Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Δ. Λιγνάδης

21/02/2021

Την Τετάρτη θα επανέλθει στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας Δημήτρης Λιγνάδης μετά από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε για την απολογία του.

Ο επιφανής καλλιτέχνης οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο λίγο πριν τις 10 το πρωί συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και φορώντας χειροπέδες καθώς από χθες το βράδυ τελεί υπό κράτηση μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του σκηνοθέτη έχουν υπάρξει καταγγελίες από δύο θέματα. Ο ένας εξ αυτών ζει στο εξωτερικό και κατήγγειλε βιασμό όταν ήταν 14 ετών το 2010 και ο δεύτερος είναι ενήλικας σήμερα, ανήλικος όμως το 2015, όταν δηλαδή κι εκείνος κατήγγειλε βιασμό.

Ωστόσο, επιβεβαιωτικές μαρτυρίες για τις πράξεις αυτές υπήρξαν και από ενήλικους ανθρώπους (ανήλικους τότε) που ήταν στην παρέα του παιδιού που καταγγέλλει ότι βιάστηκε, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται μία μαρτυρία από γυναίκα που βρίσκεται στο περιβάλλον του γνωστού σκηνοθέτη και η οποία σχετιζόταν μαζί του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ήταν σε θέση να καταθέσει στις δικαστικές αρχές λεπτομέρειες τις οποίες η ίδια γνώριζε.

Η δικογραφία κατά τις δικαστικές αρχές θεωρείται «δεμένη» ενώ αυτές δεν περιορίζονται μόνο στην περίπτωση του Δ. Λιγνάδη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες και για άλλους ανθρώπους του θεάτρου.

lignadis-sillipsi-pngΣύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Λιγνάδης προσήλθε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος.

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε.
Previous Story

Η Disney μας παρουσιάζει το τρέιλερ της ταινίας “Cruella” με πρωταγωνίστρια την Emma Stone

Next Story

Οι Σουηδοί The Crown μας παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι “We Drift On”

Latest from Blog

“No Remorse: The Illustrated True Stories of Lemmy Kilmister and Motörhead” – Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον Lemmy και τους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) που εξιστορεί τη ζωή του Λέμι Κίλμιστερ στους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μέσω της Z2 Comics. Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο “No Remorse: The Illustrated…

“La chimera” – Από 28 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Χίμαιρα. Η Αλίτσε Ρορβάχερ δημιουργεί ένα στοιχειωτικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων, μια αναζήτηση ανάμεσα…

Πρεμιέρα για το νέο single των Pestilence με τίτλο “Horror Detox”

Πριν λίγες εβδομάδες οι Ολλανδοί Death Metallers Pestilence είχαν ανακοινώσει πως ετοίμαζαν μία νέα κυκλοφορία η οποία θα περιλάμβανε επαναηχογραφημένες παλαιότερες συνθέσεις τους. Ο τίτλος αυτού του νέου άλμπουμ θα είναι “Levels…
Punked
Go toTop