Ενα σχέδιο του ΤενΤεν, το οποίο παρέμενε για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι, έναντι του ποσού των 3,175 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο είναι έργο του Βέλγου εικονογράφου Ζορζ Ρεμί, γνωστού με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Hergé, που ήταν ο συγγραφέας των βιβλίων κόμικ με πρωταγωνιστή τον ΤενΤεν.

Ο Hergé είχε δώσει το σχέδιο στον εκδότη του ως προτεινόμενο εξώφυλλο για το τεύχος “Ο μπλε λωτός”, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial που ανέλαβε την πώληση.

4

Ωστόσο, ο εκδότης απέρριψε το σχέδιο αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο για το συγκεκριμένο εξώφυλλο. Ο Ζορζ Ρεμί πρόσφερε το σχέδιο ως δώρο στον Ζαν Λουί Καστερμάν, τον κληρονόμο του εκδοτικού οίκου που δημοσίευε τα βιβλία του ΤενΤεν, ο οποίος κράτησε το σχέδιο διπλωμένο σε ένα συρτάρι. Ως τον θάνατό του, απέρριπτε τις προσφορές που του γίνονταν να πουλήσει το έργο, λέγοντας πως το φυλάσσει ως ένα δώρο από τον Hergé, περιγράφει ο Ερικ Λερόι, ειδικός βιβλίων κόμικ στον οίκο Artcurial.

Ο αγοραστής του σχεδίου είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκάλυψε ο οίκος δημοπρασιών.

Η τελική τιμή σύμφωνα με το ΑΠΕ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών που είχαν θέσει ως υψηλότερο αντίτιμο το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο σχέδιο εικονίζεται ο ατρόμητος ρεπόρτερ ΤενΤεν με ασιατική ενδυμασία, έχοντας στο πλευρό του τον σκύλο του, Μιλού, να κρύβεται σε ένα βάζο από έναν κόκκινο δράκο.

Μοιρασθείτε το: