Ενώ το όγδοο album της Taylor Swift με τίτλο “Folklore” επιστρέφει στο νούμερο 1 στο chart του Billboard 200 για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα, γίνεται επίσης το πρώτο album στις Ηνωμένες Πολιτείες που ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα στο 2020.

Το “Folklore” κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου και βρέθηκε αμέσως στην πρώτη θέση του Billboard 200, και οι 57,000 πωλήσεις που έκανε την τελευταία εβδομάδα το έκαναν να ξεπεράσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αντιτύπων.

Η Taylor Swift ανακοίνωσε το “Folklore” στα social media μόλις 16 ώρες πριν τη διάθεσή του στις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες χωρίς καμία προηγούμενη ανακοίνωση ή διαφήμιση, ενώ αποκλειστικά μέσω του site της ήταν διαθέσιμο για αγορά σε φυσική μορφή CD ή βινυλίου. Τον Αύγουστο του 2020, διέθεσε για αγορά έναν περιορισμένο αριθμό υπογεγραμμένων αντιτύπων σε ανεξάρτητα δισκοπωλεία της Αμερικής και της Σκωτίας με σκοπό να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επιτυχία του “Folklore” έρχεται να προστεθεί σε αυτήν του προηγούμενου album της με τίτλο “Lover” που κυκλοφόρησε το 2019, και ήταν αντίστοιχα το μοναδικό album εκείνης της χρονιάς που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε πωλήσεις, κάτι που έχει συμβεί με όλα τα album της Taylor Swift. Ο Guardian το χαρακτήρισε ως το καλύτερο album που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: