Το Δεκέμβριο του 1976 γεννήθηκε η Punk rock σκηνή…

04/06/2018

Το Δεκέμβριο του 1976, οι Sex Pistols κατάφεραν να αφήσουν άφωνο το κοινό με την τηλεοπτική τους εμφάνιση και δύο εβδομάδες αργότερα, μίλησαν σε ένα δημοσιογράφο ο οποίος τους πέτυχε τυχαία σε ένα πάρκο στην Ουαλία.

Ήταν η τρίτη φορά στη Βρεττανική ιστορία που το τηλεοπτικό κοινό αναρωτιόταν τι σκ@τ@ συνέβη! Όλοι δήλωναν σοκαρισμένοι. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλα τα είδη μουσικής από το οπτικό τους πεδίο και η Punk rock, είχε κάνει επίσημα την είσοδο της στη συνείδηση του κόσμου.

maxresdefaultΗ ίδια η μπάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου έδειχνε να νιώθει παράξενα. “Το Rock n’roll είναι ένα βίαιο είδος μουσικής” είχε δηλώσει ο μάνατζερ του γκρούπ Malcolm McLaren. “Βία είναι όμως τα παιδιά τα οποία περιφέρονται στους δρόμους χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο να κάνουν – η ίδια η κοινωνία είναι βίαιη απέναντι τους”.

Η δισκογραφική εταιρεία λίγο αργότερα ακύρωσε το συμβόλαιο της με το συγκρότημα, έπειτα από ένα συμβάν στο αεροδρόμιο του Heathrow. Ο επαναστατικός όμως Johnny Rotten και το συγκρότημα του αρνήθηκαν να τα παρατήσουν, όπως αποδείχτηκε για το καλό όλων μας.

Καθώς οι Pistols έπαιζαν τη μουσική τους για πρώτη φορά, επιβεβαίωναν ταυτόχρονα το χειρότερο φόβο όλων που θα μπορούσε να ειπωθεί, “God save the Queen, she ain’t no human being…”.

https://www.youtube.com/watch?v=R0IAYFh0CaI

 

 

 

Previous Story

Η Κινητή Βιβλιοθήκη κυκλοφορεί στις γειτονιές της Αθήνας!

Next Story

Multitasking: Αυτή η μάστιγα

Latest from Blog

Όσκαρ 2025: Στις 2 Μαρτίου η τελετή απονομής

Το κόκκινο χαλί της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βραδιάς του Χόλιγουντ θα στρωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα το 2025. Πιο συγκεκριμένα η 97η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με την…
Punked
Go toTop