Η Lionsgate έδωσε στη δημοσιότητα το νέο trailer της ταινίας “Spiral: From the Book of Saw” ενάμιση μήνα πριν την κυκλοφορία της στις αίθουσες, ελπίζοντας η ενεργή συμμετοχή του κωμικού Chris Rock να δώσει έναν νέο αέρα στο franchise.

Μπορεί θεωρητικά η σειρά ταινιών “Saw” να κατέβασε ρολό το 2010 με την έβδομη ταινία “Saw 3D” αλλά όπως έχει διδάξει η σύγχρονη χολιγουντιανή ιστορία, η απόσταση του φινάλε απ’ το reboot δεν απέχει πλέον ούτε τσιγάρο. Το σενάριο του συγγραφικού δίδυμου Josh Stolberg – Peter Goldfinger κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον της Lionsgate ώστε το 2017 να κυκλοφορήσει το ”Jigsaw” επαναφέροντας ακόμα και τον ομώνυμο χαρακτήρα.

13Πέρυσι, σε μία κίνηση που ήταν προδικασμένο πως θα ξένιζε και θα εξόργιζε πολλούς φαν, η Lionsgate ανακοίνωσε πως στο reboot του “Saw” θα συμμετέχει ο διάσημος stand-up κωμικός Chris Rock αναλαμβάνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και την βασική ιδέα του σεναρίου. Πάνω στο θέμα της συμμετοχής του, ο Chris Rock είπε πως προσέγγισε την εταιρεία παραγωγής με ιδέες επέκτασης του franchise και την πρόθεση να εμφυσήσει στην ταινία κωμικά στοιχεία, δηλώνοντας: «Υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες που έχω δει κι έχω πει, “τρία αστεία θα έκαναν αυτή την ταινία πολύ καλύτερη”. Πολλές φορές μπορείς να εντάξεις την κωμωδία στα πράγματα αν είναι προσγειωμένη, χωρίς να αλλάξεις την ταινία. Είναι σαν την ιστορία του “Beverly Hills Cop” που είχε γραφτεί για τον Sylvester Stallone. Τελευταία στιγμή προσλάβανε τον Eddie Murphy και έφτιαξαν περίπου την ίδια ταινία αλλά ήταν προσγειωμένη λιγάκι εδώ, εκεί κι εκεί. Το “Saw” είναι πολύ τρομακτικό και με πολύ αίμα. Αλλά κάθε τόσο το αφήνεις λίγο να αναπνεύσει. Θα είναι καλό».

Τουλάχιστον δεν είναι όλα φρέσκα καθώς στην παραγωγή βρίσκονται οι αρχικοί δημιουργοί του “Saw”, James Wan και Leigh Whannell ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο βετεράνος της σειράς Darren Lynn Bousman (“Saw 2”, “Saw 3”, “Saw 4”). Στο cast πέραν του Chris Rock πρωταγωνιστούν οι Samuel L. Jackson, Marisol Nichols (“Riverdale”), Max Minghella (“The Handmaid’s Tale”) και Zoie Palmer (“Lost Girl”).

Η ταινία έρχεται στους κινηματογράφους ένα χρόνο μετά την αρχική της ημερομηνία, στις 15 Μαΐου 2021.

Ορέστης Μαλτέζος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 − 30 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.