Στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία “The Guide” για την Ουκρανία

Οι διοργανωτές μιλούν για "εκατοντάδες" συμμετέχοντες κινηματογράφους μέχρι στιγμής, ενώ οι ανεξάρτητοι σύμφωνα με το δημοσίευμα του Deadline ανέρχονται σε 100

Date:

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων στις ΗΠΑ καθώς και αρκετοί ανεξάρτητοι δεσμεύτηκαν στην προβολή της ουκρανικής ταινίας μεγάλου μήκους του 2014, “The Guide” σε σκηνοθεσία Oles Sanin με τα έσοδα να πηγαίνουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Η ταινία ήταν η συμμετοχή της Ουκρανίας για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία στα 87α βραβεία Όσκαρ. Διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1930, όπου ο Αμερικανός μηχανικός Μάικλ Σάμροκ φτάνει στο Χάρκοβο με τον δεκάχρονο γιο του. Κάτω από τραγικές συνθήκες, σκοτώνεται ενώ ο γιος του σώζεται από έναν τυφλό βάρδο, που γίνεται ο οδηγός του.

Οι διοργανωτές μιλούν για “εκατοντάδες” συμμετέχοντες κινηματογράφους μέχρι στιγμής, ενώ οι ανεξάρτητοι σύμφωνα με το δημοσίευμα του Deadline ανέρχονται σε 100.

Τα έσοδα από την προβολή της θα προωθηθούν σε ένα ειδικό Ταμείο Αρωγής για την Ουκρανία που διαχειρίζονται οι Οργανώσεις Ανθρωπίνων & Πολιτικών Δικαιωμάτων της Αμερικής. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ακτιβιστής καθώς και ιδιοκτήτης κινηματογράφου στα προάστια της Βοστώνης, Μάρσαλ Στράους ήταν ο πρώτος που πρόβαλε την ταινία, δηλώνοντας ότι οι κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα συμφωνούν να την προβάλλουν. «Οι Αμερικανοί έχουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να σταθούν στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», είπε. «Όλοι ψάχνουμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε. Τώρα τον έχουμε».

Από τον Κίεβο ο σκηνοθέτης Oles Sanin μετέφερε και εκείνος την επείγουσα ανάγκη για βοήθεια καθώς οι ρωσικές επιθέσεις εντείνονται.

Η ταινία “The Guide” κέρδισε τα βραβεία Kαλύτερου Hθοποιού και Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Οδησσού.

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked