Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας “The United States vs. Billie Holiday” που θα διατεθεί σύντομα στο Hulu και που αποτελεί βιογραφία της θρυλικής τζαζ τραγουδίστριας Billie Holiday την οποία υποδύεται η Andra Day.

Η υπόθεση της ταινίας εστιάζει στα γεγονότα της περιπέτειας που είχε η Holiday με το FBI, το οποίο την είχε στοχοποιήσει εξαιτίας του δυναμικού της τραγουδιού “Strange Fruit” όπου μιλούσε ενάντια στα δημόσια λιντσαρίσματα και τις δολοφονίες των μαύρων στην Αμερική.

72

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Lee Daniels (“Precious”, “Empire”), δήλωσε: «Οταν σκέφτεσαι την Billie Holiday, σκέφτεσαι μια εξαιρετική και βασανισμένη τζαζ τραγουδίστρια που τύχαινε να είναι ναρκομανής. Δεν ήξερα ότι πυροδότησε το κίνημα των κοινωνικών δικαιωμάτων. Πριν από αυτό υπήρχε η Holiday και το “Stranger Fruit”. Η κυβέρνηση είδε το τραγούδι αυτό σαν απειλή και την στοχοποίησε. Αυτό αποτελεί ιστορία και μας την κρύβουν».

Παράλληλα η ταινία θα εξερευνά και την σεξουαλική πλευρά της θρύλου της τζαζ, για την οποία ήταν γνωστό ότι ήταν bisexual και είχε και άντρες και γυναίκες εραστές μέσα στη ζωή της, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Tallulah Bankhead. Μέσα στις πρώτες εικόνες της ταινίας που βλέπουμε στο τρέιλερ, υπάρχει και αυτή με την Andra Day και την Natasha Lyonne (“Russian Doll”) που υποδύεται την Bankhead, και αυτό έχει κάνει πολλούς queer φαν της Holiday να ελπίζουν πως η ταινία θα ασχολείται σε ικανοποιητικό βαθμό με τη σεξουαλικότητά της, σε αντίθεση με την προηγούμενη βιογραφία της το 1972 με τίτλο “Lady Sings the Blues” και πρωταγωνίστρια την Diana Ross.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Hulu στις 26 Φεβρουαρίου.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: