Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι | 11 Ιανουαρίου 2021

Το HBO Max επενδύει στις διεθνείς παραγωγές και φέρνει στην πλατφόρμα του το “30 Coins”, μια σειρά ισπανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Álex de la Iglesia, του γνωστού cult σκηνοθέτη της κωμικής ταινίας τρόμου “The Day of the Beast” (1995). Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην ειδυλλιακή κοινότητα Πεντράζα της Ισπανίας όπου απερίγραπτοι τρόμοι απλώνονται μέσα της και η σωτηρία της πέφτει στα χέρια του δημάρχου, του τοπικού κτηνίατρου και ενός αφορισμένου ιερέα με αμφίβολο παρελθόν, οι οποίοι συμμαχούν για να σώσουν την πόλη από τα νύχια του διαβόλου. Η σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια.


Το NBC παρουσιάζει το νέο sitcom της Tina Fey, δημιουργού των σειρών “Unbreakable Kimmy Schmidt” και “30 Rock”, με τίτλο “Mr. Mayor” με πρωταγωνιστές τον Ted Danson (“Cheers”, “Fargo”) και την βραβευμένη με Οσκαρ για την ταινία “The Piano”, Holly Hunter. Η υπόθεση ακολουθεί έναν συνταξιούχο επιχειρηματία ο οποίος αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Λος Αντζελες και πιάνει τον εαυτό του απροετοίμαστο, όπως και όλους τους υπόλοιπους γύρω του, όταν κερδίζει τις εκλογές, οδηγώντας τον στην αναζήτηση της καίριας ερώτησης: πώς κυβερνάται μια πόλη; Εμπνευσμένη αρχικά σαν spin-off του “30 Rock”, η σειρά απέκτησε την αυτονομία της και έκανε πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου. Θα αποτελείται από 13 επεισόδια τα οποία θα προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση.


Η σειρά “Marvel Studios: Legends” είναι μια τίμια προσπάθεια κατά τη γνώμη του γράφοντα να υπενθυμίσει όχι τόσο στους φανατικούς του MCU αλλά στους υπόλοιπους που ελπίζει να τραβήξει στα προϊόντα της, μερικούς από τους δευτεραγωνιστές που έχουν εμφανιστεί μέσα στις ιστορικά συνδεδεμένες ταινίες του MCU. Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις το catch-up είναι δύσκολο, η σειρά σκοπεύει μέσα από ολιγόλεπτα επεισόδια να θυμίσει την ύπαρξη και την εξέλιξη διάφορων χαρακτήρων ώστε ο θεατής να αντιληφθεί τη σημασία τους στα γεγονότα των επερχόμενων σίριαλ και ταινιών της Marvel. Ταιριαστά, τα πρώτα δύο επεισόδια ασχολούνται με τη Wanda και τον Vision, καθώς η σειρά “WandaVision” όπου θα είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.


Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ η δεύτερη σεζόν της σειράς “Servant”, ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο του Tony Basgallop και παραγωγή του M. Night Shyamalan, με θέμα μια νεαρή νταντά που προσλαμβάνεται από ένα νεαρό ζευγάρι για να φροντίσει το νεογέννητο μωρό τους, το οποίο όμως στην πραγματικότητα είναι μια κούκλα στην οποία φέρονται σαν να είναι άνθρωπος. Το ζευγάρι υποδύονται οι Toby Kebbell (“Fantastic Four”) και η Lauren Ambrose (“Six Feet Under”), την νταντά η Nell Tiger Free (“Too Old to Die Young”) ενώ συμμετέχει και ο Rupert Grint (ο Ron Weasley των “Harry Potter”). Η νέα σεζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε εβδομαδιαία βάση ενώ η σειρά έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για την τρίτη και την τέταρτη σεζόν.


Οταν η Ruby Rose αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ομώνυμο ρόλο στη σειρά “Batwoman” μετά από μία μόλις σεζόν, το δίκτυο The CW που είχε ήδη ανανεώσει τη σειρά για δεύτερη σεζόν, αποφάσισε να μην αντικαταστήσει την ηθοποιό στο ρόλο της Kate Kane και αντ’ αυτού να δημιουργήσει το ρόλο μιας νέας Batwoman την οποία θα υποδυθεί η Javicia Leslie με το όνομα Ryan Wilder. Η νέα σεζόν θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιανουαρίου και θα προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση.

https://www.youtube.com/watch?v=4EklKyqFPNo


Η νέα γαλλική παραγωγή του Netflix με τίτλο “Lupin” είναι μια περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Omar Sy (“Αθικτοι”) στο ρόλο ενός επαγγελματία κλέφτη ο οποίος έχοντας ως πρότυπο τον διάσημο φανταστικό χαρακτήρα της γαλλικής λογοτεχνίας, Αρσέν Λουπέν, ξεκινά να εκδικηθεί μια ζάμπλουτη και ισχυρή οικογένεια που ευθύνεται για την αυτοκτονία του πατέρα του πριν 25 χρόνια. Η σειρά που ήδη έχει πάρει πολύ καλές κριτικές έκανε πρεμιέρα στο Netflix με πέντε επεισόδια, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα γίνουν διαθέσιμα σε κάποια μελλοντική στιγμή.

Ορέστης Μαλτέζος

Ορέστης Μαλτέζος

Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να γράφω ταινίες στο βίντεο, και παρότι άλλαξε η τεχνολογία, το χούι του συλλέκτη ταινιών έμεινε αναλλοίωτο. Με λένε Ορέστη Μαλτέζο, είμαι σκηνοθέτης, και ο κινηματογράφος είναι ο δεύτερος έρωτας της ζωής μου. Γιατί ακόμα κι αν η μέρα σου είναι σκατά, μπορείς να δεις μια ταινία με κάποιον που η μέρα του είναι πολύ χειρότερη.

Previous Story

Οι Nofrenø μας παρουσίαζουν το τραγούδι “Είμαστε όλοι Μετανάστες” από τον επερχόμενο δίσκο τους

Next Story

Οι Def Leppard ανοίγουν το διαδικτυακό τους μουσείο

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop