Το βιβλίο – μανιφέστο των Pussy Riot

Date:

Οι Pussy Riot έχουν γίνει διάσημες για τον ακτιβισμό τους στη Ρωσία, όπου με έναν ιδιαίτερο τρόπο προσπαθούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη στήριξή τους στην ελευθερία έκφρασης.

Η Μαρία Αλιόκινα, μέλος της πανκ μπάντας, βγήκε παράνομα από τη Ρωσία και έφτασε στο Εδιμβούργο για να προωθήσει το αυτοβιογραφικό βίβλιο Riot Days ή στα ελληνικά «Οι μέρες των Riot».

«Ήρθαμε στο Εδιμβούργο για το βιβλίο. Είναι σημαντικό για μας να πούμε την ιστορία μας γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ώστε να κάνετε και εσείς το δικό σας Pussy Riot», λέει η Μαρία Αλιόκινα.

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν με το που βγήκαν από τη φυλακή, όπου βρίσκονταν μετά την εισβολή τους στο γήπεδο στον τελικό του Μουντιάλ.

Ο παραγωγός τους εξηγεί τα όσα πραγματεύεται το βιβλίο.

«Νομίζω πως θα δείτε την ενέργειά τους, την αληθινή ιστορία της ίδιας της Μάσα, το πολιτικό τους πανκ μανιφέστο και φυσικά την κεντρική ιδέα που είναι να δώσουν κίνητρο στον κόσμο να δράσει και να αλλάξει την κατάσταση» λέει ο μάνατζερ, Αλεξάντερ Τσεπαρούκιν.

Η Αλιόκινα βρίσκεται στο Εδιμβούργο για το διάσημο Φεστιβάλ Fringe, στο οποίο κάθε χρόνο εμφανίζονται καλλιτέχνες που προωθούν τη δουλειά τους και εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.

Πηγή: euronews.com

Share post:

LATEST

Pedro Almodóvar: Ο ασυμβίβαστος σκηνοθέτης γίνεται 73 ετών

Ο βραβευμένος με Οσκαρ, Pedro Almodóvar, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1949. Είναι γνήσιο τέκνο της λεγόμενης "κίνησης movida", που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη, στα τέλη...

MUSTS

Oι αγαπημενοι μου χαρακτηρες στο “Rings of power”

Αρχικά σκεφτόμουν να μην τριγκάρω τους όσους φανς έχει...

Οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “Divisive”

Αγωνία τέλος καθώς οι Disturbed ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες της...

H Amazon ετοιμάζει σειρά “Blade Runner”

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία "προκλητική" νέα σειρά...

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για τη φιλανθρωπική συναυλία “Helping Hands”

Οι Metallica ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν για...
Punked