Ένα αλλιώτικο παιδάκι: Ο Παύλος Παυλίδης τραγουδάει για τον Ζακ και ζητά δικαιοσύνη

Ο Παύλος Παυλίδης ασχολείται με την μουσική από το 1986 σαν κιθαρίστας, στιχουργός και φροντμαν και δείχνει ικανός να αφήνει το στίγμα του ανα εποχή, καθώς ο ίδιος μένει πιστός στην τέχνη του, δεν την μυθοποιεί, την κάνει όχημα που μέσα του κουβαλάει όλους τους αληθινούς ανθρώπους που υπήρξαν, μαζί με τα όνειρα για την ελευθερία που αλλάζουν σκυτάλη ανά δεκαετία σε όσους επόμενους τα αναζητούν.

Ο κιθαρίστας από τα Μωρά στη Φωτιά, θα γίνει αντιληπτός από τους μουσικούς και τον κόσμο. Τα τραγούδια της μπάντας από το πρώτο άλμπουμ «Μωρά στη φωτιά» όπως το “Παυσίπονο” ή το “Κάτω στην πόλη”, θα ανταλλάσσονται σε δεκάδες κασέτες, θα παίξουν σε πολλές συναυλίες ανά την Ελλάδα και σε κάποιες θα συνεργαστούν με τον Σιδηρόπουλο.

pavlidis-e

Το 1989, αφού αποχωρήσει από την μπάντα, θα φύγει για το Παρίσι, όπου μαζί με τον φίλο του Νίκο Καντάρη, όπου θα ηχογραφήσει τα πρώτα demo μιας μπάντας που ετοίμαζε. Το 1992 θα επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη και μαζί με τους Βασίλη Γκουνταρούλη, Χρήστο Τσαπράζη, Πάνο Τόλιο και Σταύρο Ρωσσόπουλο, θα φτιάξει «Τα Ξύλινα Σπαθιά» από το ομότιτλο παιδικό βιβλίο του Παντελή Καλιότσου.

Αφού σου το πα, πως το 1993 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ της μπάντας, «Ξεσσαλονίκη», έλα είν’ ωραία, που περιέχει κλασικά κομμάτια, «Ο Βασιλιάς της σκόνης» , «Αδρεναλίνη» , «Τρένο φάντασμα» και «Ρόδες», και θα κάνουν την μπάντα γνωστή σε όλες τις πόλης (και καταλήψεις) της Ελλάδος.

5-1024x526

Το 1995 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ «Πέρα απ’ τις πόλεις της ασφάλτου» για να συμπληρώσει την λίστα των κλασικών κομματιών της δεκαετίας του 90, Ατλαντίς, Λιωμένο παγωτό, Ρίτα και Φωτιά στο λιμάνι.

Το 1997 θα βγει το «Μια ματιά σαν βροχή» το 1999 το «Τροφή για θηρία» και το 2000 το «Ένας κύκλος στον αέρα» το τελευταίο studio album της μπάντας. Θα βγάλουν ένα live το 2003 κι ένα best off το 2005.

Ο Παυλίδης από το 2004 θα συνεχίσει την πορεία του σαν σόλο τραγουδιστής και τραγουδοποιός και από τότε συνεργάζεται σταθερά, με την μπάντα B-Movie. Θα βγάλει έναν προσωπικό δίσκο του 2004 «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» και 6 μαζί με τους B-Movies ενώ θα κάνει περιορισμένες και προσεγμένες συμμετοχές σε δουλειές ομότεχνων του.

55555Στο σήμερα συνεργάζεται ακόμα με τους B-Movies και υπό το σκηνοθετικό μάτι της Μαρίνας Δανέζη με το κομμάτι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι», παίρνει δημόσια θέση και ζητάει ξεκάθαρα δικαιοσύνη, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Από την αρχή του, μέχρι στις μέρες μας, υπηρετεί την μουσική, παρουσιάζει τη νεότητα του πνεύματος, τον εφηβικό ενθουσιασμό του έρωτα, ονειρεύεται περισσότερη ελευθερία και δεν αμελεί να τοποθετηθεί σαν καλλιτέχνης, για το τώρα, καθώς τα τραγούδια του πάντοτε αναζητούσαν το παρόν κι όσο το έβρισκε, τόσο αυτά ξεφεύγανε στο μέλλον μένοντας για πάντα…

Όσους κοιτάζουν παγωμένα και αδιάφορα

ένα παιδί που απλά δεν ήταν το δικό τους

τους περιμένει ένα φίδι στο σαλόνι τους

έχει στοιχειώσει ξαφνικά το σπιτικό τους.

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους

αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους

ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους

και επιστρέψαν ένας  ένας στη δουλειά τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ  μείνε κοντά μου

φυσάει μέσα μου ένα όμορφο αεράκι

χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε

τρομάζουνε γιατί είσαι αλλιώτικο παιδάκι.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου

Previous Story

RuPaul’s Drag Race All Stars 4: Διπλωματικό επεισόδιο Νο2

Next Story

Η Madonna τίμησε τα γεγονότα του Stonewall

Latest from Blog

Οι Evergrey ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ με τίτλο “Theories Of Emptines”

Οι Evergrey ανακοίνωσαν ότι στις 7 Ιουνίου πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Theories Of Emptiness”. Παράλληλα με την ανακοίνωση έδωσαν στην δημοσιότητα το μουσικό βίντεο για το…

‘Lie With Me” – Από 18 Απριλίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης όσο και μελαγχολικός στοχασμός πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Ένα βραβευμένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Φιλίπ Μπεσόν  γίνεται ταινία που μεταπηδά ανάμεσα στα 80s και στο σήμερα, σε…
Punked
Go toTop