Φέτος τα Χριστούγεννα το Hulu μας κάνει δώρο μια ρομαντική κωμωδία στη λογική τόσων και τόσων άλλων χριστουγεννιάτικων ταινιών που έχουν προηγηθεί, αλλά με μια ουσιώδη διαφορά: το πρωταγωνιστικό ζευγάρι αποτελείται από δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με το logline της ταινίας με τίτλο “Happiest Season”, πρόκειται για μια εορταστική ρομαντική κωμωδία που σκιαγραφεί το σύνολο των συναισθημάτων που σχετίζονται με το να επιθυμείς την αποδοχή από την οικογένειά σου, το να είσαι αληθινός απέναντι στον εαυτό σου, και την προσπάθεια του να μην καταστρέψεις τα Χριστούγεννα.

Ebcpnd-OU8-AAPNQAΗ Kristen Stewart ηγείται του cast σε αυτή την ταινία-απόπειρα εισαγωγής της διαφορετικότητας στα χωράφια του mainstream είδους των εορταστικών ταινιών, στο ρόλο της Αμπι, μιας κοπέλας που είναι καλεσμένη στο πατρικό της σχέσης της, της Χάρπερ, για να γιορτάσουν όλοι μαζί οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μετά το γεύμα η Αμπι σκοπεύει να κάνει στη Χάρπερ πρόταση γάμου αλλά συναντά ένα εμπόδιο που δεν είχε διανοηθεί: η Χάρπερ δεν έχει πει στους γονείς της ότι είναι γκέι.

2

Οπως βλέπουμε στο trailer της ταινίας, η έλλειψη γνώσης των γονέων αυτής της βασικής πληροφορίας θα οδηγήσει σε μια σειρά από κωμικές παρεξηγήσεις αλλά εισάγει και ζητήματα ακανθώδη με τα οποία μπορεί να ταυτιστεί πάρα πολύ καλά η LGBTQ+ κοινότητα, όπως το να μη μπορείς να βρεις το θάρρος να αποκαλύψεις στην οικογένειά σου τον πραγματικό σου εαυτό, τον φόβο της απόρριψης και την επιθυμία για αποδοχή, και τα προβλήματα που μπορεί όλα αυτά να δημιουργήσουν στη σχέση σου με τον άνθρωπό σου. «Ξέρεις πόσο με πληγώνει το να βλέπω τον άνθρωπο που αγαπώ να με κρύβει;» ρωτάει η Αμπι τη Χάρπερ στο trailer, για να πάρει την απάντηση, «Δεν κρύβω εσένα. Εμένα κρύβω».

Η σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας ανήκουν στην Clea DuVall και μαζί με την Kristen Stewart, πρωταγωνιστούν επίσης η Mackenzie Davis (“Tully”) στο ρόλο της Χάρπερ, ο Dan Levy (“Schitt’s Creek”) στο ρόλο του κολλητού της Αμπι που θα κληθεί να της δώσει ψυχολογική υποστήριξη, και η Aubrey Plaza (“Parks and Recreation”, “Legion”). Η ταινία κυκλοφορεί από σήμερα στην πλατφόρμα του Hulu.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: