Τα καλύτερα άλμπουμ της Punk του ’86 που έσπασαν όλους τους κανόνες

Το 1986 ήταν μια καθοριστική στιγμή για την πανκ σκηνή. Αρκετοί θεωρούσαν ότι είχε έρθει το τέλος της, ενώ άλλοι υποστήριζαν ότι θα έκανε την μεγαλύτερη έκρηξη της. Για μια κουλτούρα λοιπόν που δεν υπήρχαν όρια και κανόνες, οι προδιαγραφές για να χαθεί μέσα σε μια νύχτα φάνταζαν ιδανικές.

Πάλι καλά για εμάς αρκετά συγκροτήματα εκεί έξω ήταν πρόθυμα να κρατήσουν το πνεύμα της πανκ, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις. Ίσως και γι’ αυτό και το 1986 να θεωρείται μια καθοριστική δισκογραφική χρονιά για το κίνημα.

Η χρονιά ήταν σημαντική για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά ίσως να ήταν και ο πρώτος διαχωρισμός ανάμεσα στην πανκ και στη μεταλ. Δεν ήταν λίγοι εξάλλου οι μεταλλάδες της εποχής που κυκλοφορούσαν με μπλουζάκια των Misfits. Υπήρξαν σημαντικές κυκλοφορίες από διάφορα άλμπουμ αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι ο καθένας μπορούσε να κάνει ότι ήθελε, ακόμα και αν αυτό σήμαινε να ακούς τη μουσική των αντίπαλων συγκροτημάτων.

Οι καλύτεροι δίσκοι για το 1986 ήρθαν από εκεί που δεν το περιμέναμε. Άλλοι είχαν ιδιαίτερα κομμάτια και άλλοι απλά έγδερναν κατσαβίδια πάνω στις κιθάρες τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα είδωλα της πανκ, δημιούργησαν μουσικές οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα, ίσως καλύτερα και από ποτέ. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά:

Nancy Von X

R
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!

Share this post

MORE

Νέο μουσικό βίντεο από τους Mayhem για το τραγούδι τους “Black Glass Communion”

Πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου, οι θρυλικοί Νορβηγοί Black Metallers Mayhem κυκλοφόρησαν το...

Διαθέσιμο το δεύτερο επίσημο trailer για την ταινία Venom: Let There Be Carnage

H Sony Pictures έδωσε στην δημοσιότητα το δεύτερο επίσημο trailer της επερχόμενης ταινίας Venom: Let...

Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να είναι ταυτόχρονα ελκυστικές και τρομακτικές

Οι περισσότεροι έχει τύχει, κάποια χρονική περίοδο στην ζωή τους, να περάσουν καλοκαιρινές διακοπές που...

MUSTS

Punked