Σκωτία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τα ΛΟΑΤΚΙ θέματα στα σχολεία της

Date:

Η Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τη διδασκαλία των LGBTI δικαιωμάτων στο σχολικό πρόγραμμα, σε αυτό που οι ακτιβιστές χαρακτηρίζουν ως ιστορική στιγμή.

Τα δημόσια σχολεία θα πρέπει στο εξής να διδάσκουν στα παιδιά την ιστορία των κινημάτων για την LGBTI ισότητα, καθοδηγώντας τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του σχολικού bullying, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας και στην εξερεύνηση της LGBTI ταυτότητας.

SKOTIAΗ κυβέρνηση της Σκωτίας έκανε δεκτές όλες τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από την ομάδα «Ώρα για Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που εργάζεται για την LGBTI συμπεριληπτικότητα στην εκπαίδευση.

O Jordan Daly, συνιδρυτής της ομάδας δήλωσε: «Είναι μνημειώδης νίκη για την καμπάνια μας και ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η συμπερίληψη της LGBT εκπαίδευσης είναι παγκόσμια πρωτιά. Σε καιρούς παγκόσμιας αβεβαιότητας, αυτή η νίκη στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους LGBTI νέους ότι τους εκτιμάμε, εδώ στη Σκωτία».

Ο αναπληρωτής υπουργός John Swinney ανέφερε: «Η Σκωτία θεωρείται ήδη μια από τις προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη για την LGBTI ισότητα. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει τον καθένα, ώστε να καταφέρνει το καλύτερο με βάση τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να είναι τόσο πολύπλευρο όσο και οι ίδιοι οι μαθητές».

Η Σκωτία συχνά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης για τη ζωή των LGBTI, παρόλο που αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1980, 13 χρόνια μετά από την Αγγλία και την Ουαλία.

Το 2016, η πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Kezia Dugdale χαρακτήρισε το κοινοβούλιο της χώρας ως «το πιο γκέι στον κόσμο», αφού 4 στους 6 ηγέτες των κομμάτων του αυτοπροσδιορίζονταν ως γκέι ή bisexual.

Πηγή: findgr.de

 

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked