Σκωτία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τα ΛΟΑΤΚΙ θέματα στα σχολεία της

Date:

Η Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τη διδασκαλία των LGBTI δικαιωμάτων στο σχολικό πρόγραμμα, σε αυτό που οι ακτιβιστές χαρακτηρίζουν ως ιστορική στιγμή.

Τα δημόσια σχολεία θα πρέπει στο εξής να διδάσκουν στα παιδιά την ιστορία των κινημάτων για την LGBTI ισότητα, καθοδηγώντας τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του σχολικού bullying, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας και στην εξερεύνηση της LGBTI ταυτότητας.

SKOTIAΗ κυβέρνηση της Σκωτίας έκανε δεκτές όλες τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από την ομάδα «Ώρα για Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που εργάζεται για την LGBTI συμπεριληπτικότητα στην εκπαίδευση.

O Jordan Daly, συνιδρυτής της ομάδας δήλωσε: «Είναι μνημειώδης νίκη για την καμπάνια μας και ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η συμπερίληψη της LGBT εκπαίδευσης είναι παγκόσμια πρωτιά. Σε καιρούς παγκόσμιας αβεβαιότητας, αυτή η νίκη στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους LGBTI νέους ότι τους εκτιμάμε, εδώ στη Σκωτία».

Ο αναπληρωτής υπουργός John Swinney ανέφερε: «Η Σκωτία θεωρείται ήδη μια από τις προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη για την LGBTI ισότητα. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει τον καθένα, ώστε να καταφέρνει το καλύτερο με βάση τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να είναι τόσο πολύπλευρο όσο και οι ίδιοι οι μαθητές».

Η Σκωτία συχνά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης για τη ζωή των LGBTI, παρόλο που αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1980, 13 χρόνια μετά από την Αγγλία και την Ουαλία.

Το 2016, η πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Kezia Dugdale χαρακτήρισε το κοινοβούλιο της χώρας ως «το πιο γκέι στον κόσμο», αφού 4 στους 6 ηγέτες των κομμάτων του αυτοπροσδιορίζονταν ως γκέι ή bisexual.

Πηγή: findgr.de

 

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked