Το κυνηγητό των Pussy Riot δε θα τελειώσει ποτέ

Date:

«Η αστυνομία εξακολουθεί να μας συμπεριφέρεται τρελά μετά την εισβολή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αναφέρουν οι Pussy Riot

«Τρελές κατηγορίες». Με αυτά τα λόγια αντέδρασαν οι Pussy Riot για τη νέα σύλληψη δυο μελών της πανκ ακτιβιστικής ομάδας στη Μόσχα. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι συλλήψεις συνεχίζονται ως τιμωρία για την εισβολή τεσσάρων μελών της στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γαλλίας-Κροατίας τον Ιούλιο με αιτήματα την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, να μην φυλακίζονται άτομα για τα «like» που κάνουν στα social media, να σταματήσουν οι παράνομες συλλήψεις σε διαδηλώσεις, να επιτραπεί ο πολιτικός «ανταγωνισμός» στη Ρωσία, να μην κατασκευάζονται ποινικές κατηγορίες και να φυλακίζονται άτομα χωρίς λόγο.

Το μέλος της ομάδας Veronika Nikulshina και μια φίλη της συνελήφθησαν στη Μόσχα «επειδή δε συμμορφώθηκαν σε αντιτρομοκρατικό έλεγχο» που τους ζητήθηκε ενώ οδηγούσαν. «Τα κορίτσια έχουν συλληφθεί για το τίποτα», έγραψαν στο Twitter οι Pussy Riots, «Η αστυνομία εξακολουθεί να μας συμπεριφέρεται τρελά μετά την εισβολή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η Νικούλσινα φυλακίστηκε για μια νύχτα, ενώ είχε ήδη φυλακιστεί για 15 μέρες μετά την δράση της στο παγκόσμιο Κύπελλο. Τα μέλη της ομάδας επικρίνουν φανατικά τον Πούτιν και το κλίμα καταστολής κάθε αντιπολιτευτικής δράσης.

Share post:

LATEST

MUSTS

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...

Πόσες διασκευές του “Enjoy The Silence” είμαστε ικανοί να αντέξουμε;

Αγαπάμε ίσως και λατρεύουμε Depeche Mode! Το συγκρότημα από...
Punked