Η ξεχωριστή συνεργασία του Σπανού με την Brigitte Bardot

Ο Γιάννης Σπανός ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών είχε συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους έλληνες τραγουδιστές αφήνοντας το στίγμα του στη μουσική ιστορία του τόπου.

Μία από τις ξεχωριστές ωστόσο συνεργασίες του ήταν αυτή με τη γαλλίδα σταρ Μπριζίτ Μπαρντό.

Οι μουσικές αναζητήσεις της Μ. Μπαρντό απέκτησαν νέο ενδιαφέρον όταν άκουσε τραγούδια του Γιάννη Σπανού ενώ στην πορεία ερμήνευσε τρία κομμάτια του.

Ο Γιάννης Σπανός είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τους Γάλλους ποιητές, όπως ο Σαρλ Κρο, ο Ρομπέρ Ντεσνό και ο Πιερ Σεγκέρ, μελοποιώντας ορισμένα από τα πιο όμορφα ποιήματά τους.  Ανάμεσά τους και το τραγούδι Sidonie, το πρώτο που ηχογράφησε σε 45αρι η Μπριζίτ Μπαρντό το 1962.

Η Μπριζίτ Μπαρντό ερμήνευσε το κομμάτι Sidonie στην ταινία Vie Privee, πλάι στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Το τραγούδι γίνεται τεράστια επιτυχία και έτσι, Σπανός και Μπαρντό συναντώνται ξανά για ακόμη τρία τραγούδια.

Πηγή: in.gr

Previous Story

Joaquin Cortes: Ο «βασιλιάς του φλαμένκο» επιστρέφει στην Αθήνα

Next Story

Οι 10 εξισώσεις που άλλαξαν τον κόσμο

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop