Το 1986 ήταν μια καθοριστική στιγμή για την πανκ σκηνή. Αρκετοί θεωρούσαν ότι είχε έρθει το τέλος της, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι θα έκανε την μεγαλύτερη έκρηξη της. Για μια κουλτούρα λοιπόν που δεν υπήρχαν όρια και κανόνες, οι προδιαγραφές για να χαθεί μέσα σε μια νύχτα φάνταζαν ιδανικές.

Πάλι καλά για εμάς αρκετά συγκροτήματα εκεί έξω ήταν πρόθυμα να κρατήσουν το πνεύμα της πανκ, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις. Ίσως και γι’ αυτό και το 1986 να θεωρείται μια καθοριστική δισκογραφική χρονιά για το κίνημα.

Η χρονιά ήταν σημαντική για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά ίσως να ήταν και ο πρώτος διαχωρισμός ανάμεσα στην πανκ και στη μεταλ. Δεν ήταν λίγοι εξάλλου οι μεταλλάδες της εποχής που κυκλοφορούσαν με μπλουζάκια των Misfits. Υπήρξαν σημαντικές κυκλοφορίες από διάφορα άλμπουμ αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι ο καθένας μπορούσε να κάνει ότι ήθελε, ακόμα και αν αυτό σήμαινε να ακούς τη μουσική των αντίπαλων συγκροτημάτων.

Οι καλύτεροι δίσκοι για το 1986 ήρθαν από εκεί που δεν το περιμέναμε. Άλλοι είχαν ιδιαίτερα κομμάτια και άλλοι απλά έγδερναν κατσαβίδια πάνω στις κιθάρες τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα είδωλα της πανκ, δημιούργησαν μουσικές οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα, ίσως καλύτερα και από ποτέ. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά:

Nancy Von X

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 − 33 =