Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα;!

27/12/2018

Οι διακοπές υποτίθεται πως είναι ό,τι καλύτερο για τον άνθρωπο. Έτσι λοιπόν και τα Χριστούγεννα: ψώνια, ωραία φαγητά, ρούχα, εκδηλώσεις, φώτα, πάρτι, χαρές, ωραία μουσική, οικογένεια, φίλοι!

Αν όμως όλο αυτό το χαρούμενο γεγονός των Χριστουγέννων, σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένος, να νιώθετε κατάθλιψη, και να θέλετε να κοιμηθείτε μέχρι να ξημερώσει ο Ιανουάριος, τότε, δεν είστε ο μόνος!

Η ιστορία ότι όλοι είναι ευτυχισμένοι τα Χριστούγεννα, είναι μύθος, αντιθέτως μάλιστα!

Επειδη νιώθουμε ότι όλοι γύρω μας είναι ευτυχισμένοι, αυτό μας κάνει να νιώθουμε χάλια, γιατί νιώθουμε ότι είμαστε το μόνο “μαύρο” μίζερο και προβληματικό πρόβατο της κοινωνίας!

Στην πραγματικότητα όμως, πολλοί από αυτούς τους γύρω μας δεν είναι καθόλου ευτυχισμένοι, καθώς επίσης και η τηλεόραση μεταδίδει συστηματικά ψευδή πολλές φορές, ευτυχισμένα και χαρούμενα συναισθήματα των ανθρώπων, από τη μία άκρη ως την άλλη.

Έτσι, προσκολλημένοι σε αυτήν, βλέπουμε τους άλλους δήθεν να διασκεδάζουνε, ενώ εμείς νιώθουμε αδρανείς, νιώθουμε ότι δεν συμμετέχουμε σε όλα αυτά τα χαρούμενα δρώμενα και νιώθουμε ότι απλά καθόμαστε στο περιθώριο: στον καναπέ της μιζέριας και της κατάθλιψης!

Αν και η κατάθλιψη των Χριστουγέννων είναι γεγονός, ας δούμε κάποιες αιτίες που μας προκαλούν δυστυχία σε μία τόσο “ευτυχισμένη” γιορτή:

Γιατί νιώθουμε δυστυχισμένοι τα Χριστούγεννα;

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Όλοι μας έχουμε βαθιά μέσα μας την εικόνα, στο πως θα έπρεπε τα Χριστούγεννα να είναι.

Θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία, που μας φέρναν δώρα, που υπήρχε η μαγεία, που που…

Συχνά, σκεφτόμενοι στο υποσυνείδητό μας τις όμορφες και μαγικές αυτές αναμνήσεις, ελπίζουμε, ότι θα ξανασυμβούν, με τρόπο τέτοιο, που θα μας ευχαριστήσει και θα μας χαρίσει ευτυχία, όπως μας έκανε όταν είμασταν παιδιά.

Αυτά είναι όμως μη ρεαλιστικές προσδοκίες, οι οποίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Βλέπετε, η ζωή, είναι σαν το ποτάμι: δεν γυρίζει πίσω! Οπότε, φροντίστε να δημιουργείτε καταστάσεις, κι όχι να αναπολλείτε τις παλιές!

Χρέη – Φίλοι

Πολλοί από εμάς, είμαστε πνιγμένοι στα χρέη. Άλλοι τα βγάζουμε ίσα ίσα πέρα. Άλλοι, είμαστε άνετοι, αλλά τα εισοδήματά μας μειώνονται οπότε αρχίζουν να χτυπάνε τα καμπανάκια και γινόμαστε πιο προσεκτικοί.

Γι’ αυτό λοιπόν νιώθουμε δυστυχία: δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πλούσιο τραπέζι, να βγούμε και να διασκεδάσουμε ανέμελα, να κάνουμε δώρα, να, να.

Η ουσία όμως δεν είναι αυτή! Η ουσία είναι να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που να μας καταλαβαίνουν, να τους αγαπάμε, και να μας αγαπάνε πραγματικά… λίγοι και καλοί φτάνουν!

Αλήθεια, έχουμε;

Γεράματα στην οικογένεια σας

Μήπως σε τέτοιες γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, που μαζευόμαστε οικογενειακά, θα πρέπει να φροντίσετε κάποιον δικό σας;

Επειδή είναι γιορτές, μήπως θα πρέπει να κάνετε το κάτι παραπάνω ώστε να τον ευχαριστήσετε, “θυσιάζοντας” σε φάσεις την προσωπική σας ευχαρίστηση;

Η ζωή έτσι είναι, δεν είναι όλα ρόδινα και ωραία!

Συμβιβαστείτε με αυτό και μην σας χαλάει τόσο, κάνετε ένα ανεκτίμητο καλό, ακόμα και με μικρές κινήσεις.

Γιατί μην ξεχνάτε, σήμερα ο γονιός σας, αύριο εσείς…

Κακές αναμνήσεις

Επίσης άλλη αιτία που μας κάνει να νιώθουμε δυστυχισμένοι τα Χριστούγεννα, είναι οι κακές αναμνήσεις.

Ιστορικά, τα Χριστούγεννα επικεντρώνουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παρόλα αυτά αν μεγαλώσατε σε μια οικογένεια όχι και τόσο ειδυλιακή, σας έρχονται στο υποσυνείδητο κακές αναμνήσεις.

Επίσης, συχνά παρατηρείτε άλλες οικογένειες που μοιάζουν να είναι ευτυχισμένες και νιώθετε άσχημα επειδή εσείς ποτέ δεν είσασταν μέλος μιας τέτοιας.

Πως να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη των Χριστουγέννων;

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις κατάθλιψης, με τρόπους που φαντάζουν “κάπως”!

Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1) να βγαίνετε πιο συχνά, μην κλείνεστε στο σπίτι!

2) βγείτε έστω και μια βόλτα μόνος σας και περπατήστε!

3) ξεκινήστε να αθλήστε, ή ξεκινήστε να παίζετε κάποιο άθλημα!

4) χαμηλώστε λιγάκι τον πήχη για τους στόχους σας… χαλαρώστε, κάντε λιγότερα, αράξτε περισσότερο!

5) αρπάξτε τις ευκαιρίες! Αν σας προτείνουν κάτι, όσο χάλια και αν ακούγεται, μην αρνηθείτε, δοκιμάστε, μπορεί να σας χαρίσει μεγάλη ευτυχία!

Γενικά, μην τρελαίνεστε, έρχονται Χριστούγεννα, ζήστε όπως μπορείτε. Δεν χρειάζετε να κάνετε αυτά που κάνουν οι άλλοι και νιώθουν δήθεν ευτυχισμένοι.

Κάντε απλά αυτό που σας αρέσει και ας είναι και βλακεία. Κάντε πράγματα, κι ας μην συμβαδίζουν με το κλίμα, που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα.

Επίσης, αν δουλεύετε, σκεφτείτε ότι δουλεύουν πολλοί άλλοι όπως εσείς. Κάντε κάτι το ξεχωριστό στη δουλειά σας να νιώσετε πιο όμορφα!

Σκεφτείτε, εσείς το μεροκάματο θα το βγάλετε, άλλοι όμως όχι, γι’ αυτό μην καταριέστε την ώρα και τη στιγμή που δουλεύετε…

Πηγή: coolweb.gr

 

Previous Story

Χριστούγεννα με glitter από τις αγαπημένες μας Drag queens

Next Story

Επανέρχεται στη μικρή οθόνη το “Beverly Hills 90210”

Latest from Blog

“No Remorse: The Illustrated True Stories of Lemmy Kilmister and Motörhead” – Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα για τον Lemmy και τους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι

Νέο εικονογραφημένο μυθιστόρημα (graphic novel) που εξιστορεί τη ζωή του Λέμι Κίλμιστερ στους Motörhead πρόκειται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μέσω της Z2 Comics. Το εικονογραφημένο μυθιστόρημα με τίτλο “No Remorse: The Illustrated…

“La chimera” – Από 28 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του Χίμαιρα. Η Αλίτσε Ρορβάχερ δημιουργεί ένα στοιχειωτικό, περιπετειώδες ταξίδι ανάμεσα στον κόσμο ζωντανών και νεκρών, ανάμεσα στη φύση και στο τσιμέντο των πόλεων, μια αναζήτηση ανάμεσα…

Πρεμιέρα για το νέο single των Pestilence με τίτλο “Horror Detox”

Πριν λίγες εβδομάδες οι Ολλανδοί Death Metallers Pestilence είχαν ανακοινώσει πως ετοίμαζαν μία νέα κυκλοφορία η οποία θα περιλάμβανε επαναηχογραφημένες παλαιότερες συνθέσεις τους. Ο τίτλος αυτού του νέου άλμπουμ θα είναι “Levels…
Punked
Go toTop