Τα Χριστουγεννιάτικα Punk κομμάτια που πρέπει να γνωρίζεις για να επιβιώσεις και τούτες τις γιορτές

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίεργη εποχή ενώ αντικειμενικά, δεν είναι η ίδια για όλους. Σίγουρα οι περισσότεροι ίσως αναζητήσουν να ακούσουν κάτι εποχιακό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα θελήσουν το κάτι πιο ιδιαίτερο, ίσως πιο εξεζητημένο.

Εμείς προσωπικά στο Punked, κάνουμε ότι μπορούμε να σε κρατάμε ενήμερο θυμίζοντας σου το παρελθόν, γιατί αντικειμενικά φίλε αναγνώστη αν βρίσκεσαι εδώ, μάλλον λίγο old school “αντίκα” σε κόβω και σένα.

punk-mixtapeΈχουμε ακούσει Χριστουγεννιάτικα άσματα σε όλες τις εκδοχές jazz, coutry, rock ’n’ roll και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν άργησε να συγκινήσει κάπου δεκαετία του ’60, τα πανκ συγκροτήματα της εποχής. Οπότε το αποτέλεσμα έχει λίγο πολύ ως εξής:


Ramones – “Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)”

H απόλυτη πανκ μπάντα μας παρέδωσε ένα καθοριστικό Χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Ο Joey Ramone αποτυπώνει τον καυγά ενός ζευγαριού την παραμονή των Χριστουγέννων και μας προτρέπει να καταλάβουμε ότι τα Χριστούγεννα δεν αξίζει να χαλάμε ο ένας την καρδιά του άλλου. Οπότε να μη μαλώνετε να είστε αγαπημένα (έστω για μια μέρα δηλαδή).


Stiff Little Fingers – “White Christmas”

Ο κιθαρίστας Henry Cluney θεώρησε ότι θα έπρεπε να κάνουν μια εκδοχή λίγο πιο country στο κλασσικό παραδοσιακό άσμα “White Christmas”. Ίσως να αποτελεί και την πιο grunge εκδοχή που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, αλλά ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο μας, αιωνιότητα είναι εξάλλου.


The Dickies – “Silent Night”

Το πολύπαθο Silent Night καταφέρνει να αποκτήσει την πιο πανκ εκδοχή του μέσα από τους Dickies. Ποτέ δε λέμε όχι σε τέτοιου είδους κοινωνικά πανκ πειράματα, μας ξέρετε.


Rise Against – “Making Christmas”

Το 2008 η Walt Disney Records  έδωσε μια νέα εκδοχή του Nightmare Revisited, ωδή στο πολυαγαπημένο soundtrack της ταινίας του Tim Burton, The Nightmare Before Christmas.  Οι Rage Against καταφέρνουν να δώσουν μια νέα εκδοχή σε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της ταινίας, γιατί καλό το vintage αλλά πάντα χρειάζεται μια νέα εκδοχή.

Και λίγο πριν φύγεις πρόσθεσε και αυτά!

The Damned – “There Ain’t No Sanity Clause”

Descendents – “Christmas Vacation”

The Humpers – “Run, Run Rudolph”

Celibate Rifles – “Merry Xmas Blues”

The Yobs – “Rub-A-Dum-Dum”

Μerry Christmas Punkers! <3

 

Nancy Von X

Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Previous Story

Ο κινηματογράφος Όπερα επαναλειτουργεί από το Cinobo

Next Story

Νέο μουσικό βίντεο από τους Amon Amarth με την συμμετοχή του Biff Byford των Saxon

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop