«Σκιές» του Άντι Γουόρχολ στη Νέα Υόρκη σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του

Date:

Το να εκθέσεις το «Σκιές» που ο Άντι Γουόρχολ έκανε τη διετία 1978-79 σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες τις οποίες ο ίδιος είχε δώσει ήταν πάντα ένα εγχείρημα όλο παγίδες. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα ενιαίο μνημειακών διαστάσεων έργο που αποτελείται από πολλαπλούς ζωγραφισμένους καμβάδες, αλλά πρέπει να κρεμαστεί ένα γύρω στους τοίχους της αίθουσας όπου θα εκτεθεί.

shadows2-1024x383

Ο λόγος είναι να αναδεικνύεται η μοναδικότητα του «Σκιές», όπως σημειώνει η Κόρτνεϊ Μάρτιν, η αναπληρωτής διευθυντής και επιμελήτρια στο Ίδρυμα Dia Art, στο οποίο ανήκει το έργο.

Απαιτήθηκαν επίπονες και όλο επινόηση εργασίες συντήρησης και ο Calvin Klein ήταν ο χορηγός τόσο για αυτές όσο και για την παρουσίαση του «Σκιές» στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση του έργου συμπίπτει με μεγάλη αναδρομική του Γουόρχολ (12 Νοεμβρίου με 31 Μαρτίου του 2019) στο Whitney Museum of American Art. Την οποία συνδιοργανώνει η Ντόνα Ντε Σάλβο, φίλη του Άντι τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν επιμελήτρια στο Dia. «Η Ντε Σάλβο είπε ότι θα της άρεσε πολύ να εκθέσουμε το έργο κατά τη διάρκεια της αναδρομικής στο Whitney, μιας και θα συμπλήρωνε όλη την ιδέα που είχε η ίδια για την έκθεση» είπε η Κόρτνεϊ Μάρτιν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ του χρόνου, το «Σκιές» θα εγκατασταθεί και πάλι στο Dia: Beacon στη Νέα Υόρκη. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιο τμήμα του έργου θα εκτίθεται μακροπρόθεσμα εκεί αλλά η Μάρτιν δηλώνει πως «ανέκαθεν, στόχος μας ήταν να εκθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καμβάδες».

Προς το παρόν, «Andy Warhol: Shadows», Calvin Klein, 205 West 39th Street, έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked