Το «ευχαριστώ» της Ζέχρα Ντογάν στον Banksy

Date:

Βαθύ «ευχαριστώ» στον Banksy κατάφερε να βγάλει λαθραία από τις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ, όπου εκτίει ποινή δύο ετών και 10 μηνών, η Ζέχρα Ντογάν. Η κουρδικής καταγωγής καλλιτέχνης και δημοσιογράφος έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για την τοιχογραφία που εμφάνισε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Υόρκη ο Banksy, διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψή της.

Στις 17 Ιουλίου, ο καλλιτέχνης δρόμου από το Μπρίστολ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram τη δύο σελίδων επιστολή της Ζέχρα Ντογάν, με μετάφραση στα αγγλικά. Η λεζάντα που έβαλε ήταν «Πήρα γράμμα από τη Ζέχρα Ντογάν από τις φυλακές του Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία».

Τον Μάρτιο του 2017, η Ντογάν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πίνακά της, στον οποίο απεικονίζονται τα όλο καπνούς ερείπια της κουρδικής πόλης Νουσαϊμπίν, μετά την καταστροφή της από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Έναν χρόνο αργότερα, σε τοίχο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης εμφανίζεται τοιχογραφία του Banksy. Σε κάποιο σημείο της τοιχογραφίας, αντί για τις συνήθεις τέσσερις κάθετες γραμμές και μία πέμπτη, διαγώνια, με τις οποίες οι έγκλειστοι συνήθως κρατάνε λογαριασμό του χρόνου που περνάει πίσω από τα σίδερα, ο Banksy έχει ζωγραφίσει πίσω από τις τέσσερις κάθετες το πρόσωπο της Ζέχρα. Σαν πίσω από κάγκελα φυλακής να κοιτά έξω, με τα χέρια της να κρατούν την πρώτη γραμμή (που είναι κάγκελο) και την τέταρτη (που είναι κραγιόν ζωγράφου). Για νύχτες πολλές, ο Banksy προέβαλε τον πίνακα της Ζέχρα Ντογάν πάνω από την τοιχογραφία του στο Houston Bowery.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked