Οφθαλμαπάτη: Ένα δυσδιάστατο καφέ στη Σεούλ

Στη Σεούλ άνοιξε, πέρυσι, ένα καφέ στο οποίο οι πελάτες του έχουν την ψευδαίσθηση, με το που δρασκελίσουν το κατώφλι, ότι μπαίνουν μέσα σε ένα κόμικ.

Πολλοί ιδιοκτήτες καφέ ξέρουν καλά ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα από το να σερβίρουν σπουδαίο καφέ για να είναι επιτυχημένη η επιχείρησή τους. Το κλειδί είναι το ντιζάιν του χώρου, όπως έχει προσφάτως αποδείξει ένα καφέ στις Φιλιππίνες με αισθητική που παραπέμπει στον κινηματογραφιστή Γουές Άντερσον. Ή ένα άλλο στη Νότια Κορέα που έχει το σχήμα μιας κάμερας Rolleiflex.

Στη Γέοναμ-ντονγκ, μια δημοφιλή γειτονιά της Σεούλ, πηγή έμπνευσης για το ντιζάιν του «Cafe Yeonnam-dong 239-20» ήταν η κορεατική τηλεοπτική επιτυχία «W» (των Λι Γιονγκ-σουκ και Χαν Χιο-τζοο, στην οποία οι χαρακτήρες συγκρούονται ανάμεσα σε «δύο κόσμους», τον πραγματικό και έναν φανταστικό μέσα σε ένα διαδικτυακό κόμικ).

Μπαίνοντας μέσα στο «Cafe Yeonnam-dong 239-20», τους πελάτες καλωσορίζουν έπιπλα, τοίχοι και πατώματα, με μαύρες γραμμές ζωγραφισμένες πάνω τους, όπως ακριβώς θα ήταν σε ένα καρέ ενός κόμικ-στριπ. Ακόμη και οι κούπες, τα πιάτα, και τα κουταλομαχαιροπίρουνα δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι επίπεδα! Διακοσμητικά φυτά, ακόμη και ένα σκυλάκι, είναι σαν να τα έχει σχεδιάσει ανθρώπινο χέρι!

Previous Story

Metallipa: Κοκκίνισε άφοβα τα χείλη σου με τα νέα All Day Lip Color της Seventeen

Next Story

34 χρόνια πριν οι Ramones έβγαλαν τον δίσκο “Too tough to die”

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop