«Σκιές» του Άντι Γουόρχολ στη Νέα Υόρκη σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του

Date:

Το να εκθέσεις το «Σκιές» που ο Άντι Γουόρχολ έκανε τη διετία 1978-79 σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες τις οποίες ο ίδιος είχε δώσει ήταν πάντα ένα εγχείρημα όλο παγίδες. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα ενιαίο μνημειακών διαστάσεων έργο που αποτελείται από πολλαπλούς ζωγραφισμένους καμβάδες, αλλά πρέπει να κρεμαστεί ένα γύρω στους τοίχους της αίθουσας όπου θα εκτεθεί.

shadows2-1024x383

Ο λόγος είναι να αναδεικνύεται η μοναδικότητα του «Σκιές», όπως σημειώνει η Κόρτνεϊ Μάρτιν, η αναπληρωτής διευθυντής και επιμελήτρια στο Ίδρυμα Dia Art, στο οποίο ανήκει το έργο.

Απαιτήθηκαν επίπονες και όλο επινόηση εργασίες συντήρησης και ο Calvin Klein ήταν ο χορηγός τόσο για αυτές όσο και για την παρουσίαση του «Σκιές» στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση του έργου συμπίπτει με μεγάλη αναδρομική του Γουόρχολ (12 Νοεμβρίου με 31 Μαρτίου του 2019) στο Whitney Museum of American Art. Την οποία συνδιοργανώνει η Ντόνα Ντε Σάλβο, φίλη του Άντι τη δεκαετία του 1980 όταν ήταν επιμελήτρια στο Dia. «Η Ντε Σάλβο είπε ότι θα της άρεσε πολύ να εκθέσουμε το έργο κατά τη διάρκεια της αναδρομικής στο Whitney, μιας και θα συμπλήρωνε όλη την ιδέα που είχε η ίδια για την έκθεση» είπε η Κόρτνεϊ Μάρτιν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ του χρόνου, το «Σκιές» θα εγκατασταθεί και πάλι στο Dia: Beacon στη Νέα Υόρκη. Δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιο τμήμα του έργου θα εκτίθεται μακροπρόθεσμα εκεί αλλά η Μάρτιν δηλώνει πως «ανέκαθεν, στόχος μας ήταν να εκθέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καμβάδες».

Προς το παρόν, «Andy Warhol: Shadows», Calvin Klein, 205 West 39th Street, έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked