Το λεοπάρ print σύμβολο δύναμης και διαμαρτυρίας

Άλλες φορές φτηνό κιτς, άλλες φορές σύμβολο διαμαρτυρίας: Το λεοπάρ print αυτή την περίοδο επέστρεψε στην Αμερική, λόγω του Ντόναλντ Τραμπ και του κινήματος #Metoo.

“Για να φορέσετε λεοπάρ print πρέπει να έχετε ένα είδος θηλυκότητας που είναι λίγο εκλεπτυσμένο. Αν είστε γλυκιά, μην το φορέσετε” έλεγε ο Κριστιάν Ντιορ.

Αυτό συνέβαινε τη δεκαετία του 1950.

Τη δεκαετία του 1960 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, όταν το φόρεσαν η Μπριζίτ Μπαρντό και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε παλτό και αξεσουάρ.

Αργότερα τη δεκαετία του 1970 έγινε σύμβολο της γυναίκας – τρόπαιο, παρακμιακό, σκληρό και δεν ήταν στη μόδα μέχρι την επαναφορά τους από τους πανκ και τους glam rockers – Ντέμπι Χάρι, Ντέιβιντ Μπόουι, Πάτι Σμιθ, Γουέντι Ο’ Γουίλιαμς που το φορούσε σε κοστούμια, γκέτες και μπαντάνες.

Στη δεκαετία του 1980 και του 1990, έγινε συνώνυμο με τους αντισυμβατικούς και τις υποκουλτούρες, ενώ οι Christian Lacroix και αργότερα οι Dolce & Gabbana συνέχισαν να προωθούν το print ως σύμβολο της παρακμής.

 

Previous Story

«Αναρχία» στα Όσκαρ: Χωρίς οικοδεσπότη η φετινή τελετή

Next Story

Αστέρες αγκαλιάζουν τους νεότερους… εαυτούς τους!

Latest from Blog

Arch Enemy: Επίσημο μουσικό βίντεο για το νέο τραγούδι “Blood Dynasty”

Οι Σουηδοί/Καναδοί/Αμερικανοί τιτάνες του ακραίου metal Arch Enemy κυκλοφόρησαν το επίσημο μουσικό βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ τους “Blood Dynasty”. Το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Μαρτίου μέσω…

Οι Lacuna Coil παρουσίασαν το νέο single “Gravity”

Ενώ το 2025 έχει μόλις ξεκινήσει, οι θρύλοι του Ιταλικού metal Lacuna Coil έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικά με την κυκλοφορία του νέου τους single “Gravity”. Το κομμάτι, το οποίο συνοδεύεται από ένα…
Punked
Go toTop