Μέσα στο ατελιέ της Βίβιαν Γουέστγουντ -Νεύρα, μόδα, πανκ, ακτιβισμός

Παρακολουθούμε τη Μόδα που δημιούργησε, την προσωπικότητά της, τη σχέση της με τον ακτιβισμό, αλλά και την πολιτιστική της σπουδαιότητα.

Η Βίβιαν Γουέστγουντ αναδιαμορφώνει και καθορίζει την Βρετανική Μόδα για περισσότερο από 40 χρόνια, ενώ ευθύνεται για τη δημιουργία πολλών από τα πλέον χαρακτηριστικά look της εποχής μας.

Την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, το Crafting the Future σε συνεργασία με το 1ο Athens Fashion Film Festival θα προβάλει το ντοκιμαντέρ της Lorna Tucker «Westwood: Punk, Icon, Activist» που παρουσιάζει την ιστορία μίας από τις πιο σημαντικές και ηγετικές φυσιογνωμίες στο χώρο της Μόδας, της Vivienne Westwood.

Η Vivienne Westwood αναδιαμορφώνει και καθορίζει την Βρετανική Μόδα για περισσότερο από 40 χρόνιαΗ Vivienne Westwood αναδιαμορφώνει και καθορίζει την Βρετανική Μόδα για περισσότερο από 40 χρόνια

Την ταινία θα προλογίσει η Καλλιτεχνική Δ/ντρια του AFFF, Νικόλ Αλεξανδροπούλου, προαναγγέλλοντας το πρώτο AFFF, που έρχεται δυναμικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ

Η Βίβιαν Γουέστγουντ γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο και αργότερα έγινε δασκάλα, τελικά όμως ακολούθησε καριέρα στον κόσμο της μόδας.

Το 1969 άνοιξε κατάστημα με την ονομασία «Let it Rock» στην Κίνγκς Ρόουντ του Λονδίνου, το οποίο ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ. Το 1982 άνοιξε νέο κατάστημα. Οι διάφορες κολεξιόν που έχει κατά καιρούς λανσάρει είναι επηρεασμένες πέραν από την πανκ και από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και από θεωρίες όπως λ.χ. η ύπαρξη εξωγήινων.

Έχει τιμηθεί τέσσερις φορές (1990, 1992, 1998 και 2003) με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις για την προσφορά της στο χώρο αλλά και για το μέγεθος των εξαγωγών των δημιουργιών της.

Πολλες από τις κολεξιόν της είναι επηρεασμένες από το κίνημα της πανκΠολλες από τις κολεξιόν της είναι επηρεασμένες από το κίνημα της πανκ

Το Crafting the Future είναι ένα διήμερο πρόγραμμα που διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Στέγη, συνδυάζοντας τη λαμπρότητα και την τεχνογνωσία της χειροτεχνίας με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στους χώρους της μόδας και του design.

Το AFFF δίνει το παρών με μία ταινία για μία εμβληματική προσωπικότητα στην ιστορία της Μόδας.

Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου στις 18.30, το Crafting the Future σε συνεργασία με το 1ο Athens Fashion Film Festival θα προβάλει το ντοκιμαντέρ της Lorna Tucker «Westwood: Punk, Icon, Activist»  στη Στέγη του Ιδρύματος Ωανάση Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου στις 18.30, το Crafting the Future σε συνεργασία με το 1ο Athens Fashion Film Festival θα προβάλει το ντοκιμαντέρ της Lorna Tucker «Westwood: Punk, Icon, Activist» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωανάση

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν κατά σειρά προτεραιότητας δελτία εισόδου, τα οποία θα αρχίσουν να μοιράζονται από τις 17.30, μία ώρα, δηλαδή, πριν την έναρξη της ταινίας.

Special screening, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πηγή: iefimerida.gr
Previous Story

Άντε καλέ, που πέθανε το πανκ!

Next Story

Η Cara Delevingne ποζάρει γυμνή για την νέα συλλογή του οίκου Balmain

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop