Τα μελαγχολικά τατουάζ της Lena Lu

Date:

«Είμαστε τα λουλούδια στον σκουπιδοτενεκέ» έλεγε ο Τζόνι Ρότεν των Sex Pistols.

Αυτή η φράση έρχεται στον νου, βλέποντας τα ταουάζ της Lena Lu. Η Ρωσίδα καλλιτέχνις συνδυάζει απεικονίσεις από τον κόσμο των βοτάνων και εντόμων με σύγχρονα αντικείμενα όπως ένα τζιπ, ένα κουτάκι αναψυκτικό, έναν τσαλακωμένο φάκελο ταχυδρομείου.

Αυτή η έντονη παραφωνία, συνεχώς παρούσα στα τατουάζ της, αντιπροσωπεύει με ποιητικό τρόπο την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης: είμαστε ένα κολάζ από αντιφάσεις και αντιθέσεις, αλλά επίσης και από ομορφιά και συναισθήματα.

Σ’ ένα τατουάζ που φιλοτέχνησε στο εσωτερικό του χεριού ενός πελάτη της, ένα τριαντάφυλλο, μισόκλειστο ακόμη, σχεδόν μπουμπούκι, «στερεωμένο» στο δέρμα με σελοτέιπ. Τα σελοτέιπ μοιάζουν ξεθωριασμένα, ανασηκώνονται λίγο όταν καβαλάνε το στέλεχος του λουλουδιού. Κομμάτια σελοτέιπ σαν να ‘χουν ξεμείνει και σ’ άλλα σημεία του μπράτσου.

Υπάρχει μια συγκαλυμμένη μελαγχολία στα έργα της Lena Lu (le lu, στο Instagram): ακόμη κι από τον πόνο μπορεί να γεννηθεί κάτι όμορφο.

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked