Τα punk νιάτα του Dave Grohl

Date:

Οι φίλοι των Nirvana ξέρουν βέβαια πολύ καλά ότι ο Dave Grohl ήταν ο ντράμερ του παγοθραυστικού Nevermind (1991), όχι όμως και ο πρώτος ντράμερ της μπάντας, αφού μπήκε σε αυτήν το 1990.

Πριν, ο Grohl έπαιζε ντράμερ στους Scream, στους οποίους μπήκε το 1986 λέγοντας ψέματα ότι ήταν 20 χρονών (ενώ ήταν 17).

Οι Scream έδρευαν στην Washington DC και είχαν δισκογραφία ήδη από το 1983, γράφοντας τη δική τους μικρή ιστορία στο αμερικάνικο hardcore punk στερέωμα, πριν την ξαφνική αποχώρηση του μπασίστα Skeeter Thompson το 1990, εν μέσω μάλιστα περιοδείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του γκρουπ. Με συμβουλή ύστερα του Buzz Osborne των Melvins, ο Grohl όδευσε σε οντισιόν με τους Nirvana.

Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά, ωστόσο. Αντιθέτως, ελάχιστα ξέρουμε για το τι έκανε ο Grohl πριν. Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε για τους Mission Impossible, ένα punk συγκρότημα στο οποίο μετείχε (και πάλι ως ντράμερ) όσο ήταν ακόμα μαθητής λυκείου, το 1985.

Και ο λόγος που τα μαθαίνουμε είναι ότι ανασύρθηκε από τη λήθη ένα τραγούδι τους από εκείνη την περίοδο, το “Now I’m Alone”: μπορείτε να το ακούσετε μέσω SoundCloud, πατώντας εδώ.

Το “Now I’m Alone” θα κάνει την εμφάνισή του στο soundtrack του ντοκιμαντέρ Salad Days: A Decade of Punk, το οποίο εξετάζει την DIY punk σκηνή της πρωτεύουσας των Η.Π.Α. από το 1980 ως το 1990.

Πηγή: avopolis.gr

Share post:

LATEST

MUSTS

John Malkovich: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, ο χαρισματικός Τζον Μάλκοβιτς έρχεται...

Frankenstein- “O χαμένος παράδεισος” από την Λένα Κιτσοπούλου

Τίποτα δεν με αγάπησε περισσότερο από ότι το αγάπησα...
Punked