Το Δεκέμβριο του 1976 γεννήθηκε η Punk rock σκηνή…

Date:

Το Δεκέμβριο του 1976, οι Sex Pistols κατάφεραν να αφήσουν άφωνο το κοινό με την τηλεοπτική τους εμφάνιση και δύο εβδομάδες αργότερα, μίλησαν σε ένα δημοσιογράφο ο οποίος τους πέτυχε τυχαία σε ένα πάρκο στην Ουαλία.

Ήταν η τρίτη φορά στη Βρεττανική ιστορία που το τηλεοπτικό κοινό αναρωτιόταν τι σκ@τ@ συνέβη! Όλοι δήλωναν σοκαρισμένοι. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλα τα είδη μουσικής από το οπτικό τους πεδίο και η Punk rock, είχε κάνει επίσημα την είσοδο της στη συνείδηση του κόσμου.

maxresdefaultΗ ίδια η μπάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου έδειχνε να νιώθει παράξενα. “Το Rock n’roll είναι ένα βίαιο είδος μουσικής” είχε δηλώσει ο μάνατζερ του γκρούπ Malcolm McLaren. “Βία είναι όμως τα παιδιά τα οποία περιφέρονται στους δρόμους χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο να κάνουν – η ίδια η κοινωνία είναι βίαιη απέναντι τους”.

Η δισκογραφική εταιρεία λίγο αργότερα ακύρωσε το συμβόλαιο της με το συγκρότημα, έπειτα από ένα συμβάν στο αεροδρόμιο του Heathrow. Ο επαναστατικός όμως Johnny Rotten και το συγκρότημα του αρνήθηκαν να τα παρατήσουν, όπως αποδείχτηκε για το καλό όλων μας.

Καθώς οι Pistols έπαιζαν τη μουσική τους για πρώτη φορά, επιβεβαίωναν ταυτόχρονα το χειρότερο φόβο όλων που θα μπορούσε να ειπωθεί, “God save the Queen, she ain’t no human being…”.

 

 

 

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked