Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι #1

Μπαίνουμε στο καλοκαίρι και η νέα τηλεοπτική σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αρχίζει να οργανώνεται με βήματα γοργά.

Και επειδή τα medical dramas καλά κρατούν σε νούμερα, το NBC είπε το ναι για την παραγωγή της σειράς New Amsterdam, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ryan Eggold (The Blacklist) στο ρόλο του νέου διευθυντή ενός νοσοκομείου υπό κατάρρευση, το οποίο σύμφωνα με το δελτίο τύπου είναι «το μοναδικό στον κόσμο που μπορεί να γιατρέψει τον ιό Εμπολα, κρατούμενους της φυλακής Ράικερς, και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ταυτόχρονα». Συμμετέχουν επίσης οι Freema Agyeman (Doctor Who), Janet Montgomery (Salem) και Jocko Sims (The Last Ship).

killing_eve_0Μεγάλη άνοδο στα νούμερα σημειώνει η σειρά του BBC America, Killing Eve, ένα μήνα μετά την πρεμιέρα της. Η Sandra Oh (Greys Anatomy) υποδύεται μια υπάλληλο γραφείου της βρετανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας που βάζει στόχο να καταστρέψει μια επαγγελματία δολοφόνο που υποδύεται η Jodie Comer (Doctor Foster). Η σειρά έχει μέχρι στιγμής λάβει εξαιρετικές κριτικές και το κοινό φαίνεται να συμφωνεί, ενώ έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

peaky_blinders_behind_the_scenes_cropΣύμφωνα με δηλώσεις του δημιουργού Steven Knight, ο επερχόμενος πέμπτος κύκλος της σειράς Peaky Blinders δεν θα είναι και ο τελευταίος, καθώς υπάρχουν πλάνα για τουλάχιστον ακόμα δύο σεζόν. Και όχι άδικα καθώς ο τρέχων κύκλος της γκανγκστερικής σειράς εποχής είναι και αυτός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για το BBC, ενώ είναι και υποψήφιος για το βραβείο της Καλύτερης Δραματικής Σειράς στα φετινά βραβεία BAFTA. Το πιο απρόσμενο νέο πάντως ήταν η ανακοίνωση ότι σχεδιάζεται μια διασκευή για… μπαλέτο!

a_very_english_scandalΕίστε έτοιμοι να δείτε τον Hugh Grant και τον Ben Whishaw ζευγάρι; O Stephen Frears (The Queen, Florence Foster Jenkins) ετοιμάζει για λογαριασμό του BBC ένα… τα μάλα βρετανικό σκάνδαλο. Η μίνι-σειρά A Very English Scandal περιγράφει την αληθινή ιστορία του πολιτικού Jeremy Thorpe, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 δικάστηκε για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του κατάτι νεότερου εραστή του, Norman Scott. Και παρότι ο αληθινός Scott δήλωσε ότι η απεικόνιση της ιστορίας είναι «γελοία» και υπερβολικά ελαφριά σε σχέση με την πραγματικότητα, ο Frears δεν είναι ένας σκηνοθέτης που συνηθίζει να απογοητεύει.

Στη Βρετανία και πάλι, το Channel 4 θα μας αφήσει να πάρουμε μάτι τον κόσμο της σύγχρονης βιομηχανίας πορνό. Η σειρά λέγεται Adult Material και θα σκιαγραφεί την πορεία του κλάδου από τα σκοτεινά υπόγεια της εξαθλίωσης, μέχρι την αξιοσέβαστη θέση του (100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο) στον business χώρο μέσα από τα μάτια της έμπειρης πορνοστάρ Τζολίν Ντόλαρ (η Sheridan Smith του The Huntsman: Winters War) η οποία παίρνει υπό την προστασία της την 19χρονη ντεμπιτάντ Έιμι. Η σειρά θα κυκλοφορήσει το 2019, αλλά ήδη έχει ξεσηκώσει το ενδιαφέρον της βρετανικής τηλεοπτικής σκηνής.

Ορέστης Μαλτέζος

Ορέστης Μαλτέζος

Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να γράφω ταινίες στο βίντεο, και παρότι άλλαξε η τεχνολογία, το χούι του συλλέκτη ταινιών έμεινε αναλλοίωτο. Με λένε Ορέστη Μαλτέζο, είμαι σκηνοθέτης, και ο κινηματογράφος είναι ο δεύτερος έρωτας της ζωής μου. Γιατί ακόμα κι αν η μέρα σου είναι σκατά, μπορείς να δεις μια ταινία με κάποιον που η μέρα του είναι πολύ χειρότερη.

Previous Story

Πόσο αφήνουμε τον φόβο να μας επηρεάζει καθημερινά;

Next Story

Ταξίδι στη Λισαβόνα με την OPI

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop