Φαντάζομαι οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανότατα θα έχετε μια ιδιαίτερη αγάπη στον Howard Philips Lovecraft και τα εφιαλτικά του οράματα. Η ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση και η απομονωμένη ζωή του Lovecraft σε συνδυασμό με τις εμμονές του και την επαφή του με τον αποκρυφισμό, αποτέλεσαν εξαιρετικές πηγές έμπνευσης για ιστορίες, αλλά από ότι φαίνεται και για μαγαζιά.

bar4Ο Lovecraft μπορεί να απεβίωσε το 1937 αλλά η επιρροή και ο αντίκτυπος των έργων του είναι ισχυρός στο χώρο του τρόμου, μέχρι και σήμερα. Τα καλά νέα για όλους τους οπαδούς του, είναι ότι βρήκαμε το μπαρ στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα.

bar2Το εξωτερικό μέρος του μαγαζιού μοιάζει με οποιαδήποτε άλλο μπαρ και τίποτα δεν σε προϊδεάζει για τον εσωτερικό “μαγευτικό” του χώρο. Η ατμόσφαιρα σε φυλακίζει και έχει κάτι το οποίο δεν έχεις ξαναζήσει, και σίγουρα θα σε κάνει να το ερωτευτείς. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ψηφιστεί στους 10 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, στην κατηγορία των θεματικών μαγαζιών.

bar5Οι ανυψωμένοι, σκοτεινοί θάλαμοι γύρω από την πίστα μοιάζουν σαν σκοτεινά σπήλαια και έχουν δύο τουαλέτες διακοσμημένες με βάση την βαμπίρ μυθολογία. Το μπαρ φιλοξενεί επίσης γοτθικές βραδιές DJ και ολόκληρος ο όροφος είναι σχεδόν τυλιγμένος σε ομίχλη. Υπάρχει ένα μεγάλο πεντάγραμμο στην πίστα χορού ενώ το διπλανό δωμάτιο διαθέτει φέρετρο και αφίσες του Cthulhu. Το μπαρ πρόσθεσε πρόσφατα ένα μέρος με το όνομα «Επέκταση», το οποίο ανοίγει μόνο μετά τις 10 μ.μ.

bar3Το μπαρ Lovecraft είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης για θεματικά πάρτι (γκόθικ, industrial, πανκ και queer) με την αισθητική και το κλίμα του να θυμίζουν έντονα τη δεκαετία του ’80. Μετά από όλα τα έντονα πάρτι, όταν πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα, μπορείτε να καθίσετε σε ένα τραπέζι για να χαλαρώσετε και να συνομιλήσετε με φίλους, ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με μια τεράστια συλλογή από διακοσμητικά τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

bar8

bar9Nick Manous

Μοιρασθείτε το: