Ενα νέο ντοκιμαντέρ για το «μυαλό» των Doors

Το εμβληματικό ροκ συγκρότημα των Doors ανακοίνωσε πως έρχεται ένα ντοκιμαντέρ για τον συνιδρυτή και κιμπορντίστα του συγκροτήματος, Ρέι Μάνζαρεκ.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλους τους κινηματογράφους του κόσμου στις 12 Φεβρουαρίου, ημερομηνία γέννησης του Ρέι Μάνζαρεκ.

https://www.instagram.com/p/B5ji7gWhUHi/?utm_source=ig_web_copy_link

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Doors – Break on Thru – A Celebration of Ray Manzarek» και είναι μία μίξη ντοκιμαντέρ και συναυλίας με χαρακτηριστικές σκηνές που γυρίστηκαν στο θέατρο Fonda του Λος Άντζελες το 2016.

«Οι Doors γεννήθηκαν όταν ο Ρέι Μάνζαρεκ συναντήθηκε με τον Τζιμ Μόρισον στην το 1965 στην παραλία Venice», ανέφεραν οι διανομείς Trafalgar Releasing σε δήλωσή τους σύμφωνα με το Ultimate Classic Rock.

Η ταινία περιλαμβάνει επίσης σπάνια βίντεο της μπάντας, συμπεριλαμβανομένων αρχειακών συνεντεύξεων με τους Μάνζαρεκ και τον Μόρισον καθώς και συνομιλίες τους με τους Ντένσμορ και Κρίγκερ.

https://www.instagram.com/p/ubaSkaJhTp/?utm_source=ig_web_copy_link

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω στους Door μαζί του για την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο Κρίγκερ εκείνη την εποχή.

«Ο Ρέι ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και πάντα θα μου λείπει».

Η μουσική ιδιοφυΐα του Μάνζαρεκ

Ο Μάνζαρεκ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1939, από τους πολωνικής καταγωγής γονείς, Έλενα και Ρέιμοντ Μάνζαρεκ.

Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει πιάνο και να ασχολείται με τον αθλητισμό παίζοντας μπάσκετ. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο «DePaul» του Σικάγο και στα 23 του χρόνια μπήκε στο UCLA και στο τμήμα κινηματογραφίας.

Εκεί, γνώρισε τον Τζιμ Μόρισον αλλά και τη μετέπειτα σύζυγο του, Ντόροθι Φουτζικάουα.

https://www.instagram.com/p/ubbDckphVF/?utm_source=ig_web_copy_link

Εκείνο το διάστημα έπαιζε στους Ravens μαζί με τα αδέλφια του Ρικ και Τζιμ Μάνζαρεκ, από τους οποίους αποχώρησε για να σχηματίσει τους Doors μαζί με τον Μόρισον.

Σε μία διάλεξη του γιόγκι Μαχαρίσι Μαχές, γνώρισε τους Ρόμπι Κρίγκερ και Τζον Ντένσμορ, οι οποίοι ανέλαβαν την κιθάρα και τα τύμπανα στο νεοσύστατο συγκρότημα.

Οι Doors κυκλοφόρησαν έξι στούντιο και ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ μέχρι το 1971, όταν ο Μόρισον έχασε τη ζωή του. Όλοι οι δίσκοι έχουν βραβευθεί ως πλατινένιοι και σκαρφάλωσαν στο Top-10 του Billboard.

Πηγή: in.gr

Previous Story

Immigraniada Festival το Σάββατο 21/12 στο Gagarin 205

Next Story

Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι #28

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop