Ο πατέρας που μίλησε ενάντια στο νομοσχέδιο που θα στερούσε το δικαίωμα της τρανς κόρης του να συμμετέχει σε σχολικές δραστηριότητες

Ο Brandon Boulware προέτρεψε τους νομοθέτες του Μιζούρι να απορρίψουν νομοσχέδιο που θα ορίζει σχολικές αθλητικές ομάδες με βάση το «βιολογικό φύλο»

Ο πατέρας μιας τρανς μαθήτριας έχει προσελκύσει εκατομμύρια απόψεις με την κινούμενη έκκληση του στους νομοθέτες του Μιζούρι να απορρίψουν το νομοσχέδιο που θα της απαγόρευε να συμμετέχει σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών.

Μιλώντας σε ακρόαση του νομοσχεδίου στο σπίτι των εκπροσώπων του Μιζούρι νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Brandon Boulware ανέφερε πως εδώ και χρόνια, ενάντια στις συμβουλές των δασκάλων και των θεραπευτών, αυτός και η σύζυγος του ανάγκασαν το παιδί τους να «φορέσει ρούχα για αγόρια και να παίξει στις αθλητικές ομάδες αγοριών ».

Μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι «στερούσαν τη φωνή του παιδιού τους».

 

Το Κοινό Ψήφισμα 53 του Σώματος – το οποίο, εάν εγκριθεί, θα γραφτεί στο κρατικό σύνταγμα του Μιζούρι – ορίζεται ότι οι αθλητικές ομάδες στα δημόσια σχολεία πρέπει να οριστούν με βάση το «βιολογικό φύλο» και θα απαγόρευαν στα διεμφυλικά  κορίτσια να συμμετέχουν σε αθλητικές ή αθλητικές ομάδες δημόσιων σχολείων.

Ένα βίντεο της ομιλίας του, το οποίο κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από την ACLU, έχει προβληθεί περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια φορές στο Twitter, ενώ έχει μοιραστεί δεκάδες χιλιάδες φορές.

Η στιγμή που άλλαξε την προοπτική του Boulware ήταν όταν είδε την κόρη του να παίζει φορώντας ένα φόρεμα.

«Τότε συνειδητοποίησα ότι η κόρη μου για να είναι εντάξει απέναντι μου, θα έπρεπε να είναι κάποιος άλλος », είπε. «Την έμαθα να αρνείται ποιά είναι. Ως γονέας, το ένα πράγμα που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι η σιωπή της φωνής του παιδιού μας. Έτσι, εκείνη την ημέρα, η σύζυγός μου και εγώ σταματήσαμε να πνίγουμε τη φωνή και την έκφραση του παιδιού μας”.

5532Έκτοτε της επέτρεψαν να μεγαλώσει τα μαλλιά της και να φορέσει τα ρούχα που εκείνη ήθελε.

Πλέον σύμφωνα με τον ίδιο η κόρη τους έχει αυτοπεποίθηση, χαμόγελο και είναι ευτυχισμένη, που έχει φίλους και απολαμβάνει να παίζει σπορ μαζί τους.

Εάν περάσει η νέα νομοθεσία, δεν θα είναι πλέον σε θέση να παίξει στις ομάδες βόλεϊ ή τένις των κοριτσιών ή να είναι μέλος της χορευτικής της ομάδας.

“Σας ζητώ παρακαλώ μην αποκλείσετε την κόρη μου ή τα αμέτρητα άλλα παιδιά σαν εκείνη, που βρίσκονται εκεί έξω. Αφήστε τα παιδιά να έχουν τα παιδικά τους χρόνια, αφήστε τα να είναι αυτό που πραγματικά νιώθουν. Σας ζητώ να καταψηφίσετε αυτήν τη νομοθεσία”.

Μεταξύ αυτών που μοιράστηκαν το βίντεο στο διαδίκτυο ήταν ο αστέρας του ΝΒΑ, Ντάουιν Γουέιντ, του οποίου η 13χρονη κόρη, η Ζάγια, είναι τρανς. “Ψηφίστε κατά της νομοθεσίας αυτής!” έγραψε στο Instagram . “Δεν ξέρω καθόλου τον Brandon Boulware, αλλά ξέρω ότι έχουμε κάτι κοινό κοινό συμπλήρωσε ο γλυκύτατος αυτός πατέρας…

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος μπαμπάς ήταν ένας βαθιά θρησκευόμενος και συντηρητικός άνθρωπος, ο οποίος έβαλε πάνω απ΄όλα την αγάπη για το παιδί του και ήρθε αντιμέτωπος με την όποια τρανσφοβία του, για να μπορέσει να βοηθήσει το παιδί του να έχει μια καλύτερη ζωή, μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του, ώστε να φτάσουμε μια μέρα να μιλάμε για πλήρη ισότητα όσον αφορά τα τρανς άτομα.


Βανέσα Βενέτη – Κοττίκα

Βανέσα Βενέτη – Κοττίκα

Που σαι νιότη μου, που λεγες πως θα γινόμουν άλλος;
Όταν ήμουν παιδάκι με προόριζαν για: Νοικοκύρη, σεξιστή, δικηγόρο και κοσμηματοπώλη. Τι είμαι;
Είμαι μια τρανς γυναίκα, γονέας ενός θαυμάσιου πλάσματος, φεμινίστρια, nail artist και ροκού. Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για πολλά..

Previous Story

Ανακοίνωση – Αίτημα απομάκρυνσης του ευρωβουλετή Στέλιου Κυμπουρόπουλου από την επιστημονική επιτροπή συνεδρίου.

Next Story

Οι Evanescence ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του κόμικ τους

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop