Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίεργη εποχή και αντικειμενικά δεν είναι η ίδια για όλους. Σίγουρα οι περισσότεροι ίσως αναζητήσουν να ακούσουν κάτι εποχιακό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα θελήσουν το κάτι πιο ιδιαίτερο, ίσως πιο εξεζητημένο.

punk-mixtapeΈχουμε ακούσει Χριστουγεννιάτικα άσματα σε όλες τις εκδοχές jazz, coutry, rock ’n’ roll και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν άργησε να συγκινήσει στη δεκαετία του ’60, την πανκ σκηνή στο ξεκίνημα της. Οπότε το αποτέλεσμα έχει λίγο πολύ ως εξής:

Ramones – “Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)”

H απόλυτη πανκ μπάντα μας παρέδωσε ένα καθοριστικό Χριστουγεννιάτικο κομμάτι. Ο Joey Ramone αποτυπώνει τον καυγά ενός ζευγαριού την παραμονή των Χριστουγέννων και μας προτρέπει να καταλάβουμε ότι τα Χριστούγεννα δεν αξίζει να χαλάμε ο ένας την καρδιά του άλλου. Οπότε να μη μαλώνετε να είστε αγαπημένα (έστω για μια μέρα δηλαδή).

Stiff Little Fingers – “White Christmas”

Ο κιθαρίστας Henry Cluney θεώρησε ότι θα έπρεπε να κάνουν μια εκδοχή λίγο πιο country στο κλασσικό παραδοσιακό άσμα “White Christmas”. Ίσως να αποτελεί και την πιο grunge εκδοχή που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, αλλά ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο μας, αιωνιότητα είναι εξάλλου.

The Dickies – “Silent Night”

Το πολύπαθο Silent Night καταφέρνει να αποκτήσει την πιο πανκ εκδοχή του μέσα από τους Dickies. Ποτέ δε λέμε όχι σε τέτοιου είδους κοινωνικά πανκ πειράματα, μας ξέρετε.

Rise Against – “Making Christmas”

Το 2008 η Walt Disney Records  έδωσε μια νέα εκδοχή του Nightmare Revisited, ωδή στο πολυαγαπημένο soundtrack της ταινίας του Tim Burton, The Nightmare Before Christmas.  Οι Rage Against καταφέρνουν να δώσουν μια νέα εκδοχή σε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της ταινίας, γιατί καλό το vintage αλλά πάντα χρειάζεται μια νέα εκδοχή.

Και λίγο πριν φύγεις πρόσθεσε και αυτά!

The Damned – “There Ain’t No Sanity Clause”

Descendents – “Christmas Vacation”

The Humpers – “Run, Run Rudolph”

Celibate Rifles – “Merry Xmas Blues”

The Yobs – “Rub-A-Dum-Dum”

Μerry Christmas Punkers! <3

Nancy Von X

Μοιρασθείτε το: