Αν ψάχνεις τη σημαντικότερη μέρα της χρονιάς, σημείωσε στο ημερολόγιο σου την 7η Οκτωβρίου του 2020. Ο φασισμός πήρε την απόφαση που του άξιζε δικαιωματικά και το μόνο που απομένει, είναι να ανακοινωθούν οι ποινές ώστε να γίνει ο κόσμος μας ακόμα καλύτερος.

Να μπορέσουν επιτέλους να δικαιωθούν όλες οι οικογένειες των θυμάτων που επλήγησαν από τα εγκλήματα της χρυσής αυγής και που ανέχτηκαν επί 5,5 χρόνια συμπεριφορές, που θα έκαναν ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν.

Χθές νίκησε η Δημοκρατία, σε μια χώρα που την έχει απίστευτη ανάγκη εδώ και χρόνια. Σε μια χώρα που έχει μάθει να απογοητεύεται από δικαστικές αποφάσεις, που έχει συνηθίσει στην αδικία και σε τοξικές πολιτικές  συμπεριφορές.

Όλοι μιλάνε για μια ιστορική νίκη, αν και ξεκάθαρα είναι συμβολική απέναντι στην τερατώδη συμπεριφορά της εγκληματικής πλέον και επίσημα οργάνωσης, χρυσής αυγής. Τα μπουμπούκια που βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στη Βουλή σαν να μην τρέχει τίποτα, πήραν την θέση που τους αξίζει και αυτή είναι μόνο στη φυλακή. Στη χθεσινή δικαστική απόφαση το ηχηρό μήνυμα είναι ότι ο φασισμός και ο ναζισμός δεν αποτελούν ιδεολογία αλλά ένα επικίνδυνο μόρφωμα, που κατέφερε να αφήσει στο πέρασμα του μόνο πόνο και κατεστραμμένες ζωές.

sygΑν η δίκη της χρυσής αυγής είχε πρόσωπο θα είχε ξεκάθαρα την εικόνα της κ.Μάγδας Φύσσα που άντεξε όλα αυτά τα χρόνια να μαχαιρώνουν το παιδί της καθημερινά μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Η γυναίκα που συγκέντρωσε εδώ και 5,5 χρόνια (όσο διήρκεσε η δίκη) το σεβασμό όλων, άκουσε επιτέλους τους δικαστές να δικαιώνουν τον γιο της Παύλο, και βρισκόντουσαν όλοι στο πλευρό της.

Γιατί μπορεί όντως να υπάρχουν χρόνια που μας πόνεσαν αλλά υπάρχουν και χρόνια που θα μας δικαιώσουν. Σίγουρα κανένα από τα θύματα δε θα γυρίσει σπίτι του την επόμενη μέρα, αλλά η κάθαρση αποτελεί βάλσαμο στην ψυχή των οικογενειών.

Για τον Παύλο, για τον Λουκμάν και για όλους όσους δεν είναι μαζί μας εξαιτίας τους.

lukman01Ας ελπίσουμε λοιπόν οι φασιστικές συμπεριφορές να μπούν σε ένα χρονοντούλαπο της ιστορίας, που θα μας θυμίζει για πάντα ότι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας. Ας μη γελιόμαστε δεν ηττήθηκε ο φασισμός, πάντα θα υπάρχουν οι φανς του να μας το θυμίζουν, αλλά είναι ξεκάθαρο πια ότι δε φοβόμαστε και ότι κάθε φορά θα μας βρίσκουν απέναντι τους…

Χρύσα Αντωνιάδη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 − = 19